مالیات شرکت منحل شده چگونه محاسبه می شود؟

مالیات شرکت منحل شده چگونه محاسبه می شود؟

مالیات شرکت منحل شده چگونه محاسبه می شود؟ تفاوت شرکت منحل شده با ورشکسته در چیست؟ اینها سوالاتی هستند که ممکن است در مورد شرکت هایی که اهدافشان تحقق نیافته باشد، پیش بیایند. به همین دلیل در این مقاله قصد دارید در مورد روش دریافت مالیات از این شرکت ها صحبت کنیم. باید در نظر داشته باشید که به دلیل وضعیت اقتصادی ممکن است برخی از شرکت ها منحل یا ورشکسته شوند. در صورتی که قوانین مالیاتی در مورد این شرکت ها نادیده گرفته شود طبیعتا مشکلاتی برای آنها به وجود می آید.

شرکت های در حال انحلال به عنوان شخصیت های حقوقی در نظر گرفته می شوند که به اصطلاح در حال تصفیه هستند. با پایان زمان تصفیه، شرکت نیز منحل می شود و دیگر وجود خارجی ندارد. به منظور انجام پروسه تصفیه که پرداخت مالیات نیز جزء آن است، باید اطلاعات و مدارک زیادی در مورد شرکت ارائه شود. انجام درست این پروسه می تواند موجب شود که از پرداخت هزینه های گزاف بابت مالیات شرکت منحل شده جلوگیری شود. با ما همراه باشید تا در این مورد مطالب بیشتری ذکر شود.

انحلال شرکت به چه معناست؟

قبل از روش محاسبه مالیات به شرکت های منحل شده، بهتر است با معنی و تعریف دقیقی از انحلال شرکت آشنا شویم. تمامی شرکت ها به عنوان اشخاص حقوقی در قانون پرداخت مالیات شناخته می شوند. انحلال شرکت در اصطلاح مرگ شرکت دانسته می شود. به این معنی که دیگر شرکت نمی تواند فعالیت خود را ادامه دهد. در این صورت باید بدهی ها و مالیات ها تا لحظه آخر حیات شرکت، پرداخت شوند.

انحلال شرکت به چه معناست؟

در این راستا مدارک زیادی به اداره ثبت یا سایر ارگان ها باید ارائه شود تا انحلال شرکت به صورت قانونی نیز ثبت شود. درستی در انجام فرآیند انحلال شرکت، نقش زیادی در کاهش هزینه مالیاتی برای آنها در بر خواهد داشت.

چه کسی باید مالیات شرکت منحل شده را بپردازد؟

همانطور که می دانید برخی از شرکت ها ممکن است به دلایل مختلف مانند کمبود بودجه، منحل شوند. باید به این نکته توجه کنید که شرکت های منحل شده با شرکت های غیر فعال متفاوت هستند. به همین دلیل دارای قوانین متعددی برای پرداخت مالیات هستند؛ اما در این بخش به این می پردازیم که چه کسی مسئول پرداخت مالیات این نوع شرکت ها است؟

بر اساس ماده 198 قانون مالیات های مستقیم، باید برای شرکت منحل شده یک مسئول پرداخت مالیات تعیین شود. اغلب در شرکت های در حال تصفیه بر طبق قانون مالیات مستقیم یا قوانینی مانند مالیات بر ارزش افزوده، مدیران برای این کار انتخاب می شوند. این افراد می توانند به صورت فردی یا جمعی نسبت به پرداخت مالیات، اقدام کنند. مدیران باید بر اساس مدت زمان دوران مدیریت، بدهی مالیاتی را پرداخت کنند. در این صورت مدیر یا مدیران دارای مسئولیت تضامنی با شخص حقوقی (شرکت) خواهند بود.

بر اساس این قانون باید شخص حقوقی به عنوان مسئول پرداخت مالیات مستقیم در نظر گرفته شود؛ البته در این حالت مدیر نیز باید وظایف خود را در جهت پرداخت مالیات در نظر داشته باشد. سازمان امور مالیاتی می تواند در این صورت از شرکت و مدیر، مالیات اخذ کند. در این حالت اغلب مدیر شرکت نسبت به فروش دارایی ها اقدام می کند و بدهی های شرکت و مالیات را پرداخت می کند.

محاسبه مالیات شرکت های در حال انحلال

به منظور محاسبه مالیات شرکت های در حال انحلال در قانون مواردی ذکر شده‌است. بر اساس ماده 115 قانون مالیات های مستقیم، فرمول مشخصی برای اخذ مالیات از این شرکت ها در نظر گرفته شده است. در دوره انحلال باید مالیات با نرخ 25 درصد بر ارزش دارایی شرکت اعمال شود. در این حالت باید عدد به دست آمده منهای سرمایه، اندوخته، بدهی و … شود. این فرمول بدین منظور است که سود مربوط به فعالیت های آخرین دوره مالی شرکت به دست آید. این سود از طریق ارزیابی ارزش دارایی قابل شناسایی است.

فعالیت دوره مالی منتهی به زمان منحل شدن شرکت باید در قالب اظهار نامه به امور مالیاتی ارائه شود. بهتر است با قانون مالیات شرکت منحل شده آشنا باشیم تا بتوانیم آن را به صورت دقیق محاسبه کنیم و روند و پروسه آن نیز به موقع انجام شود. در غیر این صورت ممکن است این تصور ایجاد شود که فرار مالیاتی صورت گرفته است و در نتیجه هزینه های بیشتری برای شرکت منحل شده، به وجود آید.

آیا ورشکستگی شرکت با انحلال آن تفاوت دارد؟

 باید گفت که ورشکستی شرکت تا حدودی با انحلال آن متفاوت است. گاهی شرکت نمی تواند به اهداف خود دست پیدا کند و به همین دلیل حکم دادگاهی صادر و شرکت منحل می شود. در این صورت شرکت برای همیشه منحل می شود و برای ثبت شرکت جدید باید پروسه طولانی تری انجام شود؛ اما ورشکستگی شرکت می تواند یک امر موقت باشد و زمانی که شرکت نمی تواند از نظر مالی، بدهی خود را پرداخت کند، رخ می دهد که می توان بعد از تامین مالی، روند فعالیت شرکت را از سر گرفت. در واقع شرکت ها بعد از گذشت مدتی از اعلام ورشکستگی ممکن است با پرداخت بدهی ها، دوباره فعال شوند و منحل نمی شوند.

محاسبه و ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت منحل شده

همانطور که گفته شد به منظور پرداخت مالیات شرکت های منحل شده باید اظهارنامه مالیاتی ارائه شود. بر اساس ماده 114 قانون مدنی مدیران باید قبل از مجمع، اظهارنامه دارایی و بدهی شخص حقوقی (شرکت) را ارائه دهند. به منظور طی شدن مراحل انحلال باید از شخص حقوقی دعوت به عمل آید. این اظهارنامه باید به صورتی که مورد تایید سازمان امور مالیاتی کشور است، تهیه شود و به امور مالیاتی ارائه شود.

بر طبق قانون باید طی 6 ماه از تاریخ انحلال شرکت، آخرین دوره شرکت بررسی شود و اظهارنامه مالیاتی بر همان اساس تنظیم و ارائه شود. بنابراین محاسبه اظهارنامه مالیاتی بر اساس عملکرد و فعالیت شرکت در این دوره تسلیم می شود.

"</p

پرداخت بدهی مالیاتی شرکت های منحل شده بر اساس سهام

همانطور که ذکر شد مالیات شرکت منحل شده تنها باید توسط مدیران تصفیه انجام شود. سایر اعضا مانند هیئت مدیره و سهامداران با وجود داشتن سهم در شرکت، نباید دخالتی در این زمینه داشته‌باشند. مدیر به صورت تضامنی در دوران تصفیه موظف است بدهی های شرکت را پرداخت کند. بر همین اساس بر طبق میزان سهام از شرکت نمی توان نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی شرکت اقدام کرد.

در شرکت های بزرگ و کوچک شاهد استفاده از نرم افزار های حسابداری برای انجام امور مالی هستیم. به همین دلیل می توان گفت که نرم افزارهایی مانند نرم افزار سپیدار که بیشتر در راستای مالیات ارزش افزوده کاربرد دارد، در محاسبه مالیات شرکت منحل شده به نوعی دخیل هستند. در این راستا بهتر است به کارکنان آموزش حسابداری داده شود تا در صورت نرسیدن شرکت به اهداف خود و انحلال آن، امور حسابداری با دقت بیشتر انجام شود و مشکلی در این زمینه برای شرکت ایجاد نشود.

کلام آخر

رسیدن به اهداف مورد نظر شرکت با توجه به چشم انداز آن امری بسیار دلچسب و دلنشین است؛ اما گاهی این امکان وجود ندارد و شرایط برای رسیدن به این اهداف فراهم نمی شود. در نتیجه شرکت منحل می شود و باید مالیات های پرداخت‌نشده آن توسط مدیر، به سرانجام برسند. مالیات شرکت منحل شده بر عهده مدیر آن است و وی مسئولیتش را بر عهده دارد.

به این مقاله امتیاز دهید post
دیدگاه‌ها ۰
Days :
Hours :
Minutes :
Seconds

به مناسبت هفته حسابداری از

17 تا 28

آذر ماه نرم افزار سپیدار را با تخفیف تهیه کنید