انواع کاردکس در حسابداری

انواع کاردکس در حسابداری

انواع کاردکس در حسابداری انبار با عناوینی مانند تعدادی و ریالی مشخص می شوند. در این رابطه اغلب با مواردی مانند کاردکس کالا در اکسل، نمونه کاردکس انبار، تفاوت کاردکس کالا با موجودی ریالی، نمونه کاردکس انبار در اکسل و نحوه تهیه کاردکس انبار مواجه می شویم. کاردکس در حسابداری صنعتی برای اطلاع از موجودی انبار باید توسط حسابداران ارائه شود. همچنین مقادیر و ورود و خروج باید به صورت دقیق در این خصوص بررسی شوند. این کار در حسابداری صنعتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و به همین دلیل ما در این مقاله به بررسی انواع کاردکس در حسابداری خواهیم پرداخت.

کاردکس در حسابداری چیست؟

قبل از اینکه به انواع کاردکس در حسابداری اشاره شود، باید درک درستی از مفهوم کاردکس داشته باشیم. یک فرم در حسابداری انبار به منظور اطلاع از موجودی کالا استفاده می شود که کاردکس نام دارد. در این فرم باید مواردی به منظور ورود و خروج کالا ثبت شوند که عبارتند از:

  • مقادیر مربوط به ورودی اولیه کالا به انبار
  • درج مقادیر کالای خارج شده از انبار
  • مقدار باقیمانده کالا
  • ثبت مبلغ اولیه ورود کالا
  • ثبت مبلغ کالای صادرشده
  • درج مبلغ مانده

گاهی اوقات کلمه کاردکس با بیان عامیانه کارتکس نامیده می شود. به همین دلیل اگر در حسابداری صنعتی با این عنوان مواجه شدید باید بدانید که منظور همان فرم چک کردن موجودی، ورود و خروج کالا از انبار است. در ادامه در خصوص کاربردهای آن صحبت خواهیم کرد. در این راستا نرم افزار سپیدار یکی از انواع نرم افزار حسابداری کاربردی برای شرکت ها محسوب می شود.

کاردکس در حسابداری چیست؟

کاربرد کاردکس انبار

در راستای بحث انواع کاردکس در حسابداری، باید در خصوص کاربرد آن نیز مطالبی را ذکر کنیم. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که کاربرد کاردکس انبار چیست؟ می توان گفت که از اصلی ترین کاربرد های آن این است که امکان ردیابی کالا و همچنین کنترل تعدادی و ریالی آن را فراهم می کند. این کار در تاریخ و زمان مشخصی انجام می شود.

در این خصوص باید موجودی لحظه ای در کارتکس انبار چک شود. این موضوع اهمیت زیادی در انبارگردانی دارد؛ به این دلیل که در انبارگردانی باید مقادیری که در کاردکس درج شده اند مطابقت با موجودی فیزیکی کالا داشته باشند. اطلاعات مرتبط با گردش کالا نیز باید از این طریق گزارش داده شود.

از دیگر کاربردهای کاردکس انبار می توان به امکان نمایش وضعیت کالای موجود در انبار اشاره کرد. برای ثبت اسناد حسابداری این نمایش وضعیت ضروری است؛ چراکه در هنگام خرید و فروش کالا، اطلاعات مربوط به آن در کاردکس انبار درج می شود و به همین دلیل منبع خوبی برای ثبت اسناد حسابداری است. باید گفت که کاردکس انبار دارای انواعی است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

انواع کاردکس انبار کدامند؟

باید گفت که انواع کاردکس در حسابداری کاربرد متفاوتی دارند. تعداد و یا مبلغ موجودی کالا موجب می شود که نحوه ساخت کاردکس در انبار متفاوت باشد. به همین دلیل در این بخش ما به انواع کارتکس در حسابداری اشاره خواهیم کرد.

کاردکس تعدادی انبار

در هر نوع کاردکس باید موجودی کالا از طریق فرم کاردکس چک شود. حال در کاردکس تعدادی انبار باید موجودی از نظر تعداد ورود، خروج و مانده بررسی و ثبت شود. نرم افزارهای انبار امروزه این عمل را به سادگی انجام می دهند. گاهی ممکن است یک کسب و کار از نرم افزار استفاده نکند و از این رو با استفاده از کاردکس می توان اطلاعات تعدادی کالا را بایگانی کرد. کارتکس های تعدادی با نام کارت موجودی کالا نیز شناخته می شوند.

کاردکس تعدادی – ریالی انبار

یکی دیگر از انواع کاردکس در حسابداری، تعدادی – ریالی است. در این نوع مقادیر ریالی کالا نیز باید علاوه بر تعداد ورودی، خروجی و مانده موجودی ثبت شوند. بیشتر افراد از این نوع با نام کاردکس حسابداری یاد می کنند. اغلب در این نوع از روش های ارزیابی موجودی کالا نیز استفاده می شود. این روش ها در واحد اقتصادی مانده کالا را مانند فایفو، لافو و … علاوه بر تعداد مانده ثبت می کنند. کارتکس تعدادی – ریالی برای بخش مالی شرکت کاربرد دارد.

کاردکس انبار چه مزیتی دارد؟

انواع کاردکس در حسابداری انبار دارای ویژگی و مزیت هایی هستند. در صورتی که فرم کاردکس به صورت درست، صحیح و قدرتمند ثبت شود، می تواند در انبار مزیت های زیادی را به دنبال داشته باشد که عبارتند از:

  • امکان بررسی اقلام گم شده
  • قابلیت بررسی و تشخیص اقلامی که در انبار راکد هستند.
  • امکان دسترسی راحت تر به موجودی انبار
  • مشخص بودن مقدار و ارزش ریالی کالا در هنگام ورود و خروج
  • امکان ثبت لحظه ای ارزش کالا
  • ثبت حداکثر و حداقل موجودی انبار به منظور سفارش کالای جدید تر
  • امکان حسابداری ساده تر برای ثبت موجودی کالا و ارائه آمار انبار

با توجه به مزیت هایی که ذکر شد، استفاده از انواع کاردکس حسابداری برای نظم دهی به انبار پیشنهاد می شوند.

کاردکس انبار چه مزیتی دارد؟

بازسازی کاردکس چیست؟

عدم توجه به تقدم و تاخر در زمان خرید کالا و یا ایجاد اصلاح در مبلغ ریالی آن می تواند در هنگام ورود و خروج کالا موجب از دست دادن اعتبار ریالی کاردکس کالا در انبار می شود. در این خصوص باید اقداماتی مانند محاسبه مجدد تعدادی و ریالی کاردکس جهت بازسازی انجام شود. این کار موجب می شود که از اشتباهات حسابداری جلوگیری شود. در صورت منفی شدن قیمت تمام شده کالا، ویرایش مبلغ کالای وارده، اصلاح و تغییر مانده اولیه موجودی کالا و نیاز به تغییر در عملیات ورود به کالا می توان از بازسازی کاردکس استفاده کرد.

استفاده از کاردکس انبار می تواند برای شرکت ها مزایای زیادی به همراه داشته باشد. به همین دلیل ما در این مقاله به شرح این موضوع پرداختیم.

کلام آخر

در این مقاله در خصوص انواع کاردکس در حسابداری صحبت کردیم. در این خصوص متوجه شدیم که تهیه کاردکس انبار می تواند مزیت های زیادی داشته باشد. موجودی و محل نگهداری کالا در انبار، اطلاع از اقلام گم شده و اطلاع از فعل و انفعالات کالا از مزیت های استفاده از فرم کارتکس انبار است. با توجه به تقدم و تاخر کالا در هنگام ورود به انبار می توان  از بروز مشکلات و اشتباهات در حسابداری جلوگیری کرد. این کار باید در بخش حسابداری صنعتی کنترل و ارزیابی شود.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
Days :
Hours :
Minutes :
Seconds

به مناسبت هفته حسابداری از

17 تا 28

آذر ماه نرم افزار سپیدار را با تخفیف تهیه کنید