حقوق حسابدار در سال 1402 چقدر است؟
حقوق حسابدار در سال 1402 چقدر است؟ این سوال یکی از سوالاتی است که معمولا برای افرادی که تازه وارد حرفه حسابداری شده اند، به وجود می آید. این افراد کسانی هستند که می خواهند وارد بازار کار شوند و می خواهند از میزان درآمدشان اطلاعات کافی داشته باشند. معیار های مختلفی برای تعیین کننده حقوق یک حسابدار وجود دارد و در هیچ کجا، رقم ثابتی برای شغل حسابداری تعریف نشده است. معمولا معیار هایی که سبب می شود در میزان حقوق یک حسابدار تاثیر گذار باشد شامل مهارت و تجربه، مدرک تحصیلی، کارفرما و غیره می باشد.
در این مقاله به بررسی حقوق یک حسابدار در سال 1402 می پردازیم و معیار سنجش حقوق یک حسابدار را مورد بررسی قرار می دهیم.
معیار سنجش حقوق حسابدار در سال 1402
عوامل متعددی در میزان حقوق یک حسابدار نقش دارد و معمولا براساس تحصیلات، سوابق کاری، مدارک و یا حتی شهری که در آن زندگی می کنند و با توجه به فعالیت انجام شده، میزان حقوق دریافتی آن ها هم متفاوت خواهد بود. در واقع تمامی موارد نامبرده جزو فاکتورهای اصلی برای حقوق حسابداران محسوب می شود.
یکی از دلایل درآمد خوب حسابداران به این دلیل است که فعالیت آن ها جدی و حساس است و در واقع اقتصاد همه کشورها و شرکت ها به فعالیت ها و مهارت های حسابداران بستگی دارد.
اکثریت مشاغل ها به حسابداران نیاز خواهد داشت. به همین دلیل است که آنها باید حقوق نسبتا خوبی به سایر کارکنان عادی داشته باشند. سوابق بالای کاری و یا مدارک معتبر یک حسابدار از شرکت حسابداری در تهران می تواند در میزان افزایش حقوق تاثیر بسزایی داشته باشد.
میانگین حقوق یک حسابدار در ایران
معمولا حسابداران حقوق مشخصی دارند اما میزان تغییر در حقوق به دلیل عوامل تاثیر گذار و معیار هایی است که در حقوق یک حسابدار تاثیر مستقیم دارد. به طور کلی میانگین حقوق یک حسابدار معمولاً حدود 7.5 میلیون تومان در ماه است. میزان حقوق یک حسابدار از مقدار کمترین به بیشترین در حدود 7/000/000 تومان و بیشترین آن در حدود 10 تا 20 میلیون تومان خواهد بود.
البته میانگین حقوق یک حسابدار بسته به تجربه، مهارت، جنسیت و تخصص افراد متفاوت است.
مقایسه حقوق حسابداران بر اساس سابقه کار
سوابق و تجربیات از عوامل اصلی برای تعیین حقوق یک حسابدار است. هرچقدر که یک حسابدار حرفه ای تر باشد قطعا از درآمد بیشتری هم برخوردار خواهد بود. بنابراین سوابق و میزان تجربه کاری برای یک حسابدار بسیار مهم است و ما تصمیم داریم تا در ادامه حقوق هر حسابدار را بر اساس میزان سوابق کاری او بررسی کنیم.
بر اساس اطلاعات به دست آمده از گزارش حقوق و دستمزد سال 1402، میانگین حقوق ماهانه یک حسابدار با سابقه کمتر از سه سال حدود 6 میلیون و 500 هزار تومان است. حقوق این افراد معمولا از 2.500.000 تومان (کمترین) تا 14.000.000 تومان (بالاترین) متغیر است.
فردی با تجربیات متوسطه در حدود سه تا هفت سال به طور ماهانه 8 میلیون درآمد خواهد داشت. حقوق این افراد از 3.100.000 تومان (کمترین) تا 15.000.000 تومان (بالاترین) نیز می باشد.
و در نهایت حسابداران با بیش از پانزده سال سابقه کار حرفه ای ماهیانه صد میلیون میلیون تومان حقوق دریافت می کنند.
لازم به ذکر است که این طرح حقوق و دستمزد بر اساس یک فرمول ریاضی است و همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، حقوق یک حسابدار در ایران کاملا به نوع سیاست شرکت بستگی دارد.
آیا مدرک در میزان حقوق تاثیرگذار است؟
اگر در حال حاضر شاغل هستید، نمی توانید انتظار افزایش حقوق داشته باشید. اکثر شرکت ها به خصوص شرکت های دولتی پس از اتمام تحصیلات و اخذ گواهی صلاحیت شما را بررسی می کنند و سپس حقوق شما را افزایش می دهند.
بسیاری از مردم به آموزش به عنوان یک تاکتیک برای افزایش درآمد نگاه می کنند. با انتخاب این تاکتیک می توانید انتظار افزایش 10 درصدی نسبت به حقوق فعلی خود را داشته باشید.
اگر توانایی پرداخت برای آموزش حسابداری را دارید، باید بدانید که سرمایه گذاری در آموزش قطعا ارزش شغلی و درآمد آینده شما را به همراه دارد. همچنین می توانید هزینه تحصیل خود را با یک سال کار پرداخت کنید. اما در نهایت توجه داشته باشید که این اطلاعات نشان می دهد که میزان تحصیلات تاثیری در میزان درآمد از این طریق ندارد و این مهارت و تجربه است که باعث افزایش حقوق می شود.
مقایسه حقوق حسابداران بر اساس نوع شرکت
طبق اطلاعات به دست آمده از گزارش حقوق سال 1402 ، حقوق حسابدار در یک شرکت دولتی حدود 6 میلیون و 700 هزار تومان در ماه است. حقوق این افراد از 4500000 تومان (کمترین) تا 9700000 تومان (بالاترین) است.
میانگین حقوق یک حسابدار در شرکت خصوصی حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه است. حقوق این افراد از 1.000.000 تومان (کمترین) تا 23.000.000 تومان (بالاترین) متغیر است.
میانگین حقوق یک حسابدار در یک شرکت بین المللی حدود 8 میلیون و 800 هزار تومان در ماه است. حقوق این افراد از 4.600.000 تومان (کمترین) تا 15.000.000 تومان (بالاترین) است.
این اطلاعات فقط میانگینی از آنچه حسابداران دریافت می کنند را ارائه می دهد و این اعداد می توانند از شرکتی به شرکت دیگر و از شهری به شهر دیگر متفاوت باشند. با این حال شغل حسابداری معمولا جزو شغل های آینده دار محسوب می شود و می توان گفت که هر شرکتی به یک حسابدار نیاز دارد.
ویژگی های محل کار در میزان دستمزد
ویژگی های محل کار از جمله موضوعات اصلی در حقوق حسابداران محلی و شهری برای انجام فعالیت های حسابداری است و این موضوعات بر اساس هزینه های روزانه، زندگی، منابع و نیاز شهرها یا استان های مختلف تعیین می شود. بر اساس بررسی انجام شده در بین تمامی این موارد در پایان هر ماه پرداخت می شود و هزینه زندگی در شهرها و استان های مختلف، متفاوت است.
خرج و هزینه های زندگی در تهران بسیار بیشتر از شهرهای شمال ایران است و به همین دلیل دستمزد و حقوق حسابداران در تهران بسیار بیشتر از دستمزد حسابداران شهرهای مختلف است. در شهرها و استان هایی که افراد زیادی هستند که می خواهند حسابدار شوند یا حسابدار زیاد باشد، حسابدار حقوق چندانی دریافت نمی کند، به خصوص اگر پست، مهارت، دانش و تجربه بالاتری داشته باشد.
مزیت های های شغل حسابداری
امروز شغل حسابداری جزو معدود شغل هایی است که از درآمد بالایی برخوردار است و میزان بیکاری در آن به نسبت سایر شغل ها بسیار کم است. شاید به همین دلیل است که علاقه مندان به این رشته، روز به روز در حال افزایش است. شغل حسابداری دارای مزیت هایی است که سبب شده تا افراد بیشتری به سمت این شغل گرایش داشته باشند و به عنوان یک منبع درآمد به آن نگاه کنند. بنابراین در ادامه به مزیت های شغل حسابداری می پردازیم تا با شرایط و ویژگی های مثبت این شغل بیشتر آشنا شوید.
- ارتقا و پیشرفت شغلی
- داشتن ثبات کاری
- ایجاد زمینه عالی برای رشد و توسعه فردی
- آینده کاری خوب
- کسب در آمد خوب
- راه اندازی کسب و کار
- نداشتن محدودیت شغلی
کلام آخر
یکی از رشته های پر طرفدار در دنیا، حسابداری است و یکی از اصلی ترین دلایل برای گرایش به این رشته، بازار کار این رشته می باشد به همین دلیل است تعداد متقاضیان برای این رشته همواره زیاد است و فراگیری و آموزش حسابداری جزو مواردی است که امروزه زیاد به آن پرداخته می شود.
با مطالعه این مقاله از میزان دستمزد یک حسابدار در سال 1402 و عوامل تاثیر گذار بر آن بیشتر آشنا خواهید شد و به این نتیجه خواهید رسید که چرا شغل حسابداری دارای درآمد بهتری نسبت به سایر مشاغل دیگر است. همچنین شما نیز میتوانید با فراگیری آموزش اصول حسابداری، از امنیت شغلی و درآمد بالای این رشته برخوردار شوید.
چرا اینقدر دروغ
حقوق یک حسابدار در یک شرکت دولتی شش میلیون و پانصد
وقتی وزارت کار هفت و پونصد هست