چرا بهایابی مستمر کار، ضروری است؟

چرا بهایابی مستمر کار، ضروری است؟

بهایابی مستمر کار که با عنوان تخصیص بهای کار نیز شناخته می شود به عنوان یک ابزار مهم در حسابداری شرکت ها در نظر گرفته می شود. با این وجود برخی از شرکت ها از آن به عنوان یک ابزار گزارشگری مالی استفاده نمی کنند.

بهایابی کار به صورت مستمر این امکان را به شما می دهد که بتوانید از مواردی مانند سودآوری مشتری، کارمند، خدمات و پروژه ها مطلع شوید. مسلما این درک موجب می شود که شما بتوانید وضعیت کار را به صورت دقیق تری رصد کنید. از مزایای آن می توان به شناسایی فرصت ها و افزایش میزان سودآوری اشاره کرد.

می توان گفت علاوه بر استفاده از تکنولوژی هایی مانند نرم افزار حسابداری باید از سایر مفاهیم نیز در پیشبرد کار استفاده شود. مثلا در کنار استفاده از نرم افزار سپیدار بهتر است از طریق یادگیری و آموزش حسابداری، در جهت پیشرفت شرکت کوشا باشیم. ما در این مقاله قصد داریم در مورد ضرورت بهایابی مستمر در کار صحبت کنیم؛ بنابراین تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بهایابی چیست؟

قبل از اینکه در خصوص ضرورت بهایابی مستمر کار صحبت کنیم، باید تعریف دقیقی از آن ارائه دهیم. بهایابی به عنوان یک فرآیند مالی شناخته می شود که تاثیر زیادی در تعیین قیمت محصول و خدمات شرکت دارد. تمامی شرکت های تجاری، بازرگانی و خدماتی باید از بهایابی مستمر در کار استفاده کنند. این کار روش و مراحل مختلفی دارد که باید بر اساس آن کار انجام شود.

تعیین بهای محصولات و خدمات از طریق بهایابی انجام می شود. این کار در واقع مجموعه ای از اقدامات و تصمیمات است که به مدیران کمک می کند تا بهای ساخت و تولید محصولات را بدانند. فرآیندهای این چنینی موجب می شوند که شرکت بتواند برای محصول و خدمات خود قیمت مناسبی تعیین کند تا در رقابت با سایر افراد بتواند پیروز شود. بهایابی مستمر کار می تواند تاثیر زیادی روی موفقیت یک شرکت داشته باشد.

اگر بخواهیم این موضوع را به زبان ساده توضیح دهیم، باید گفت که فرض کنید شرکت محصولی را به مرحله تولید رسانده است و حال می خواهد آن را بفروشد. در این مرحله باید یک قیمت مناسب روی محصول از طرف شرکت گذاشته شود که این کار بر اساس فرمول مشخص و بررسی عوامل مختلف انجام می شود. در این خصوص با استفاده از بهایابی می توان قیمت دقیق تری روی محصول گذاشت.

بهایابی چیست؟

بهایابی مستمر کار در بهای تمام شده

یکی از اصطلاحاتی که در حسابداری کاربرد دارد، بهای تمام شده است. این مبحث بسیار گسترده است؛ اما در انتها می تواند تعیین کننده بهای نهایی محصولات و خدمات باشد. از این رو بهای تمام شده در شرکت ها دارای نقش کلیدی می باشد. تمامی بخش ها مانند خط تولید محصول را این مورد می تواند شامل شود. در این صورت باید گفت که بهایابی مستمر کار در بهای تمام شده نقش تعیین کننده ای دارد.

بهایابی در حسابداری

در صورت یادگیری حسابداری از پایه، مفاهیمی مانند بهایابی نیز آموزش داده‌می شوند. بهایابی در حسابداری به این معنا است که بها و قیمت یک محصول یا خدمات تعیین می شود. بهایابی مستمر در کار می تواند روی سود و زیان شرکت ها موثر باشد و به همین دلیل یک امر ضروری می باشد. این مفهوم در حسابداری مطرح می شود و حسابداران باید در شرکت ها آن را اجرا کنند.

مراحل انجام بهایابی مستمر در کار چه هستند؟

همانطور که گفته شد یافتن و تعیین قیمت محصول و خدمات که با نام بهایابی شناخته می شود که دارای مراحل مختلفی است. با طی کردن مراحل آن، شرکت می تواند بسیار زودتر به نتیجه برسد. همچنین با پیروی از این مراحل مدیران شرکت نیز می توانند بهایابی دقیق تری انجام دهند. مراحل بهایابی مستمر در کار عبارتند از:

  1. بهایابی انباشت بها
  2. بهایابی انتساب بها

این موارد باید به صورت دقیق دنبال شوند تا نتیجه مناسبی برای یافتن و تعیین قیمت محصولات حاصل شود. هر کدام از این موارد به صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

1- بهایابی انباشت بها

برای اینکه بتوانیم به ضرورت بهایابی مستمر در کار پی ببریم باید مراحل آن را بدانیم. اولین مرحله از آن با نام انباشت بها شناخته می شود. بر اساس آن باید بر طبق ماهیت محصول، طبقه بندی و انباشت انجام شود. به هر انباشت در این حالت مخزن بها یا انباره گفته می شود.

اطلاعاتی که در مخزن بها انباشت می شود، همگن می باشند. به این معنی که داده‌ها با هم رابطه علت و معلولی دارند. این کار برای این است که یک مبنای مشترک بین آنها وجود داشته باشد. هر چقدر همگن بودن مخزن بها بیشتر باشد، بهایابی با دقت بیشتری انجام می شود. همچنین نیازی به تخصیص و تعیین مبنا برای محصولات نمی باشد.

2- بهایابی انتساب بها

مرحله بعدی از بهایابی با نام انتساب بها شناخته می شود. انتساب بها درواقع همان تخصیص بها است که باید در آن مبنایی برای فعالیت مخازن بها در مرحله قبل، مشخص شود. ما بر اساس همین مبنا می توانیم نسبت به انتساب بها اقدام کنیم.

اگر بخواهیم تعریفی از انتساب بها ارائه دهیم باید بگوییم که این اصطلاح اشاره به فعالیتی عام دارد که به موجب آن رهگیری بها و تسهیم بها برای محصولات انجام می شوند. رهگیری بها در انتساب بها می تواند به صورت مستقیم تاثیرگذار باشد. تسهیم بها در این مرحله دارای تاثیر غیر مستقیم است. بهایابی مستمر در کار از طریق گذراندن این دو مرحله حاصل می شود.

دلایل بهایابی کار چه هستند؟

می توان گفت که بهایابی مستمر در کار دارای سه دلیل عمده است که در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد. زمان در این خصوص نقش بسیار مهمی ایفا می کند. در این راستا باید خدمات را نوعی محصول به حساب بیاوریم. همچنین از فرصت های رشد شرکت نهایت استفاده را ببریم. بنابراین عمده ترین دلایل بهایابی کار شامل این موارد هستند که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.

دلایل بهایابی کار چه هستند؟

  1. اهمیت زمان در بهایابی کار

در بهایابی وقت طلاست و باید هر ساعتی که به مشتری اختصاص داده‌می شود، محاسبه شود. بررسی حساب درآمد می تواند به مدیر نشان دهد که آیا زمانی که صرف کارمندان و کار شده است قابل جبران می باشد. در شرکت ها ممکن است یک مشتری زمان زیادی از کارکنان را بگیرد! حتی گاهی نیز چنین مشتریانی محصولی را خریداری نمی کنند و طبیعتا وجهی نیز پرداخت نمی کنند. در نتیجه زمانی که برای آنها صرف می شود با زمان مصرفی کار یکی نمی باشد.

داشتن این اطلاعات از طریق بهایابی می تواند به شما کمک کند که در مورد مشتریان خود تصمیماتی اتخاذ کنید. این موضوع در بهایابی مستمر کار بیشتر خود را نشان می دهد.

  1. احتساب خدمات به عنوان نوعی محصول در بهایابی

ممکن است یک کسب و کار تنها از طریق ارائه خدمات کسب درآمد کند. این نوع شرکت ها محصول فیزیکی ندارند. می توان گفت که محصول اصلی این نوع مشاغل، کارمندان می باشند. به این معنی که بیشترین هزینه های شرکت برای کارمندان آن صرف می شود. در صورتی که در کسب و کارهای مبتنی بر محصول، امکان رصد محصولات و میزان فروش آنها وجود دارد. از این طریق امکان تجزیه و تحلیل حاشیه سود نیز وجود دارد تا بتوان بازدهی سرمایه را نشان داد.

می توان گفت در یک کسب و کار مبتنی بر خدمات اصلی ترین مسیر پیشرفت در کار بهایابی مستمر در کار است. شما با مقایسه بهای نیروی کار به این پی خواهید برد که با چه روشی کسب و کار را برای افزایش میزان سودآوری بهینه کنید.

  1. استفاده از فرصت های شرکت در بهایابی

با بهایابی مستمر در کار امکان شناسایی فرصت های رشد شرکت وجود دارد. شما می توانید از این طریق حاشیه سود ناخالص خدمات و محصول را بررسی و تجزیه و تحلیل کنید. در نتیجه می توانید متوجه شوید که این قیمت نیاز به تعدیل دارد یا نه! به منظور گسترش یا تثبیت کسب و کار نیز می توانید از این نوع اطلاعات استفاده کنید.

نمونه استفاده از فرصت شرکت در بهایابی مستمر در کار

ممکن است یکی  از خدمات به مشتری زمان بر باشد و همین امر باعث شود که از توان کارکنان فعلی انجام آن خارج باشد. در این صورت با بهایابی کار می توان به این پی برد که می توان اعضا را بیشتر کرد. از این طریق حجم کار کارکنان کاهش پیدا می کند و در نتیجه مشتریان جدید به چرخه کسب و کار شما اضافه می شوند.

داده های مربوط به بهایابی می توانند نشان دهند که کدام کارمند عملکرد ضعیفی دارد. همچنین این امکان وجود دارد که بررسی شود که حقوق پرداختی به کارکنان توانسته است منجر به افزایش بازدهی شرکت شود یا نه؟ در صورتی که پاسخ نه باشد باید در ساختار شرکت تجدید نظر شود.

کلام آخر

در این مقاله به مبحثی با عنوان بهایابی مستمر در کار پرداختیم. قبل از هر چیز به این پی بردیم که بهایابی یک فرآیند است که منجر به یافتن یا تعیین قیمت های محصولات و خدمات می شود. در این راستا به دلیل اینکه موجب صرفه جویی در زمان، کاربرد خدمات به عنوان نوعی محصول و استفاده از فرصت ها می شود می تواند نقش زیادی در بهبود کارایی شرکت داشته باشد.

4/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰