اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار

اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار

منابع مالی نقش مهمی در طبقه بندی حسابها و حفظ بقا در هر سازمانی را دارند به گونه ای که اشتباه در آن ممکن است باعث انحلال سازمان شود. امروزه برای جلوگیری از اشتباه در امور مالی از نرم افزارهای حسابداری کمک گرفته می شود. نرم افزار سپیدار از پرکاربردترین نرم افزارهای حسابداری در این زمینه است. در این مقاله قصد داریم با نحوه اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار آشنا شویم.

مفهوم اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار

در پایان دوره مالی با توجه به بررسی های به عمل آمده مشخص می شود که مانده بعضی از حساب ها نیاز است اصلاح شود و از طریق ثبت های اصلاحی در دیگر حساب ها منعکس شود. همانطور که گفته شد با استفاده از نرم افزار حسابداری از این مشکل جلوگیری می شود. امکان اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار وجود دارد. در واقع در نرم افزار سپیدار می توانید این کار را به راحتی انجام دهید.

کاربرد اصلاح طبقه بندی حساب ها

شاید این سوال به ذهن شما خطور کنید که اصلاح طبقه بندی حساب ها چه کاربردی دارد؟ به همین دلیل ما در این بخش به کاربرد اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار خواهیم پرداخت:

  • می توان مانده یک حساب را به حساب دیگر منتقل کرد.
  • بستن مانده حساب هایی که به اشتباه ثبت شدند.
  • اصلاح مانده حساب

روش اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار

حسابداران باید برای انجام امور مالی شرکت با نرم افزار سپیدار و قابلیت های آن آشنا باشند. به همین دلیل در این بخش ما به روش اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار اشاره می کنیم:

1. برای انجام این کار ابتدا از منوی سمت راست وارد سیستم حسابداری شوید و از قسمت عملیات، اصلاح طبقه بندی حساب ها را انتخاب نمایید، سپس فرم مورد نظر برای شما باز می شود.

یکی از مهم ترین کاربرد این کار برای شرکت هایی که دارای سفارشات خارجی می باشند یا شرکت های تولیدی هستند، بستن بعضی از حساب های هزینه به کار در جریان ساخت می باشد.

2. در بالای فرم قسمت تاریخ سند، تاریخ مورد نظر خود را برای سند مربوطه وارد کنید.

3. در بخش معین مقصد، معین مورد نظر را انتخاب کنید. منظور از معین مقصد، معینی می باشد که قصد داریم مانده حساب قبلی به این حساب بسته شود.

اصلاح طبقه بندی حساب ها

4. در صورت تفصیل پذیر بودن معین مورد نظر، تفصیلی مقصد نیز فعال می شود، در این صورت باید این بخش را انتخاب نمایید.

5. بخش بعدی مربوط به توضیحات سند می باشد. از آنجا که سند حسابداری نیاز به یکسری از توضیحات دارد و اصلاح طبقه بندی حساب ها قرار است برای ما یک سند حسابداری را صادر کند پس لازم است در این قسمت توضیحات لازم را وارد کنید.

6. لیست تمام حساب های معین که دارای گردش هستند را می توان در قسمت حساب های قابل انتخاب، مشاهده کرد.

نکته

تفاوت اصلاح طبقه بندی حساب ها با بستن حساب های سود و زیانی در این می باشد که در اصلاح طبقه بندی حساب ها ، همه حساب های معین که دارای گردش هستند مثل سود و زیانی و ترازنامه ای به ما نشان داده می شود اما در بستن حساب های سود و زیان، فقط حساب های درآمد و هزینه ها به ما نمایش داده می شود.

7. با کلیک بر روی کد معین، می توانید لیست حساب های معین را مشاهده کنید. در قسمت معین، می توانید عنوان مورد نظر را تایپ کنید.

8. در نهایت پس از اینکه فرم را کامل کردید، از قسمت بالا بر روی گزینه صدور سند کلیک کنید.

9. در نظر داشته باشید سند حسابداری صادر شده از فرم اصلاح و طبقه بندی حساب ها و سند صادر شده از سیستم حسابداری، هر دو در فهرست اسناد قابل مشاهده، ویرایش و حذف می باشند.

مشاهده سند مورد نظر

از منوی سمت راست وارد قسمت حسابداری شوید و از بخش فهرست اسناد حسابداری را انتخاب نمایید.  در فرمی که برای شما باز می شود قسمت شماره، شماره سند را وارد کنید یا می توانید با توجه به توضیحاتی که برای سند وارد کردید، آن را مشاهده کنید.

اصلاح طبقه بندی حساب ها

سوالات متداول:

1- فرم اصلاح طبقه بندی حساب ها به چه منظور مورد استفاده قرار می گیرد؟

برای انتقال مانده یک یا چند حساب به حساب معین دیگر، مورد استفاده قرار می گیرد.

2- چرا نمی توان معین مورد نظر در بخش حساب های قابل انتخاب را در فرم اصلاح و طبقه بندی حساب ها مشاهده کرد؟

  •  دارای گردش نمی باشد
  • مانده آن صفر می باشد

کلام آخر 

ما در این مقاله به کاربرد و روش انجام اصلاح طبقه بندی حساب ها در نرم افزار سپیدار اشاره کردیم. باید گفت که حساب های مالی هر شرکت در پایان باید بررسی شوند تا در صورت خطا، اصلاح شوند. به همین دلیل آشنایی با تمامی قابلیت های نرم افزار حسابداری سپیدار برای حسابداران ضروری است.

4/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۱