نکات مهم برای بودجه بندی کسب و کارهای کوچک

نکات مهم برای بودجه بندی کسب و کارهای کوچک

ت کهدر راستای مدیریت کسب و کارها باید در خصوص بودجه بندی کسب و کارها نیز اطلاعات لازم را کسب کنیم. افرادی که کسب و کار خود را به صورت کوچک راه اندازی می کنند همواره امید به پیشرفت در روند شغلی خود را دارند. برای اینکه این کسب و کارها مراحل پیشرفت را با سرعت بیشتری طی کنند، باید در خصوص بودجه بندی مطالب بیشتری را بدانیم.

نکات بودجه بندی کسب و کارها

همانطور که ذکر شد بودجه بندی کسب و کارها برای طی کردن مراحل پیشرفت کسب و کار بسیار اهمیت دارد. باید گفت که در شروع کار نباید انتظار سود دهی بالا را داشته باشید. در این راستا باید برنامه ریزی دقیق و بودجه بندی صورت بگیرد تا بدانیم چه کارهایی برای پیشرفت در کسب و کار در اولویت قرار دارند. با رعایت مواردی مانند راه اندازی نرم افزار سپیدار در کسب و کار می توان در این خصوص قدم های محکمی برداشت.

در این راستا باید موفقیت بلند مدت کسب و کار را مد نظر قرار دهیم و برای آن به صورت هوشمندانه ای تلاش کنیم. می توان گفت که نکات مهمی در راستای بودجه بندی کسب و کار باید مد نظر قرار بگیرند که ما در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

نکات بودجه بندی کسب و کارها

1. فراهم آوردن شرایط برای دخالت کارکنان در کسب و کار

برخی از مدیران کسب و کارهای کوچک تصور می کنند که تمامی مسئولیت های شرکت بر عهده خودشان است. باید گفت که این تصور اشتباه است و بودجه بندی کسب و کارها می تواند روی تمامی افرادی که درگیر آن کسب و کار هستند، تاثیرگذار باشد. فرقی ندارد در این راه تنها یک شریک یا چندین کارمند داشته باشید. به همین دلیل باید آنها را در جریان امور قرار دهید و به نوعی آنها در انجام امور کسب و کار دخیل باشند.

باید گفت که در کسب و کارهای کوچک به دلیل نیازهای مالی مختلف، کارمندان کلیدی می توانند بسیار تاثیرگذار باشند. در این خصوص می توان بودجه ای را در نظر گرفت که تمامی این موارد را پوشش دهد. اطلاع کارمندان از تغییرات بودجه می تواند موجب شود که آنها به تاثیر آن روی نقش خود در کسب و کار پی ببرند و در نتیجه تصور یکسانی از امور مالی برای تمامی کارمندان ایجاد شود. این موضوع موجب می شود که در خصوص مسائل مالی دیگر احساس سردرگمی پیش نیاید.

2. در نظر گرفتن بخشی از حقوق برای خود!

در هنگام راه اندازی کسب و کارهای کوچک ممکن است این سوال برای مدیر پیش آید که چه میزان حقوق باید برای خود در نظر بگیرم؟ مسلما پاسخ به این سوال بسیار دشوار است اما همواره کمترین میزان دستمزد برای خود در این موارد در نظر گرفته می شود. با این وجود باید به این موضوع اشاره شود که شما نقش مهمی در کسب و کار دارید و یکی از کارمندان محسوب می شود، در نتیجه نباید برای پرداخت حقوق یکسان با دیگران به خود احساس گناه کنید. بودجه بندی کسب و کارها می تواند موجب شود که در این خصوص بهتر عمل کنید.

3. درک ریسک های کسب و کار

باید گفت که هنگام راه اندازی کسب و کار کوچک باید این موضوع را مد نظر قرار دهید که ممکن است ریسک هایی در رابطه با ادامه روند کسب و کار وجود داشته باشد. بودجه بندی کسب و کارها موجب می شود که شما با درک بهتری از ریسک ها، نسبت به انجام آنها اقدام کنید. همچنین اثر ریسک ها را نیز بتوانید روی کسب و کار خود تجزیه و تحلیل کنید.

برخی ریسک ها در کسب و کار ممکن است غیر محتمل باشند. می توان در این خصوص از یک صندوق پشتیبان استفاده کرد و باید این مورد برای شما در اولویت باشد. سوالاتی مانند اینکه در صورت رخ دادن یک حادثه باید چه کرد؟ آیا پس انداز کافی برای رویارویی با چنین حادثه ای وجود دارد یا نه. با در نظر گرفتن این موارد در کسب و کار، امکان تنظیم یک برنامه فراهم می شود. می توان به این برنامه با نام برنامه بحران، بیمه و … اشاره کرد. عدم درک ریسک و نداشتن برنامه برای آن می تواند برای یک کسب و کار بحران ایجاد کند.

4. دست بالا گرفتن هزینه ها

در شروع یک کسب و کار به منظور ایجاد بودجه بندی کسب و کارها بهتر است که همواره هزینه ها را بیشتر از مقدار اصلی و واقعی حساب کنید! در این صورت مقداری از وجوه نقد باقی خواهند ماند و شما می توانید در زمان نیاز از آنها برای پیشرفت کسب و کار استفاده کنید. با این وجود دیگر نیازی نیست که در مواقع نیاز از سایر بخش های کسب و کار پول بردارید.

باید گفت که در یک کسب و کار نمی توان دو پروژه یکسان با هزینه مشابه را اجرا کرد. عدم توانایی در برنامه ریزی و پیش بینی هزینه های اضافی می تواند اثر مخربی روی آینده کسب و کار داشته باشد. به همین دلیل همواره بر بودجه بندی برای کسب و کار تاکید می شود. در این خصوص باید به مواردی مانند مالیات کسب و کار های اینترنتی نیز دقت شود.

5. توجه به چرخه فروش با بودجه بندی کسب و کار

برای بودجه بندی کسب و کارها باید به عوامل مختلفی توجه شود. یکی از آن ها توجه به چرخه فروش است و باید در این راستا به مواردی مانند نوسان فروش دقت شود. این موارد بخشی جدانشدنی از کسب و کار هستند و درواقع در بیشتر مواقع نمی توان از آنها اجتناب کرد.

توجه به چرخه فروش ممکن است برای یک کسب و کار کوچک تا حدودی دشوار باشد. با این وجود می توان برای آن یک برنامه ریزی خوب را پیش بینی کرد. می توان گفت که امروزه شرکت های بزرگ تصویر بسیار روشنی از تقاضا و عدم تقاضا مشتری دارند. این تصویر می تواند موجب اطلاع از نوسانات کسب و کار شود و تاثیر بسیار مثبتی روی تنظیم مسائل مالی شرکت دارد. در نتیجه در چنین مواقعی سودآوری شرکت نیز تضمین می شود.

توجه به چرخه فروش با بودجه بندی کسب و کار

6. توجه به بازبینی با بودجه بندی کسب و کار

بودجه در نظر گرفته شده برای کسب و کارها یک بخش دینامیک از آن محسوب می شود. می توان گفت که میزان بودجه مورد نیاز در صورت تکامل کسب و کار دچار تغییر می شود. در این صورت نیاز به تحلیل و ارزیابی مستمر و منظم بودجه بندی کسب و کارها می باشد. برای کسب و کارهای مختلف باید مدت زمان زیادی صرف بررسی مسائل مالی شود. به همین علت همواره باید این موضوع مورد بازبینی قرار بگیرد.

7. وقت طلاست!

در کسب و کارهای کوچک باید به فاکتور زمان بسیار دقت شود. بودجه بندی کسب و کارها می تواند موجب شود که این مورد نیز برای پیشرفت شرکت در عرصه های مختلف لحاظ شود. بسیاری از متخصصان عقیده دارند که عدم توجه به فاکتور زمان می تواند به صورت مستقیم روی افزایش هزینه ها تاثیرگذار باشد. به همین دلیل باید برای بودجه بندی کسب و کارها به این مورد دقت شود که وقت طلاست!

8. استفاده از نرم افزار حسابداری در راستای بودجه بندی کسب کار

باید گفت که امروزه انجام امور مالی و حسابداری یک شرکت بدون نرم افزار حسابداری امکان پذیر نیست. می توان در این رابطه از انواع نرم افزار مانند نرم افزار سپیدار استفاده کرد. این کار موجب می شود که روند پیشرفت در کسب و کارهای کوچک نیز سریع تر باشد.

کلام آخر

بودجه بندی کسب و کارها می تواند با توجه به نکات مهمی که در این مقاله به آنها اشاره شد، انجام شود. شاید این تصور وجود داشته باشد که نیازی به بودجه بندی در ابتدای راه اندازی کسب و کار نیست. عدم داشتن برنامه ریزی دقیق در این خصوص می تواند کسب و کارها را در همان ابتدا دچار بحران کند. در این راستا بهتر است برای خود حقوق در نظر بگیرید، کارمندان را در امور دخالت دهید، نسبت به بازبینی امور اقدام کنید و سایر مواردی که به آنها در مقاله اشاره شد را مد نظر قرار دهید.

4/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰