نحوه ایجاد حساب ها در نرم افزار سپیدار

نحوه ایجاد حساب ها در نرم افزار سپیدار

نرم افزار سپیدار مناسب شرکت های فعال در حوزه های مختلف مانند شرکت‌ های بازرگانی، تولیدی، پیمانکاری و خدماتی است. در این مقاله میخواهیم با نحوه ایجاد حساب ها در نرم افزار سیدار آشنا شویم.

مفهوم درختواره حساب ها در نرم افزار سپیدار:

برای ثبت، طبقه بندی، تفکیک و خلاصه سازی رویدادهای مالی از حساب ها در حسابداری استفاده می شود.

سطوح حساب ها:

با توجه به سطوح مختلفی از گزارش مالی ، حساب ها را به سه سطح اصلی تقسیم می کنیم.

گروه:

حساب ها را می توان به ده گروه اصلی طبقه بندی کرد. کاربرد این نمونه حساب ها در سر فصل های تشکیل دهنده صورت های مالی است.
دارایی جاری و غیر جاری ، بدهی جاری و غیر جاری ، حقوق صاحبان سهام ، سر فصل های تشکیل دهنده ترازنامه ها هستند. به این نمونه حساب ها، حساب های ترازنامه ای گفته می شود.

درآمد های عملیاتی و غیر عملیاتی ، هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی ،سایر درآمدها و هزینه ها ،سر فصل های تشکیل دهنده سود و زیان هستند. به این نمونه حساب ها، حساب های سود و زیانی گفته می شود.
علاوه بر حساب های ذکر شده ، گروه حساب های انتظامی نیز در بعضی از شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع حساب ها فقط در یادداشت های توضیحی افشا می شوند. همانطور که ذکر شد ماهیت آنها کنترل نمی شود برای مثال ضمانت نامه ها

کل:

هر گروه از حساب ها، از چند حساب کل تشکیل شده است. برای مثال نقد و بانک، اسناد دریافتی و حساب ها و موجودی کالا از حساب کل های زیر مجموعه گروه دارایی های جاری ترازنامه است. حساب های کل برای استفاده در گزارش گیری ها کاربرد دارند و در سند حسابداری شرکت نمیکنند.

معین:

هر حساب کل از چند حساب معین تشکیل شده است. این سطح حساب ها در صدور سند حسابداری شرکت می کنند. علاوه  بر آن قسمت مهمی از این سطح از حساب ها گاهی اوقات در یادداشت های توضیحی صورت های مالی افشا می شوند.

کدینگ حساب ها:

برای ایجاد حساب ها در نرم افزار سپیدار لازم است با مفهوم کدینگ حساب آشنا شویم.

کدینگ، اصطلاحا اختصاص عددی معنادار به هر حساب است. انتساب این نمونه اعداد  به هر حساب، امکان طبقه بندی و گردآوری اطلاعات را در سیستم های کامپیوتری با سرعت بالا ممکن میکند.

اختصاص کد به حساب میتواند از صنعتی به صنعت دیگر و از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت باشد. بر اساس ماهیت فعالیت هر شرکت، کدینگ حساب ها به 4 گروه تقسیم می شود.

  1. کدینگ پیمانکاری
  2. کدینگ بازرگانی
  3. کدینگ تولیدی
  4. کدینگ خدماتی

تعریف کدینگ حساب ها در نرم افزار سپیدار به دو روش امکان پذیر است:

الف) کدینگ پیش فرض

1- از قسمت منوی سمت راست وارد بخش “حسابداری” شوید و از بخش عملیات “درختواره حساب ها” را انتخاب کنید.

نحوه ایجاد حساب ها در نرم افزار سپیدار

2- در بخش درختواره حساب ها، بر روی لوگوی سپیدار که در بالای صفحه قرار دارد  کلیک کنید و گزینه درج حساب های پیش فرض را انتخاب نمایید کنید، سپس 4 کدینگ پیش فرض برای شما نمایش داده می شود که با نوع فعالیت شرکت تناسب دارد، سپس یک گزینه را انتخاب و تایید کنید.

نحوه ایجاد حسابها در نرم افزار سپیدار

به دلیل مطابقت کدینگ های پیش فرض با صورت های مالی و همچنین توجه به استفاده از کدینگ پیش فرض ، معین های نرم افزار به صورت اتوماتیک انتخاب میشود و همچنین ارتباط سایر سیستم ها با سیستم حسابداری به صورت خودکار برقرار می شود. استفاده از کدینگ پیش فرض به کاربران سپیدار پیشنهاد می شود.

ب) کدینگ به صورت دستی

1- مانند روش قبلی از قسمت منوی “حسابداری”  فرم درختواره حساب ها را باز کنید.

2- اگر قبلا کدینگ حساب ها تعریف شده باشند درختواره در این فرم مشاهده می شوند. بر روی لوگوی سپیدار کلیک کنید و گزینه جدید را انتخاب کنید.

3- در فیلد نوع حساب، حسابی را که می خواهیم تعریف کنیم را انتخاب می کنیم، بعد در بخش حساب سرشاخه، سطح بالایی حسابی را که می خواهیم تعریف کنیم مشخص می کنیم. برای مثال اگر بخواهیم حساب کل موجودی انبارها را تعریف کنیم ، حساب سر شاخه آن دارایی های جاری است.

در صورتی که سطح حسابی که قصد داریم تعریف کنیم گروه باشد، نیاز نیست حساب سرشاخه را پر کنیم.

4- در بخش کد حساب با توجه به طول کد حسابی که می خواهیم تعریف کنیم و طول کد حساب سرشاخه ، کد  مورد نظر را وارد می کنیم.

5-ماهیت حساب و فعال بودن حساب مورد نظر را تعیین می کنیم.

6- بعد از تعریف حساب معین، سر فصل معین مورد نظر را تعیین می کنیم. سر فصل حساب تعیین می کند که معین مورد نظر در ترازنامه یا سود و زیان در کدام سر فصل قرار می گیرد.

7- برای ثبت اطلاعات بر روی دکمه ذخیره کلیک میکنیم.

مشاهده فهرست حساب ها در نرم افزار سپیدار:

  1.  از منوی “حسابداری” و از قسمت فهرست “حساب ها” را انتخاب کنید.
  2.  در فرم باز شده فهرست حساب ها نمایش داده می شود. در هر ردیف اطلاعات هر حساب نظیر تفصیلی پذیر بودن، ارزی و … قابل مشاهده است.
  3.  با کلیک راست روی هر حساب می توانید آن را حذف یا ویرایش نمایید.
5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰