حسابداری در شرکت ها و تاثیرات آنها بر امور مالی
حسابداری در شرکت ها یکی از رکن های اساسی شرکت برای انجام درست و اصولی امور مالی است. سازمان ها و ارگان ها در گذشته برای انجام امور مالی از وسایلی مانند خودکار، چرتکه و … استفاده می کردند. در حال حاضر سازمان ها و شرکت ها دارای فعالیت های گسترده ای هستند و باید از سیستم های مالی پیشرفته تری برای انجام امور مالی آنها استفاده شود. دانش حسابداری در این زمینه بسیار کمک کننده بوده است و موجب سرعت بخشی، نظم و پیشرفت در امور مالی شده است.
مسلما با پیشرفت سیستم های مالی و استفاده از حسابداری، شرکت ها توانسته اند روی امور مالی خود کنترل بهتر و دقیق تری داشته باشند. این سیستم می تواند در رشد و ارتقاء شرکت ها و موسسات نقش مهمی داشته باشد. تاثیر حسابداری در مدیریت شرکت ها امروزه بر کسی پوشیده نیست. استفاده از نرم افزارهای حسابداری موجب شده است که امور مالی با سرعت بیشتری انجام شوند. به عنوان مثال نرم افزار سپیدار در این راستا می تواند گزینه مناسبی برای انجام امور مالی شرکت ها باشد.
حسابداری در شرکت ها چه اهمیتی دارد؟
در این مطلب قصد داریم به اهمیت حسابداری در شرکت ها اشاره کنیم. دسته بندی اطلاعات در حوزه های مالی، درآمد، مالیات و سود و زیان از طریق حسابداری امکان پذیر است. این اطلاعات تنها از طریق حسابداری در اختیار مدیران قرار می گیرند.
در این راستا باید به رویکرد مدیران به منظور انجام اموری مانند سرمایه گذاری یا پیشرفت در کسب و کار نیز اشاره کرد که بسیار اهمیت دارد. مواردی مانند پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان یک شرکت از طریق حسابداری ساماندهی می شوند. می توان گفت که حسابداری در سازمان ها به دو دسته مدیریتی و مالی تقسیم بندی می شود. ما در ادامه به این دو به صورت جامع تری اشاره خواهیم کرد.
حسابداری مدیریتی در شرکت ها
در حسابداری مدیریتی به منظور اخذ تصمیم برای سرمایه گذاری و ارتقاء شرکت باید اطلاعاتی در حوزه درآمد، تحلیل فرآیند مالی و هزینه های شرکت های رقیب به مدیران داده شود. دقت در ارائه اطلاعات می تواند موجب شود که مدیران بتوانند تصمیمات بهتری در این زمینه اتخاذ کنند. بدیهی است که اگر اطلاعات غلط یا دقیق نباشند، شرکت نمی تواند در جهت اهداف و مسیر اصلی خود گام بردارد.
حسابداری در شرکت ها در بخش مدیریتی می تواند تاثیر زیادی روی ارتقاء و پیشرفت شرکت داشته باشد. در این خصوص برای تصمیمات اصلی شرکت می توان از این نوع حسابداری استفاده کرد. ما در مقاله «چگونه حسابداری یک شرکت را آغاز کنیم؟» به روش آغاز حسابداری شرکت اشاره کرده ایم.
حسابداری مالی در شرکت ها
یکی دیگر از انواع حسابداری در شرکت ها که می تواند تضمین کننده استاندارد مالی شرکت باشد، حسابداری مالی است. امور مالی یکی از ارکان مهم سازمان ها محسوب می شود و مدیران باید به آن توجه بیشتری داشته باشند. هر چقدر که سازمان گسترده تر باشد، فرآیند های مالی پیچیده تری نیز خواهد داشت. تمامی فرآیند های مالی و تراکنش ها مانند محاسبه سنوات کارکنان در این حیطه مورد بررسی قرار می گیرند و باید از استانداردها برای محاسبات آن ها استفاده شود.
حسابداری چه تاثیراتی بر مدیریت داخلی شرکت ها دارد؟
بدیهی است که حسابداری به عنوان یکی از اجزای اصلی شرکت که نقش زیادی در پیشرفت آن دارد بر مدیریت داخلی آن نیز تاثیرگذار است. در این واحد باید گزارشات مالی به صورت دقیق ارائه شوند. انواع سیستم هایی مانند حقوق و دستمزد، سرمایه گذاری، پرداخت بدهی، پاداش و … باید در زمان مقرر و به صحیح ترین شکل ممکن انجام شوند. در این بخش به برخی از تاثیرات مثبت حسابداری بر مدیریت داخلی شرکت اشاره خواهیم کرد:
- تعیین زمان دقیق حساب های شرکت مانند حساب دریافتی
- گزارشات از موجودی شرکت
- نظارت و بررسی فروش ماهانه شرکت
- ارزیابی و کنترل وضعیت حساب هایی که در انتظار پرداخت هستند.
بر همین اساس تمامی گزارشات شرکت به صورت دقیق و در زمان مقرر ارائه می شوند. در این حالت درباره وضعیت مالی شرکت دیدگاه معینی وجود خواهد داشت.
تاثیر حسابداری شرکت در تصمیم گیری مدیران
همانطور که حسابداری در شرکت ها در مدیریت داخلی تاثیرگذار است. در تصمیم گیری مدیران شرکت نیز می تواند تاثیراتی داشته باشد. داده ها و اطلاعات مالی در خصوص دارایی، بدهی، درآمد و سود و زیان می توانند مبنای عمل و تصمیم گیری مدیران شرکت قرار بگیرند. در این شرایط حسابداران باید از طریق یادگیری و آموزش حسابداری بتوانند گزارشات دقیقی را ثبت کنند. مثلا در مورد اینکه بیمه بیکاری به چه صورت باید پرداخت شود باید اطلاعات کافی داشته باشند.
هنگامی که مدیران از اطلاعات به این شکل آگاه می شوند می توانند از ایجاد کسری و زیان در امور مالی در آینده جلوگیری کنند. به همین دلیل می توان گفت که در صورتی که نیروی کار حسابداری حاذق و آموزش دیده باشند می توانند در موفقیت مالی شرکت تاثیرگذار باشند و موجب شوند که مدیران تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.
حسابداری در شرکت ها چه اهمیتی در برنامه مالی دارد؟
هر کسب و کاری برای آنکه بتواند موفق شود، باید دارای یک برنامه از پیش تعیین شده باشد. یک برنامه مدون در زمینه حسابداری می تواند موجب شود که شرکت بتواند به جایگاه ویژه ای دست پیدا کند. مواردی مانند پیش بینی میزان نقدینگی، داشتن برنامه برای فروش و معین کردن مقدار بودجه از این دست هستند. بدین منظور از نرم افزارهای حسابداری مانند نرم افزار حقوق و دستمزد استفاده می شود. محاسبه حقوق کارمندان از این طریق بسیار ساده است. این مورد اهمیت بسیار زیادی دارد و باید شرکت بتواند در این مسیر گام های مثبتی بردارد.
با محاسبه حقوق کارمندان از این طریق می توان بودجه شرکت را پیش بینی کرد. یک نیروی حسابدار ماهر می تواند در خصوص بودجه و پروژه های آینده شرکت نقش مهمی ایفا کند. وی می تواند در برنامه ریزی دقیق بودجه سهم زیادی داشته باشد. صورت های مالی شرکت در این صورت باید شفاف و درست باشند تا حسابدار بتواند بر اساس آن ها پیش بینی دقیقی از آینده شرکت داشته باشد.
مسلما حسابداری در آینده مالی شرکت ها نقش بسیار زیادی دارد. از این رو یکی از دغدغه های مدیران شرکت ها، استخدام حسابدار ماهر است. حسابدار باید در تامین مالی شرکت در آینده بسیار تاثیرگذارتر از سایر ببخش ها باشد. حسابداری در شرکت ها اهمیت زیادی در برنامه ریزی مالی دارد و سعی می شود که بر اساس آن، برنامه مالی شرکت از روی حساب ها و صورت های مالی تدوین شود.
حسابداری چه تاثیری روی عملکرد تجاری شرکت دارد؟
جالب است بدانید که عملکرد تجاری شرکت نیز تحت تاثیر حسابداری در شرکت ها قرار دارد. حسابدار وظیفه دارد که در بخش های فروش، خدمات و بودجه گزارشات مالی از عملکرد شرکت را نشان دهد. وی باید این موارد را به دقت بررسی کند. گزارش در این خصوص می تواند به مدیران برای تصمیم گیری بهتر بسیار کمک کند. روند استخدام نیروی کار و یا جذب سرمایه گذار نیز تحت تاثیر گزارش های مالی شرکت است.
در صورتی که شرکت ها دارای بخش حسابداری قوی باشند، طبیعتا عملکرد تجاری آن ها نیز بسیار خوب خواهد بود. به همین دلیل توصیه می شود که به منظور پیشرفت شرکت ها به بخش حسابداری دقت فراوانی شود. این دقت باید در حوزه عملکرد مالی شرکت های تجاری بیشتر باشد و بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
روش استفاده از حسابداری برای ارتقاء شرکت
به منظور ارتقاء عملکرد شرکت می توانید از سیستم حسابداری با کیفیت بهره ببرید. یک شرکت بدون داشتن سیستم حسابداری قوی، نمی تواند عملکرد خوبی در راستای ارتقاء شرکت داشته باشد. در سال های اخیر تراکنش مالی به واسطه گسترش کسب و کارها در حال افزایش است. در نتیجه باید یک سیستم حسابداری دقیق برای انجام محاسبات به کار رود. حسابداری می تواند نقش زیادی در ارتقاء شرکت از نظر عملکردی ایفا کند.
یکی از سیستم های حسابداری، استفاده از نرم افزارهای حسابداری مانند سپیدار است. این نوع برنامه ها موجب شده اند که محاسبات مالی شرکت به بهترین شکل ممکن انجام شود.
ارتباط سیستم حسابداری شرکت با برآورد های مالیاتی
مسلما کسی که قصد دارد یک کسب و کار راه اندازی کند، در مورد قوانین مربوط به مالیات آن مطالبی را شنیده است. باید بدانید که بزرگی و کوچکی کسب و کار در این حالت مد نظر نیست. تمامی صاحبان مشاغل باید از قوانین تبعیت کنند. در این حالت است که اهمیت حسابداری در شرکت ها مشخص می شود.
تحلیل و ارزیابی سود و زیان شرکت و برآورد مالیاتی آن امروزه تنها با سیستم حسابداری نوین و انواع نرم افزارها ممکن است. اینکه شرکت چه میزان مالیات باید به دولت پرداخت کند از طریق بخش حسابداری شرکت مشخص می شود. از این رو مدیران نیز باید روی روند حسابداری شرکت نظارت داشته باشند تا در موعد مقرر اطلاعات دقیق از این بخش دریافت کنند.
کلام آخر
در این مقاله به اهمیت حسابداری در سازمان ها پرداختیم و در این راستا مطالبی را ذکر کردیم. همانطور که می دانید به دلیل گستردگی روز افزون کسب و کار ها، نیاز به یک سیستم حسابداری احساس می شود. امروزه بخش حسابداری هر سازمان به عنوان یکی از قسمت های مهم کسب و کار شناخته می شود. تمامی امور مالی، هزینه ها، درآمد ها و … در یک شرکت از طریق سیستم حسابداری آن محاسبه می شوند.