در حسابداری از اصطلاحات متعددی استفاده می شود که از آن ها می توان به بدهکاری و بستانکاری اشاره کرد. مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری چندان ساده نیست و در این راستا باید نکات متعددی را در نظر داشت. آشنایی با ماهیت بدهی و بستانکاری می تواند به شما در مدیریت آن نیز کمک کند. به همین دلیل ما در این مقاله در خصوص نکات کلیدی در رابطه با مدیریت بدهکاری و بستانکاری در حسابداری صحبت خواهیم کرد.

بدهکار و بستانکار در حسابداری به چه معنا هستند؟

قبل از اینکه در خصوص مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری صحبت کنیم ابتدا باید با مفهوم این دو آشنا شویم. در رویداد های مالی اغلب از اصطلاحاتی مانند بدهکار و بستانکار استفاده می شود. در محاسبات مالی ک شرکت هر رویداد باید در دو حساب جداگانه ثبت شود. درواقع معاملات مالی همواره بین دو شخص صورت می گیرند و بدیهی است که باید در دو حساب جداگانه نیز ثبت شوند. این حساب ها خود از سه بخش تشکیل شده اند:

باید گفت که تعریف این مفاهیم ممکن است در صورت حقیقی یا حقوقی بودن این اشخاص متفاوت باشد. به همین دلیل باید بر اساس شخصیت حقوقی دو طرف معامله تعریف مشخصی ارائه داد. برای حسابداری شرکت های استارت آپی باید با این موارد آشنا باشیم.

بدهکار و بستانکار در حسابداری به چه معنا هستند؟

نکات کلیدی در مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری چه هستند؟

حال که در خصوص بدهکار و بستانکار تعاریف دقیقی ارائه شد باید در رابطه با نکات مهم و کلیدی در مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری نیز مطالبی را بیان کنیم. مواردی مانند استفاده از نرم افزار حسابداری، تهیه جدول بدهکار و بستانکار، دقت در ماهیت حساب ها و تشخیص بدهکار و بستانکار در حسابداری از این دست نکات کلیدی هستند که ما در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

1. استفاده از نرم افزار حسابداری برای تعیین بدهکار و بستانکار

در راستای مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری باید از نرم افزار های حسابداری برای کسب و کار استفاده کرد. به دلیل گسترش محاسبات مالی شرکت ها دیگر نمی توان به صورت دستی نسبت به تعیین بدهکار و بستانکار شرکت اقدام کرد. این محاسبات باید بر اساس فرمول های مشخص و با استفاده از نرم افزار هایی مانند نرم افزار سپیدار انجام شود.

همانطور که می دانید امروزه بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ سعی می کنند که برای انجام امور مالی از انواع نرم افزار حسابداری استفاده کنند. در واقع نمی توان بدون استفاده از این نرم افزارها امور شرکت را انجام داد. به همین دلیل برای مدیریت بستانکار و بدهکار نیز در درجه اول باید نرم افزار حسابداری مورد استفاده قرار بگیرد.

2. تهیه جدول بدهکار و بستانکار

هنگامی که از طریق نرم افزار حسابداری اقدام به محاسبه امور مالی می کنید، ممکن است نیاز به تهیه صورت سود و زیان پیدا کنید. در این صورت مالی و سایر صورت های مالی حسابدار با ماهیت بدهکار و بستانکار سر و کار خواهد داشت. در این راستا و برای مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری باید حسابداری را به صورت پیشرفت فرا بگیرید.

آموزش حسابداری باید به گونه ای باشد که حسابدار در بازار کار بتواند از آن استفاده کند. بدین منظور در جداول می توان ماهیت حساب ها را به صورت دقیق ذکر کرد. استفاده از جداول بدهکار و بستانکار در محاسبات امور مالی تاثیر زیادی دارد و باید به آن توجه شود.

تهیه جدول بدهکار و بستانکار

3. دقت در ماهیت حساب ها

در هنگام محاسبه حساب ها توجه به ماهیت آن ها بسیار اهمیت دارد. مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری باید به گونه ای باشد که در آن به ماهیت حساب نیز توجه شود. انواع حساب در حسابداری با توجه به ماهیت حساب ها در دسته بندی زیر قرار می گیرند:

می توان گفت که آشنایی با ماهیت حساب به انجام هر چه بهتر امور مالی شرکت کمک می کند. به همین دلیل امروزه در آموزش حسابداری باید به صورت کامل به این موارد پرداخته شود.

4. توانایی تشخیص بدهکار و بستانکار در حسابداری

برای مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری باید نسبت به تشخیص این دو از هم نیز اقدام شود. این کار از طریق معادله حسابداری انجام می شود و می تواند در یادگیری آن به حسابدار کمک کند. بر همین اساس یک فرمول مشخص برای دارایی وجود دارد:

دارایی = بدهی + حقوق صاحب سهام

بدهکار به معنی بدهی به دیگران و بستانکار به معنی طلب از دیگران می باشد. این مفهوم در فرمول یاد شده کاملا مشخص می باشد. در حسابداری دو طرفه این عناوین باید در سند های حسابداری و دفاتر ثبت شوند. تنها در این صورت  است که رویداد مالی یک شرکت را می توان به صورت درست نمایش داد. می توان گفت که بدون رعایت این نکات کلیدی نمی توان در راستای محاسبه و تشخیص بدهی و بستانکاری در حسابداری گام برداشت. به همین دلیل همواره بر رعایت این نکات تاکید می شود.

کلام آخر

شاید تصور کنید که مدیریت بدهی و بستانکاری در حسابداری کار ساده ای است؛ اما باید گفت که این کار در گروه آشنایی با حسابداری بازار کار و فرمول های آن می باشد. حسابداران با رعایت نکات کلیدی که ذکر شد می توانند رویداد مالی یک شرکت را به صورت اصولی نشان دهند. آشنایی با مفاهیمی مانند بدهکار و بستانکار می تواند به حسابدار کمک کند تا امور مالی شرکت را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. در این راستا بهتر است از نرم افزار های حسابداری مانند سپیدار استفاده شود.

Days :
Hours :
Minutes :
Seconds

به مناسبت هفته حسابداری از

17 تا 28

آذر ماه نرم افزار سپیدار را با تخفیف تهیه کنید