انواع دارایی و بدهی در حسابداری
انواع دارایی در حسابداری در کنار انواع بدهی در این مقاله بررسی می شوند. در این رابطه معمولا مواردی مانند تعریف دارایی در استاندارد حسابداری، انواع دارایی در ترازنامه، تعریف بدهی در حسابداری، انواع دارایی های مالی و تعریف دارایی و بدهی مطرح می شوند. از این رو ما قصد داریم در این مورد مطالبی را ذکر کنیم.
آشنایی با مفاهیمی مانند دارایی و بدهی در حسابداری می تواند به حرفه ای شدن حسابدار و کمک به موفقیت وی در بازار کمک تاثیرگذار باشد. بدین منظور باید اطلاعات تخصصی و کاملی در این زمینه مطرح شوند. می توان گفت که منبع با نام دارایی می تواند ارزش اقتصادی داشته باشد و این منبع در اختیار ارگان ها، نهادها و … قرار خواهد گرفت. این دارایی ها به عنوان منابع اقتصادی این سازمان ها در نظر گرفت خواهند شد. می توان گفت که مجموعه ای از املاک، مستغلات، برند شرکت، تجهیزات شرکت و … از دارایی های یک ارگان به حساب می آیند.
امروزه برای محاسبه دارایی ها و بدهی ها در شرکت ها از انواع نرم افزار مانند نرم افزار سپیدار استفاده می شود. بدیهی است که با استفاده از نرم افزار می توان روند محاسبه این موارد را کوتاه تر کرد و در نتیجه در وقت صرفه جویی کرد! ما در ادامه در خصوص تعریف دارایی و انواع بدهی در حسابداری مطالبی را ذکر خواهیم کرد. به همین منظور تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
دارایی و بدهی در حسابداری
به منظور درک بهتر انواع دارایی در حسابداری به همراه انواع بدهی در حسابداری باید یک تعریق مشخص از دارایی و بدهی ذکر شود. می توان گفت که درواقع منظور از دارای منابع و اموال اقتصادی هستند که از طریق معاملات اقتصادی به دست آورده می شوند. می توان در یک فرآیند مالی و اقتصادی منابع مختلف از دارایی را به دست آورد. دارایی می تواند پول، ملک، برند تجاری، تجهیزات و … باشد. در هر صورت حتی اوراق بهادار نیز جز این دسته به شما می روند.
در خصوص انواع بدهی در یک شرکت نیز تعریف مشخصی وجود دارد. بدهی های شرکت همانطور که از نامش پیدا است مبالغی هستند که باید از منابع، درآمد و دارایی های شرکت پرداخت شوند. در این خصوص باید گفت که بدهی می تواند به صورت جاری باشد که در بخش انواع بدهی در حسابداری به آن اشاره خواهیم کرد.
انواع بدهی
هنگامی یک بدهی در شرکت در دسته بندی بدهی جاری قرار بگیرد، باید از محل دارایی های جاری پرداخت شود و مدت زمان آن اغلب کمتر از یک سال در نظر گرفته می شود. می توان گفت که انواع بدهی شامل موارد زیر می باشند:
- اسناد پرداختی
- حساب های اینترنتی
در خصوص انواع بدهی در حسابداری باید در خصوص بدهی جاری مطالبی ذکر شود. این بدهی در یک تعهد دارای ویژگی های زیر می باشد:
- تسویه بدهی های جاری توسط شرکت تا یک سال در طی یک چرخه عملیاتی
- پرداخت بدهی از طریق بدهی جاری دیگر یا از طریق دارایی های جاری شرکت
انواع دارایی در حسابداری چه هستند؟
در راستای صحبت در خصوص انواع دارایی در حسابداری باید به این موارد اشاره شود. دارایی می تواند به منبعی گفته شود که هم اکنون در دست شرکت می باشد. این منبع و دارایی نتیجه عملیات مالی قبلی است که دارای انواع مختلفی می باشد که عبارتند از:
- دارایی های جاری شرکت
- دارایی های ثابت
- دارایی های فیزیکی
- دارایی های انتزاعی
- دارایی های عملیاتی و غیر عملیاتی
کلام آخر
ما در این مقاله در خصوص انواع بدهی در حسابداری و انواع دارایی مطالبی را ذکر کردیم. در این خصوص باید گفت که تمامی منابع شرکت مانند املاک و مستغلات یا اوراق بهادار در دسته بندی دارایی قرار می گیرند. در این رابطه بدهی ها را می توان از محل دارایی کسر و پرداخت کرد. بدین منظور از بدهی جاری استفاده می شود.