سفته چیست؟ قوانین سفته و نحوه صدور آن

سفته چیست؟ قوانین سفته و نحوه صدور آن

سفته چیست از سوالات رایجی است که در خصوص این سند تجاری پرسیده می شود و ما قصد داریم در این رابطه مطالبی را ذکر کنیم. اغلب در این راستا مواردی مانند مجازات سفته، نمونه سفته پر شده، قانون جدید سفته، آیا سفته حکم جلب دارد، سفته ضمانت چیست، چگونه سفته بگیریم و چگونه سفته باطل میشود مطرح می شوند.

حتما تا به حال برای انجام امور مالی یا استخدام در یک شرکت از شما سُفته یا سَفته درخواست شده است. باید گفت که قوانین خاصی در مورد این سند تجاری وجود دارد که باید افراد از آن ها مطلع شوند تا بعدا دچار مشکل نشوند. اینکه برخی از شرکت ها برای حسن انجام کار و یا ضمانت انجام کار از کارگر یا کارمند سفته دریافت می کنند باید از زوایای بیشتری بررسی شود تا درستی یا نادرستی آن آشکار شود. در سال های اخیر به دلیل دریافت سفته برای این کار مشکلات زیادی برای کارفرمایان و کارگران ایجاد شده است.

باید گفت که در شرکت ها نیز که تمامی امور مالی با استفاده از نرم افزار حسابداری مانند نرم افزار سپیدار انجام می شود، نیز سفته به عنوان یک سند تجاری مهم کاربرد دارد. در برخی موارد این سند جایگزینی برای چک محسوب می شود. ما در این مقاله قصد داریم در خصوص سفته و قوانین مربوط به آن صحبت کنیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

منظور از سفته بانکی چیست؟

در راستای اینکه بدانیم سفته چیست باید در خصوص سفته بانکی مطالبی را به صورت کامل بیان کنیم. بر اساس این سند فردی که آن را امضاء کرده است، تعهد می دهد که در زمان مقرر مبلغی را پرداخت کند. این مبلغ می تواند در وجه حامل یا شخص معین باشد. مبلغ تعهد، گیرنده آن و تاریخ باید در سفته درج شوند. می توان از این سند تجاری مانند چک و برات در امور مالی استفاده کرد.

می توان گفت که بیشترین کاربرد سفته در معاملات تجاری و بازرگانی می باشد. بدین منظور سفته به عنوان یک سند موجب ایجاد تعهد شخص صادرکننده می شود. می توان گفت که در حال حاضر بیشتر از سفته به منظور ضمانت استفاده می شود و برای معاملات تجاری بیشتر چک کاربرد دارد.

جالب است بدانید که با وجود قوانین سخت گیرانه در خصوص سفته و ارزش قانونی آن، هنوز هم مانند چک جایگاه مناسبی برای انجام معاملات ندارد! به همین دلیل قوانین مربوط به سفته برای مردم ناشناخته تر از چک است.

منظور از سفته بانکی چیست؟

انواع سفته با توجه به کاربرد

در ادامه بحث اینکه سفته چیست، باید در خصوص انواع سفته نیز مطالبی را ذکر کنیم. همانطور که ذکر شد سفته کاربرد های مختلفی دارد. به همین علت نیز باید انواع سفته را بر اساس کاربرد های آن تعریف کرد. به منظور انجام تمامی امور یک نوع سفته قابل استفاده می باشد؛ بنابراین نمی توان گفت که سفته انواع مختلف دارد و تنها کاربرد های آن با هم متفاوت می باشد. برخی از کاربرد های سفته عبارتند از:

  • امکان پرداخت مبلغ کالا در معاملات تجاری و بازرگانی
  • به عنوان تضمین برای اجرای تعهدات
  • برای تضمین برای پرداخت اقساط وام
  • به منظور ضمانت حسن انجام کار در استخدام

همانطور که ذکر شد امروزه سفته اغلب به منظور ضمانت از شخص صادرکننده دریافت می شود؛ اما باید گفت در پرداخت وام، تضمین حسن انجام کار، مطالبات دینی و … نیز کاربرد دارد.

کاربرد های سفته در چه مواردی می باشد؟

همانطور که ذکر شد سفته دارای کاربرد های مختلفی می باشد که ما در این بخش از مقاله سفته چیست، قصد داریم به موارد رایج آن اشاره کنیم. این کاربرد ها عبارتند از:

  • پرداخت بدهی در زمان مقرر در یک معامله بین دو نفر
  • ضمانت پرداخت وام به بانک ها
  • انجام تعهداتی که مربوط به قراردادهای پیمانکاری و حسن انجام کار است.

روش صدور و دریافت سفته

سوال چگونه سفته بگیریم یکی از پرسش های رایج در این خصوص است. از این رو ما در این قسمت به روش صدور و دریافت سفته خواهیم پرداخت. شما می توانید به منظور دریافت سفته به بانک یا دکه های روزنامه فروشی مراجعه کنید! به همین دلیل صدور سفته دارای مراحل پیچیده ای مانند مراحل دریافت چک نیست. با پرداخت مبلغ سفته می توانید از آن برای کاربرد های ذکر شده استفاده کنید.

بدین منظور نیازی به ارائه مدارک خاصی نیست! تنها در این خصوص باید کارت ملی خود را ارائه دهید و سفته را دریافت کنید. شماره پیگیری هر سفته مختص به خود است و در حکم اوراق قرضه کاربرد دارد.

روش صدور و دریافت سفته

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص اینکه سفته چیست، مطالبی را ذکر کردیم. در این خصوص قوانین جدید ممکن است صادر شود که قبل از ارائه آن برای کاربردهای مختلف باید با این قوانین آشنا شویم. شما می توانید به منظور صدور آن به بانک یا دکه های روزنامه فروشی مراجعه کنید و سفته در مبالغ مختلف را با ارائه کارت ملی دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
Days :
Hours :
Minutes :
Seconds

به مناسبت هفته حسابداری از

17 تا 28

آذر ماه نرم افزار سپیدار را با تخفیف تهیه کنید