مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری چیست؟

مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری چیست؟

مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری بین فرد شاغل و کارفرما را در این مقاله ذکر خواهیم کرد. در این خصوص معمولا مواردی مانند نکات مهم در بستن قرارداد کاری، نوشتن قرارداد کاری بین دو نفر، مهمترین نکات قانون کار و ویژگی های قرارداد کار نیز مطرح می شوند.

قراردادهای مختلفی در زمینه های متنوع بسته می شوند که هر کدام قوانین و شرایط خاص خود را دارند. ما در این مطلب در مورد تنظیم قرارداد کاری و شرایط آن صحبت می کنیم. توجه به نکات مهم در حین بستن قرار داد می تواند موجب شود که قرارداد بر اساس اصول و به صورت استاندارد بسته شود.

فرقی ندارد که قرارداد کاری بین کارگر با کارفرما باشد یا کارمند با کارفرما. در این خصوص باید به قوانین و مقررات دقت شود. قرارداد باید شفاف، محکم و روشن باشد. بسیاری از کارفرما ها با قوانین آشنا هستند و از عدم آگاهی افراد سوء استفاده می کنند. در این صورت قرارداد به گونه ای نوشته می شود که به نفع طرف مقابل نباشد!

برخی از قراردادهای کاری به صورت غیر اصولی تنظیم می شوند که الگوبرداری از آنها نیز اشتباه می باشد. یکی از دلایل غیر اصولی بودن این قرارداد ها عدم توجه به نیاز دو طرف می باشد. اصل حقوق کار و روش های رسیدگی به اختلاف بین کارگر و کارفرما در این نوع قرارداد ها ذکر نشده است و در واقع بیشتر شروطی که در آنها درج می شود، عملا قابل اجرا نیست! به همین دلیل ما در این مطلب قصد داریم در خصوص نکات مهم تنظیم قرارداد صحبت کنیم.

قرارداد کاری چیست؟

قبل از اینکه مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری را ذکر کنیم، باید یک تعریف دقیق از قرارداد کاری ارائه دهیم. می توان گفت که قرارداد کاری یک نوع قرارداد است که بر طبق قانون کار به صورت کتبی یا شفاهی تنظیم و تهیه می شود. این قرارداد بین کارگر/کارمند و کارفرما منعقد می شود. بر اساس آن کارگر باید در ازای دریافت دستمزد، یک کار مشخص را برای زمان دائم یا غیر دائم انجام دهد.

عناوین مختلفی برای قرارداد کاری در نظر گرفته شده است که ممکن است با آن شناخته شود. به عنوان مثال قرارداد کار موقت، دائم، قرارداد کار یا قرارداد استخدام از این دست عناوین هستند. یکی از نکات مهم در این خصوص تضمین حقوق کارگر در هر قرارداد کاری است.

بهتر است کارگر در صورت عدم آگاهی از مفاد قرارداد از یک کارشناس در این حوزه کمک بگیرد. در صورتی که قرارداد به صورت اشتباه تنظیم شود طبعا به ضرر کارگر است و امکان سوءاستفاده از وی وجود دارد. می توانید برای تنظیم یک قرارداد کاری درست با افراد متخصص مشورت کنید.

قرارداد کاری چیست؟

مواردی که باید در قرارداد کاری ذکر شوند، کدامند؟

آگاهی از مهم ترین نکات تنظیم قرارداد کاری موجب می شود که یک قرارداد، اصولی تنظیم شود. یک سری از موارد باید در هر قراردادی درج شوند و به طور کلی می توان گفت که در تمامی قرارداد ها وجود دارند. در ادامه به ذکر این موارد خواهیم پرداخت:

  • ثبت نام و مشخصات دو طرف قرارداد
  • درج تاریخ استخدام و تهیه و تنظیم قرارداد
  • محلی که قرار است در آن تعهدات شغلی انجام شوند.
  • مشخص کردن میزان حقوق و مزایای فردی که استخدام می شود.
  • درج نوع قرارداد
  • درج مدت زمان اعتبار قرارداد
  • روش پرداخت دستمزد
  • تعیین میزان مرخصی
  • تعیین روز های استراحت در مدت زمان سپری شدن زمان قرارداد

این موارد که ذکر شدند به صورت کلی در هر قرارداد کاری باید درج شوند. در واقع باید مشخص شود که قرارداد شغلی بین چه کسانی منعقد می شود یا اینکه میزان دستمزد و حقوق بر طبق این قرارداد چقدر است.

امروزه شرکت ها برای انجام امور مالی خود از نرم افزارهای حسابداری مانند نرم افزار سپیدار استفاده می کنند. این نرم افزارها موجب شده اند که روند انجام امور حسابداری سرعت بیشتری داشته باشد.

در یک قرارداد شغلی مربوط به حسابداری باید توانایی ها مانند کار با نرم افزار نیز درج شوند. تمامی آنچه که در قرارداد شغلی باید ثبت شود در خصوص قرارداد کاری حسابداری نیز صدق می کند. بنابراین آشنایی با این نکات می تواند ارزشمند باشد. حال به منظور آشنایی با مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری در ادامه با ما همراه باشید.

مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری کدامند؟

حتما قبل از عقد هر گونه قرارداد کاری بهتر است در خصوص آن آگاهی های لازم را کسب کنید. در صورتی که در این خصوص ناآگاه باشید ممکن است از شما سوء استفاده شود. برخی از کارفرمایان نکاتی را در قرارداد ذکر می کنند که ممکن است به نفع خودشان باشد و به ضرر کارگر. به همین دلیل در اینجا به برخی از نکات مهم در تنظیم قرارداد کاری اشاره خواهیم کرد:

  • مطالعه متن قرارداد به طور کامل و مطرح کردن پرسش
  • باید متن قرارداد قانونی باشد و شروط مخالف قانون در آن درج نشود.
  • لازم است که دو طرف در حضور یکدیگر نسبت به تکمیل قرارداد اقدام کنند.
  • بندهای قرارداد باید روشن، شفا و بدون ابهام باشند.
  • قرارداد باید برابر با قوانین کار تنظیم شده باشد.
  • تعیین نوع قرارداد (شفاهی یا کتبی)
  • بهتر است قرارداد به صورت کتبی باشد.
  • تعیین موضوع قرارداد و تعهدات به صورت شفاف
  • تعیین مدت زمان انجام تعهدات و زمان معتبر بودن قرارداد
  • مشخص کردن زمان پرداخت حقوق، میزان آن و شیوه پرداخت به صورت مکتوب در متن قرارداد
  • عدم امضای قرارداد تکمیل نشده و سفید!
  • دریافت یک نسخه از قرارداد از کارفرما
  • درج مشخصات چک یا سفته در متن قرارداد
  • روی چک یا سفته باید نوشته شود که به منظور ضمانت حسب انجام کار در وجه شرکت
  • نگه داشتن یک کپی از چک یا سفته نزد خود

مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری کدامند؟

شرایط تنظیم قرارداد کاری

باید گفت که تنظیم قرارداد کاری نیز شرایط مخصوص به خود را دارد. در این خصوص باید مطابق با قانون محتوای قرارداد تنظیم شود. ما در این بخش به این شرایط اشاره خواهیم کرد:

  • شرعی و قانونی بودن قرارداد کاری از نظر شغل
  • مشخص و معین بودن موضوع قرارداد کاری
  • عدم مجهول بودن کاری که باید انجام شود.
  • فرد کارگر در قرارداد کاری ممنوعیت شرعی و قانونی در انجام کار نداشته باشد.
  • استفاده از قالب فرم مخصوص وزارت تعاون، کار و رفاه برای قراردادهای کتبی
  • شفاف بودن متن قرارداد و نبود ابهام

مزایای تنظیم قرارداد کاری چه هستند؟

تنظیم قرارداد کاری برای طرفین دارای مزایایی می باشد. به همین دلیل ما در این بخش به مزیت های قرارداد کاری اشاره خواهیم کرد:

1- ضمانت اجرای کار

در یک قرارداد کاری مبحث ضمانت اجرای کار اهمیت زیادی دارد. رعایت این مورد طبق مفاد قرارداد الزامی می باشد. این کار می تواند از بروز دعوا و اختلافات کاری بین طرفین جلوگیری کند. در صورت بروز دعوا نیز افراد به صلح و سازش سوق داده می شوند. گاهی اوقات ضمانت اجرای کار نیز نمی تواند موجب حلق اختلاف شود و طرفین هر کدام خواهان احقاق حق خود هستند. در این صورت از قرارداد می توانند به عنوان یک ضمانت برای اجرای کار استفاده کنند و در دادگاه رای به نفع آنها صادر شود.

2- جلوگیری از عدم اجرای تعهدات بین دو طرف قرارداد

در صورتی که یک قرارداد کاری به صورت قانونی طراحی و تنظیم شده باشد، تعهدات طرفین در ان به طور کامل درج شده است. مثلا تعهدات کاری کارگر نسبت به کارفرما باید در قرارداد درج شوند. در واقع این تعهدات می توانند یک ضمانت برای اجرای کار باشند و موجب شوند که کار به نحو احسن انجام شود. این امر موجب جلوگیری از عدم اجرای تعهدات بین دو طرف قرارداد می شود.

علاوه بر این دو مورد، تنظیم قرارداد کاری می تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. ما در این بخش تنها به دو مورد از این مزایا اشاره کردیم. با در نظر گرفتن مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری می توانید یک قرارداد درست و اصولی تنظیم کنید که در هر محکمه ای قابل استناد باشد. بهتر است در هنگام عقد قرارداد با افراد متخصص در این زمینه مشورت شود. در این صورت کمتر امکان این وجود دارد که از طریق قرارداد، فرد دچار ضرر شود. افراد متخصص در این زمینه تجربیات بسیار کاربردی را می توانند در اختیار شما قرار دهند. به همین دلیل توصیه می شود که از این روند را با دریافت مشاوره از افراد متخصص طی کنید.

در صورت اختلاف کارگر با کارفرما باید چه اقدامی صورت گیرد؟

ممکن است بین کارگر یا کارفرما بر سر مسائل مختلف اختلاف ایجاد شود. در این حالت کارفرما می تواند بر اساس مفاد قرارداد کاری به اداره کار شکواییه خود را ارائه دهد. در این خصوص کارگر می تواند نسبت به مطالبه حقوق و مزایای خود اقدام کند. از طرف اداره کار رای صادر می شود که هر دو طرف می توانند به آن اعتراض کنند.

کلام آخر

مهمترین نکات تنظیم قرارداد کاری یا شغلی در این متن ذکر شدند. افراد متخصص در این زمینه می توانند به شما برای تنظیم یک قرارداد کاری اصولی کمک کنند. مواردی مانند مشخصات و یا حقوق و دستمزد از ارکان اساسی یک قرارداد کاری محسوب می شوند. برخی از موارد ما جزء نکات مهم برای یک قرارداد به شمار می آیند. مثلا بهتر است قرارداد به صورت کتبی باشد. در این صورت اگر اختلافی پیش آید شما یک مدرک برای ارائه دارید.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
Days :
Hours :
Minutes :
Seconds

به مناسبت هفته حسابداری از

17 تا 28

آذر ماه نرم افزار سپیدار را با تخفیف تهیه کنید