ریسک مالی چیست؟

ریسک مالی چیست؟

در این مطلب سعی داریم به تعریف این که ریسک مالی چیست بپردازیم. برای هر شخصی که قصد وارد کردن سرمایه خودش را به بازار سرمایه یا همان بورس دارد توجه به بعضی از فاکتور های مقابلش دارای اهمیت زیادی است. هراس از دست دادن و کاهش سرمایه اش از دغدغه های مقابل اوست.

بنابراین اشخاصی که می خواهند وارد بازارهای مالی شوند همیشه به کاهش و کم کردن این ریسک مالی و خطرات احتمالی فکر می کنند، به این موضوع ریسک مالی گفته می شود.

 ریسک مالی چیست؟

یعنی خطر کاهش دارایی و یا از دست دادن دارایی در زمان سرمایه گذاری گفته می شود. در هر صورت وقتی پول و سرمایه وارد بازار می گردد ممکن است بخشی از آن از دست برود.

پس هر شخصی که در در این بازار سرمایه گذاری می کند همه این خطرات و احتمالات را مورد توجه قرار می دهد. هیچ فردی یا سازمانی دوست ندارد دوست ندارد در بازار سرمایه ضرر کند ولی به این احتمال همواره به عنوان ریسک بازار فکر کرده و مورد توجه قرار می دهد.

در بازار سرمایه، ریسک مالی مستقیما با بدهی ها و وام های شرکت ها و سازمان ها ربط پیدا می کند و هر سازمان یا شرکتی بدهی بیشتر داشته باشد ریسک مالی بالاتری دارد.

"</h2

ریسک مالی و انواع آن:

طبقه بندی ریسک مالی طبق سرمایه گذاری و بازار مالی تقسیم می شود.

1- ریسک در بازار:

این نوع ریسک به نوسانات بازار مربوط می شود یعنی بازار مستقیما با نوسانات قیمت در ارتباط است مثلا وقتی قیمت ها تغییر می کنند قیمت سهام و ارز هم عوض می شود و با ریسک همراه است.

2- ریسک سرمایه گذاری:

با توجه به اینکه بازار سرمایه همیشه با ریسک همراه است، هر سرمایه گذاری احتمال کاهش ارزش و یا از دست دادن قسمتی از سرمایه را با خود دارد. این ریسک همانطور که معلوم است، ریسک سرمایه گذاری نامیده می شود.

این ریسک در بازار هایی مثل بازار دلار و بازار سرمایه سرمایه (بورس) و بازار طلا دیده می شود که که هر روز با نوسانات قیمت مواجه است و ریسک مالی بالایی دارد.

3- ریسک اعتبار:

در این ریسک میزان سرمایه ای که فردی برای سرمایه گذاری از دیگران یا سازمان ها وام می گیرد مورد توجه است.

برای مثال شاید شخصی برای سرمایه گذاری و خرید سهام از کارفرمای خود اعتبار بگیرد، اگر در این سرمایه گذاری و خرید سهام دچار ضرر و کاهش قیمت شود، به این حالت ریسک اعتبار گفته می شود چون به هر حال او باید به زودی این اعتبار را به کارگزار خود باز گرداند.

4- ریسک نقدینگی:

این ریسک مربوط به نقد شدن سهام و سرمایه می باشد. وقتی در بازار سرمایه گذاری کرده باشید، اگر به راحتی آن را به پول نقد تبدیل کنید ریسک کمتری داشته اید.

به طور مثال اگر شما بخواهید سهام یک شرکت را خریداری کنید ممکن است آن روز نوسانات بالا باشد و نتوانید با قیمت مناسب سهام بخرید و یا وقتی به پول نقد احتیاج دارید نتوانید آن را با قیمت خوب بفروشید و دچار ریسک نقدینگی شوید.

5- ریسک عملیات:

امکان دارد که درست نبودن یا سرمایه گذاری اشتباه و نبودن مدیریت باعث این ریسک گردد مثل کلاه برداری، کنترل نکردن و مدیریت مالی اشتباه.

بازده ریسک مالی در مدیریت مالی:

همواره این مسئله مورد توجه سرمایه گذاران در بازار است که چه اندازه ریسک برای بازدهی در سرمایه گذاری قابل تحمل کردن می باشد چون در نظر گرفتن نسبت ریسک در هر معامله ای در بازار نسبت به بازدهی آن از پارامتر های مهم است.

برای اینکه شما متوجه شوید که برای بازدهی مناسب چه اندازه ریسک لازم است، مسلما هر چقدر با ریسک کمتری به سود برسید نشان دهنده این است که معامله و سرمایه گذاری مناسبی داشته اید.

بیشتر معامله گران و تحلیل گران در بازار سرمایه اول مقدار ریسک پذیری و شرایط سهام را از نظر موقعیت یا شرایط سود دهی بررسی می کنند تا به نتیجه برسند که آیا میزان ریسکی که انجام می دهند آن ها را به سود و بازدهی مناسب می رساند یا خیر؟

به همین صورت وجود مدیریت ماهر و فعال شما را به سوی سرمایه گذاری پر سود و پر بازده هدایت می کند.

"</h2

انواع روش های کمتر کردن ریسک مالی:

در انواع بازار های مالی همه سرمایه گذاران و معامله گران، بیشتر توجه خود را به کمتر کردن ریسک مالی قرار می دهند تا بتوانند از سرمایه های خود و دارایی هایشان به طور خوب استفاده برده باشند. با توجه به گفته بالا می توان روش هایی را برای رسیدن به این مهم نام برد:

1- بررسی شرایط و تجزیه تحلیل آن:

خیلی از بازار های مالی مستقیما با شرایط رکود و تورم اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور دارند به همین علت باید قبل از سرمایه گذاری در حوزه های گوناگون، بهتر است طبق شرایط موجود اقدام کرده و هر چه در شرایط با ثبات اقتصادی اقدام به سرمایه گذاری کنیم، ریسک مالی را کاهش زیادی داده ایم.

2- استفاده از آگاهی افراد ماهر و نهاد های آن ها:

در بازار های مالی اگر سابقه زیادی ندارید و یا از احتمالات آن و ریسک های آن باخبر نیستید، پیش از اقدام به سرمایه گذاری از باتجربه های این حوزه و یا اینکه از نهاد های      مشاوره ای، مشورت بگیرید.

3- کنار گذاشتن حرص و طمع:

هر چقدر حرص و طمع خود را در بازارهای مالی کاهش دهیم و به سود کمتر و مشخصی قانع باشیم، از ریسک مالی کمتری برخوردار می شویم چون حرص زیاد ما را دچار سرمایه گذاری پر ریسک می کند.

4-تقسیم بندی دارایی های خود در چند بازار:

باید متوجه باشیم که اگر سرمایه خود را فقط در یک بازار سرمایه گذاری کنیم تا حد زیادی ریسک مالی خودمان را افزایش داده ایم ولی اگر سرمایه هایمان را در بازارهای دیگر پخش کنیم احتمال اینکه مقداری از دارایی هایمان را از دست بدهیم، کاهش دارایی هایمان کم و کمتر می شود.

 

 

به این مقاله امتیاز دهید post
دیدگاه‌ها ۰