صندوق فروشگاهی چیست؟ کاربرد، مزایا و هر چیزی که باید درباره آن بدانید

صندوق فروشگاهی چیست؟ کاربرد، مزایا و هر چیزی که باید درباره آن بدانید

صندوق فروشگاهی چیست؟ این سوالی است که در این مقاله به آن پاسخ خواهیم داد. امروزه در فروشگاه ها و رستوران ها شاهد استفاده از صندوق فروشگاهی هستیم. به منظور ثبت خرید و فروش مشتریان، باید تجهیزات و نرم افزار مناسب را داشته باشیم. به منظور تسهیل در روند محاسبه امور مالی یک فروشگاه بهتر است از نرم افزار حسابداری استفاده شود. در این صورت یک دستگاه نیاز است که مناسب فروشگاه باشد و بتوان نرم افزار را روی آن نصب کرد. دستگاهی که بدین منظور طراحی و ارائه شده است، می تواند در سرعت انجام امور حسابداری کمک کننده باشد.

بدیهی است که این دستگاه به عنوان یک صندوق فروشگاهی باید دارای چاپگر، بارکدخوان و کشوی پول باشد. همچنین با اتصال به کارتخوان های بانکی، بتواند شرایط را برای تسریع در روند عملیات بانکی بهتر کند. با نصب نرم ازار مناسب برای این سیستم، می توان نتایج بهتری در جهت ثبت خرید و فروش، به دست آورد. انواع نرم افزار حسابداری همکاران سیستم می توانند در این جهت کاربرد داشته باشند.

با استفاده از این سیستم فروشگاهی، خطای انسانی به صفر می رسد و روند ارائه خدمات به مشتری با کیفیت بهتری انجام می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا تعریف دقیق تری از این سیستم به شما ارائه کنیم.

صندوق فروشگاهی چیست و چه مزایایی دارد؟

صندوق فروشگاهی به عنوان قلب تپنده هر فروشگاه و مکان تجاری، به منظور انجام امور مالی و ثبت خرید مشتری و میزان فروش، کاربرد دارد. ثبت فاکتور خرید در این حالت با استفاده از نرم افزار حسابداری مانند نرم افزار سپیدار انجام می شود. کنترل جریان نقدی و موجودی از مزایای استفاده از صندوق فروشگاهی می باشد.

صندوق فروشگاهی چیست و چه مزایایی دارد؟

به منظور مدیریت بهتر فروشگاه، نیاز است که چنین سیستمی در آن مورد استفاده قرار گیرد. این دستگاه دارای مزایایی مانند تسریع و ایجاد نظم در روند خرید و فروش است و مشتریان می توانند یک خرید درست و حساب شده از فروشگاه داشته باشند. همچنین کاهش میزان خطا، موجب می شود که اعتماد مشتری نیز به فروشگاه بیشتر شود. برخی از مزایای صندوق فروشگاهی عبارتند از:

  • امکان گزارش گیری قوی از نتایج فروش فروشگاه
  • دسترسی به اطلاعات فروش در کوتاه ترین زمان ممکن
  • امکان پیش بینی روند فروش
  • قابلیت مدیریت موجودی
  • محاسبه سفارش های تکمیل شده
  • امکان اطلاع از نیاز به سفارش مجدد یا محصولات کم فروش
  • مشخص کردن نقص موجودی
  • ذخیره اطلاعات مشتریان
  • نمایش سابقه خرید مشتریان
  • تنظیم ساعت کاری و نمایش روند فروش مربوط به کارکنان
  • امکان استفاده از برنامه جذب مشتری و افزایش فروش
  • امکان مدیریت کارت های هدیه
  • گزارش گیری در انتهای کار

انواع صندوق فروشگاهی

صندوق فروشگاهی به منظور ثبت مبادلات مالی مانند خرید و فروش، در یک خرده فروشی به عنوان نیاز اساسی باید مورد استفاده قرار بگیرد. این دستگاه ترکیبی نرم افزاری و سخت افزاری، بهترین ابزار برای مدیریت مالی یک فروشگاه محسوب می شود. انواع متنوعی از صندوق فروشگاهی وجود دارند که هر کدام دارای ویژگی های متنوعی هستند. برای آگاهی از اینکه صندوق فروشگاهی چیست، باید با انواع آن نیز آشنا باشیم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

1- صندوق فروشگاهی POS

یکی از انواع صندوق فروشگاهی که کاربرد زیادی دارد، نوع POS است. از حیث عمر استفاده و چند کاربره بودن، صندوق فروشگاهی POS جزو بهترین دستگاه ها است. نرم افزار فروشگاهی این مدل را، می توان به راحتی تغییر داد و امکان تنظیم آن نیز وجود دارد. می توان سیستم آن را به راحتی ارتقاء داد و این مورد در یک سیستم فروشگاهی اهمیت بسیار زیادی دارد.

با توجه به کامپیوتری بودن آن، می توان آن را روی حالت فروشگاهی تنظیم کرد و از امکاناتی مانند بارکد خوان، صندوق و فیش چاپگر استفاده کرد. در این حالت نرم افزار کامپیوتر به حالت فروشگاهی پوز تغییر پیدا خواهد کرد. بدین منظور باید از کیسی استفاده شود که دارای رم، هارد و CPU باشد.

2- صندوق فروشگاهی ECR

ما در ابتدای مقاله صندوق فروشگاهی چیست، گفتیم که این سیستم دارای امکانات مورد نیاز برای ثبت خرید و فروش است. صندوق فروشگاهی ECR، در واقع یک ماشین حساب است که دارای نرم افزار فروشگاهی است! به همین دلیل نمی توان آن را ارتقاء داد.

دستگاه ECR یک مانیتور با ابعاد 4 اینچ دارد که روی یک ماشین حساب نصب شده است. صفحه نمایش آن را می توان به دلخواه تنظیم کرد و به منظور تسریع در روند امور مالی فروشگاه، می توان آن را به بارکد خوان متصل کرد. به دلیل امکانات کمتر، می توان از آن برای فروشگاه های کوچک استفاده کرد.

3- صندوق فروشگاهی POS TOUCH

یکی دیگر از انواع صندوق فروشگاهی، مدل پوز تاچ است. این دستگاه همانطور که از نامش مشخص است، به صورت لمسی طراحی شده است. در نتیجه شما می توانید در جهت تسریع ثبت امور مالی، از صفحه نمایش لمسی آن استفاده کنید. به همین جهت برای این دستگاه، صفحه کلید و موس مورد نیاز نیست. از این رو می توانید تنها با استفاده از مانیتور، تمامی مراحل مربوط به ثبت خرید و فروش فروشگاه را با روند سریع تری، انجام دهید.

جالب است بدانید برای این نوع سیستم پیشرفته، دیگر نیازی به استفاده از کیس به صورت جداگانه نیز نیست؛ زیرا که کیس آن نیز در مانیتور جاسازی شده است. در نتیجه ظاهر این صندوق فروشگاهی بسیار زیباتر و شکیل تر می باشد. همچنین فضای کمتری نیز در یک فروشگاه به صندوق فروشگاهیPOS Touch  اختصاص داده خواهد شد.

نرم افزار صندوق فروشگاهی

امروزه انواع نرم افزار حسابداری برای انجام عملیات مالی شرکت ها و فروشگاه ها ارائه شده اند. به عنوان مثال شرکت همکاران سیستم توانسته است نرم افزارهای متعددی را به بازار ارائه کند. نرم افزار سپیدار محصولی از همکاران سیستم است که کاربرد بسیار زیادی دارد. در حال حاضر تنوع نرم افزارهای فروشگاهی بسیار زیاد است و برای تمامی مشاغل امکان استفاده از آن ها، وجود دارد. مثلا برای یک فروشگاه زنجیره ای بزرگ از نرم افزار های پیچیده استفاده می شود؛ اما برای یک کسب و کار کوچک مانند فروشگاه های محلی، نرم افزارهای حسابداری ساده تری نصب می شوند. موارد ذکر شده به این معنی هستند که حتی یک کسب و کار کوچک نیز می تواند برای انجام امور مالی، از نرم افزار استفاده کند.

ثبت تمامی اطلاعات و داده های مالی و حسابداری با کمترین میزان خطا، بهترین روش در حفظ و نگهداری این دیتا ها می باشد. اسناد مالی به صورت بایگانی در نرم افزار صندوق فروشگاهی ثبت می شوند و در صورت نیاز امکان گزارش گیری از آن ها وجود دارد. باید گفت که سیستم های فروشگاهی ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار هستند و برای پردازش دقیق اطلاعات مالی، کاربرد دارند. این سیستم چه از نظر سخت افزاری و چه از دیدگاه نرم افزاری همواره در حال ارتقاء است و به مرور قابلیت های بیشتری به آن ها اضافه می شود.

کسب و کارهایی که نیاز به صندوق فروشگاهی دارند، کدامند؟

بر طبق قوانین مالیات مشاغل، برخی از کسب و کارها باید مجهز به صندوق مکانیزه فروش باشند. در واقع این کار موجب می شود که عملیات مالی در خصوص ثبت و ذخیره اطلاعات خرید و فروش، با دقت و سرعت بیشتری انجام شود. در مقاله ” صندوق فروشگاهی چیست ” به این موضوع اشاره شد که استفاده از این سیستم می تواند به نفع کسب و کارهای بزرگ و کوچک باشد. به همین دلیل افراد مشمول و غیر مشمول بهتر است از این سیستم و مزایای آن استفاده کنند.

کسب و کارهایی که نیاز به صندوق فروشگاهی دارند، کدامند؟

مشاغلی مشمول قانون استفاده از صندوق فروشگاهی

بر طبق این قانون، مشاغل و کسب و کارهایی که نیاز به استفاده از صندوق فروشگاهی دارند که سه گروه تقسیم می شوند که در ادامه ذکر خواهیم کرد.

  1. مشاغل مشمول قانون استفاده از صندوق فروشگاهی از سال 1392 شامل: سازنده و فروشنده طلا و جواهرات، فروش آهن آلات، لوازم صوتی و تصویری، لوازم اداری مانند لپ تاپ، ماشین های اداری، لوازم خانگی، هتل ها، تالار، رستوران، فست فود، املاک و داروخانه و …
  2. مشاغل مشمول قانون استفاده از صندوق فروشگاهی از سال 1393 شامل: فروشندگان لوازم یدکی خودرو، ماشین آلات کشاورزی، ساختمانی و راهسازی، تعمیرگاه ها، فروشندگان لوازم بهداشتی مانند لوازم حمام و شیر آلات، فروشندگان مربوط به دکوراسیون مانند پرده، کف پوش و شومینه و …
  3. مشاغل مشمول قانون استفاده از صندوق فروشگاهی از سال 1394 شامل: فروشندگان اتومبیل، لاستیک، مصالح ساختمانی، رنگ و مواد شیمیایی، یخچال و ویترین صنعتی، میوه و تره بار و …

کلام آخر

در این محتوا با مفهوم اینکه صندوق فروشگاهی چیست و چه مزایای و کاربردی دارد، آشنا شدیم. همانطور که ذکرشد در قانون مالیات نیز بر استفاده از این سیستم کارآمد در مشاغل مختلف، تاکید شده است. از این رو باید با توجه به نوع کسب و کار، یک صندوق فروشگاه مناسب انتخاب شود. با انتخاب درست نرم افزار حسابداری آن نیز، می توان بر کارایی این سیستم اضافه کرد.

به این مقاله امتیاز دهید post
دیدگاه‌ها ۰
Days :
Hours :
Minutes :
Seconds

به مناسبت هفته حسابداری از

17 تا 28

آذر ماه نرم افزار سپیدار را با تخفیف تهیه کنید