بازار کار رشته حسابداری چگونه است؟
حسابداری یه منظور رفع نیاز های انسان در فعالیت های اقتصادی به وجود آمده است و از گذشته تا به الان روش های حسابداری برای تسریع در انجام کلیه کارها افزایش یافته است و اکثر شرکت ها و سازمان ها برای توزیع مناسب منابع مالی خود، از یک حسابدار استفاده می کنند. بنابراین رشته حسابداری جزو رشته هایی است که بازار کار بسیار خوبی دارد و آینده شغلی را تضمین می نماید.
در واقع افرادی که در این رشته تحصیل کرده اند یا دوره آموزش حسابداری ویژه بازارکار را گذرانده اند، می توانند به عنوان حسابرس، حسابدار مالیاتی، حسابدار، کنترل کننده، تحلیلگر مالی، مدیر حسابداری مشغول به کار شوند. بر اساس گزارشات آمار در زمینه کار، اکثر شاغلان در رشته حسابداری از رضایت شغلی بالایی برخوردار هستند.
اگر قصد آموزش حسابداری را دارید و به سوالاتی مانند آینده شغلی من چه خواهد شد و بازار کار رشته حسابداری چگونه است؟ مواجه شدید با مطالعه کامل این مقاله، به پاسخ تمامی این سوالات خواهید رسید زیرا در این مقاله به طور کامل به اهمیت بازار کار رشته حسابداری پرداخته ایم.
تعریف حسابداری
حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که به سرمایه گذاران، اعتباردهندگان، مدیران شرکت ها و موسسات دولتی کمک می کند تا با ارائه اطلاعات لازم در مورد مسائل اقتصادی تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.
به عنوان مثال، اگر فردی بخواهد در یک شرکت سرمایه گذاری کند، می خواهد از وضعیت مالی آن شرکت یا نتایج عملیات آن شرکت در سال های گذشته مطلع شود.
به طور کلی رشته های مختلف دارای مزایا و معایب زیادی هستند و دانشجویان در حین تحصیل یا پس از اتمام تحصیل با آن ها مواجه می شوند. رشته حسابداری به دلیل کاربرد وسیعی که دارد مزایای زیادی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان دارد. در ادامه با برخی از مهم ترین مزیت های رشته حسابداری آشنا می شویم.
مزایای رشته حسابداری چیست؟
- روشن بودن مسیر شغلی و آینده:
کلیه دانشجویانی که در رشته حسابداری تحصیل می کنند و یا قصد ورود به این رشته را دارند، قبل از ورود به این رشته و یا در حین تحصیل،
دیدی جامع به حسابداری، مهارت های مورد نیاز و آینده شغلی آن دارند و هدف از راهی را که می خواهند طی کنند پیدا می کنند. در واقع مسیر روشنی پیش روی آنهاست.
- داشتن آینده شغلی باثبات:
حسابداری یکی از مشاغلی است که با توسعه و افزایش تعداد سازمان ها و شرکت ها بیشتر مورد نیاز است.
امروزه اکثر مشاغل و حرفه ها برای مدیریت امور مالی و حسابداری نیاز به تیم حسابداری دارند.
در واقع می توان چشم انداز و آینده خوبی را برای این رشته متصور شد. زیرا در سال های آینده همچنان در اکثر سازمان ها، شرکت ها و مشاغل نیاز به حسابدار وجود خواهد داشت.
- وجود رشد و ارتقاء شغلی:
به دلیل پتانسیل رشد و پیشرفت در رشته حسابداری، حسابداران با کسب مهارت و تجربه می توانند به راحتی به عنوان حسابدار، حسابرس، مدیر مالی و … فعالیت کنند.
- کسب درآمد خوب:
یکی از دغدغه های اکثر فارغ التحصیلان میزان درآمد حاصل از رشته تحصیلی آنهاست.
رشته حسابداری یکی از رشته هایی است که از وضعیت مطلوبی برخوردار است و متخصصان این رشته از درآمد خوب و مزایای ویژه بهره مند هستند.
- بدون محدودیت مکانی:
یکی از مهمترین مزیت های رشته حسابداری این است که برای کار نیازی به سفر به شهر دیگری ندارید زیرا همه شرکت ها و مشاغل در هر شهر و استانی به حسابدار نیاز دارند.
- فعالیت در تمامی رشته ها:
از دیگر مزیت های مهم حسابداری گرایش ها و شاخه های مختلف آن است که باعث شده فارغ التحصیلان در مشاغل مختلف مشغول به کار شوند.
بازار کار و آینده شغلی رشته حسابداری در ایران
فارغ التحصیلان این رشته آمادگی و بلوغ بیشتری برای حضور در بازار کار دارند.فرصت های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح را شامل می شود.
علیرغم اینکه دانشجویان زیادی در رشته حسابداری در دانشگاه های مختلف کشور اعم از دولتی، غیرانتفاعی و مستقل مشغول به تحصیل هستند،
اما تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته کمتر از سایر رشته هاست، زیرا از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه ها حداقل برای تهیه لایحه مالیاتی به حسابدار نیاز دارند.
وضعیت بازار کار رشته حسابداری
فارغ التحصیلان حسابداری می توانند پس از اتمام تحصیلات خود مسئولیت امور مالی در سطوح و شاخه های مختلف را بر عهده گرفته و در شعب زیر در مؤسسات و واحدهای تجاری اعم از دولتی یا خصوصی به عنوان حسابدار مشغول به کار شوند:
- حسابداری
- حسابداری مالی: در کلیه شرکت ها و موسسات تجاری و غیر انتفاعی.
- حسابداری صنعتی: در کلیه واحدهای صنعتی و شرکتهای تولیدی.
- حسابداری دولتی: در کلیه سازمانها و ادارات دولتی به عنوان حسابدار یا عامل پاسخگو.
- حسابداری مالیاتی: در بخش های مالی
- حسابدار بیمه: در موسسات بیمه
- حسابداری بانکی: در شعب و نظارت بانک ها.
- حسابرسی
طبق شاخه های حسابداری، فارغ التحصیلان حسابداری می توانند در حرفه حسابرسی مشغول به کار شوند.
در یک طبقه بندی کلی، متخصصان حسابرسی به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:
- حسابرسان داخلی
این دسته از حسابرسان کارکنان واحد تحت حسابرسی هستند و در واقع رابط بین هیئت مدیره و شرکت هستند و گزارش حسابرسی را به صورت هفتگی، ماهانه یا سالانه به مدیرعامل و هیئت مدیره ارائه می کنند.
این گروه از حسابرسان به عملیات درون واحد تجاری رسیدگی می کنند.
- حسابرسان مستقل
حسابرسان مستقل رابط بین صاحبان شرکت و هیئت مدیره شرکت هستند.
درآمدزایی در رشته حسابداری
در هر شغل و رشته تحصیلی میزان درآمدی که فرد به دست می آورد به عوامل مختلفی از جمله رشته، سطح تحصیلات، سابقه کار،مهارت فرد، نوع سازمان یا شرکت، موقعیت جغرافیایی و … بستگی دارد.
در زمینه حسابداری و عوامل مختلفی که بر درآمد افراد تأثیر می گذارد نیز همین گونه است. اما طبق اطلاعات و آمار به دست آمده، فارغ التحصیلان حسابداری در ایران معمولا حقوق مشخصی دریافت می کنند.
به طور کلی میانگین درآمد رشته حسابداری حدود 10 تا 20 میلیون تومان در ماه است. اما باید توجه داشت که حسابدارانی هستند که درآمدشان بسیار بیشتر از این مبالغ در ماه است.
تأثیر سابقه کار بر میزان حقوق دریافتی حسابداران
واضح است که سطح تجربه و سابقه کاری بر میزان حقوق دریافتی افراد تأثیر مستقیم دارد.
به عبارت دیگر، هر چه فردی در شغل خود با تجربه تر باشد، معمولاً ارزش افزوده بیشتری برای شرکت یا سازمان خود ایجاد می کند و می تواند کارهای پیچیده تری را با انرژی کمتری نسبت به افراد کم تجربه انجام دهد.
پیش نیازهای ورود به بازارکار رشته حسابداری
اگر می خواهید شانس بیشتری برای ورود به بازار حسابداری یا کار حرفه ای و کسب درآمد بیشتر داشته باشید، باید مهارت ها و پیش نیازها را بیاموزید.
هفت مهارتی که یک حسابدار حرفه ای قبل از ورود به بازار کار باید داشته باشد عبارتند از:
- داشتن دانش و تجربه در زمینه استانداردها و اصول اولیه حسابداری (کارآموزی یکی از بهترین راه های کسب تجربه است)
- آشنایی با نرم افزار ICDL و اینترنت
- اکسل یکی از مهمترین نرم افزارهایی است که یک حسابدار باید با آن آشنا باشد.
- تسلط بر قوانین مالیاتی
- تسلط بر قوانین تامین اجتماعی و قانون کار
- ایجاد رزومه و مستندات
- مهارت های ارتباطی
کسب مهارت جهت ورود به بازار کار در شرکت حساب بین
یکی از رسالت های اصلی موسسه آموزشی و پژوهشی حساب بین، ارائه خدمات آموزشی با کیفیت به فراگیران مستقل با هدف تقویت مهارت ها و ایجاد فرصت های بیشتر برای ورود به بازار کار می باشد.
به منظور رفع این نیاز، بسته های ویژه ای برای بازار کار طراحی شده است.
مراجعین با شرکت در دوره آموزش حسابداری ویژه بازار کار، این حرفه را به طور عملی یاد می گیرند و فرصت شغلی قابل اعتمادی را برای خود ایجاد می کنند.
طول هر دوره معمولا بین سه تا شش ماه بسته به نیازهای آموزشی هر شغل است. در این دوره ها دانشجویان با مفاهیم کاربردی، نحوه استفاده از نرم افزار سپیدار و نرم افزار همکاران آشنا شده و برای ورود به بازار کار آمادگی کامل خواهند داشت.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم به اهمیت رشته حسابداری و مزایای ورود به این رشته بپردازیم و از وضعیت بازار کار رشته حسابداری در ایران صحبت کردیم و اینکه یک حسابدار خوب باید چه مهارتهایی را به صورت حرفه ای فرا گیرد. تا در این رشته پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته باشد تا بازار کار خود را همیشه داغ نگه دارد.
بدیهی است برای داشتن این مهارت ها آموزش هایی لازم است. در شرکت حساب بین دوره های حسابداری ویژه ورود به بازار کار را با اعطای مدرک معتبر ارائه می شود.