چگونه وارد بازار کار حسابداری شویم؟

چگونه وارد بازار کار حسابداری شویم؟

حسابداری علم تجزیه، تحلیل و تفسیر صورت های مالی است و همه صاحبان مشاغل بزرگ برای مدیریت امور مالی کسب و کار خود به آن نیاز دارند. یک حسابدار مانند یک پزشک خوب، کسب و کار شما را بهبود می بخشد. حال سوال اصلی این است که چگونه حسابدار شویم؟ ورود به بازار کار حسابداری چگونه است و برای یافتن این شغل چه دوره های را باید بگذرانیم؟در این مقاله به تفصیل به این سوالات  پاسخ خواهیم داد و به معرفی بهترین آموزشگاه حسابداری جهت آموزش حسابداری ویژه بازار کار می پردازیم.

شرایط ورود به دنیای رقابتی حسابداری چیست؟

علم حسابداری تاریخی به قدمت تمدن بشری دارد و با سایر رشته ها مانند تاریخ، ریاضیات و هنر متفاوت است. حسابداری یک مهارت است و برای یادگیری آن باید پشتکار داشته باشید. خوشبختانه بازار کار رشته حسابداری هرگز با رکود مواجه نخواهد شد و تمامی سازمان ها، شرکت ها و کسب و کارها صرف نظر از وسعت و در هر زمینه ای که فعالیت می کنند، همواره به حسابداران متخصص در امور مالی و تعمیر حسابداری خود نیاز دارند.

چگونه وارد بازار کار حسابداری شویم؟

یک حسابدار برای ورود به بازار کار حسابداری باید بسیاری از استانداردها و اصول اولیه رشته حسابداری که شامل دانش و تجربه است را بیاموزد و با تغییرات در قوانین و مقررات کشور، دانش خود را دائما به روز کند. در ادامه به شرح مراحل ورود به شغل حسابداری می پردازیم:

  1. درک تعاریف

یادگیری مفاهیم و تعاریف اولیه حسابداری اولین قدم است. شما باید با مطالعه کتاب های آموزشی و سایر منابع متفاوت حسابرسی و حسابداری را مطالعه کنید و با آنها آشنا شوید. دانستن تفاوت بین شرایط حسابداری به پیشرفت شما کمک خواهد کرد. همچنین می توانید با شرکت در دوره های حسابداری، تحصیل در دانشگاه ها و مراکز علمی دیگر حسابداری را بیاموزید و سپس برای درک کاربرد آنها به دوره کارآموزی بروید. درخواست برای کارآموزی حسابداری بدون مدرک دانشگاهی نیز امکان پذیر است، اما قطعا نیاز به تلاش زیادی دارد.

  1. مهارت های کامپیوتری

نرم افزار Microsoft Excel که یکی از نرم افزارهای مجموعه آفیس می باشد، یکی از ابزارهایی است که همواره مورد توجه آموزش حسابداری بوده . کاربردهای اکسل در فرآیند عملیات حسابداری است. برای ورود به بازار کار حسابداری تسلط بر نرم افزار Microsoft Excel الزامی است.

امروزه اکثر دفاتر دولتی و خصوصی از سیستم های کامپیوتری و نرم افزارهای اداری برای انجام امور حسابداری استفاده می کنند. در بین نرم افزارهای آفیس، اکسل قوی ترین و کاربردی ترین نرم افزار حسابداری است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این نرم افزار مکمل سایر مهارت ها و توانایی های یک حسابدار است. EXCEL حاوی یک صفحه گسترده است که در آن اطلاعات با حروف عددی و سازمانی ثبت می شود. از دیگر کاربردهای اکسل می توان به سازماندهی، نگهداری و پردازش داده ها و رسم نمودارها اشاره کرد. در ادامه به

 

  1. پیدا کردن مسیر شغلی خود در حسابداری

اکثر عناوین شغلی حسابداری به همان مهارت های عمومی نیاز دارند، اما بهتر است ابتدا مسیر شغلی خود را مشخص کنید و سپس به دنبال یادگیری باشید. شما می توانید به عنوان حسابدار در پنج گروه شغلی زیر استخدام شوید:

  • حسابدار عمومی
  • حسابداری مدیریت
  • حسابرس داخلی
  • برنامه ریز مالی
  • حسابدار دولتی
  1. آشنایی با نرم افزارهای حسابداری

تمامی افرادی که از رشته حسابداری فارغ التحصیل شده اند می توانند وارد بازار این کار شوند. اما تفاوت آنها با دیگران در مهارت های عملی آنهاست. حسابداری که با ارتقای دانش و مهارت خود کار کند قطعا پیشرفت بهتری خواهد داشت.

علاوه بر مهارت های کامپیوتری، برای ورود به بازار کار حسابداری، آشنایی با نرم افزارهای حسابداری مورد استفاده شرکت ها و مشاغل مختلف نیز الزامی است. از یک حسابدار مبتدی نمی توان انتظار داشت که تجربه کار با نرم افزارهای مختلف حسابداری را داشته باشد، اما آشنایی با آنها مزیت بزرگی است.

معمولاً خود شرکت ها نرم افزار حسابداری و مالی مورد استفاده خود را قبل از استخدام رسمی حسابداران معرفی می کنند و یا حتی نحوه کار با آن را در حین انتقال و تحویل کار آموزش می دهند.

می توانید با شرکت در کلاس های آموزشی نرم افزارهای حسابداری پرطرفدار یا با تماشای فیلم های آموزشی خودآموز، نحوه کار با آنها را بیاموزید. به عنوان مثال در شرکت حساب بین در زمینه ارائه خدمات مدیریت مالی و مالیاتی و نمایندگی رسمی فروش نرم افزار سپیدار و نرم افزار راهکاران فعال می باشد.

آموزشگاه حساب بین با توجه به نیاز بازار کار حسابداری و درخواست کارفرمایان (مدیران عامل) شرکت ها از این مجموعه برای نیروی کار مسلط به اصول حسابداری و نرم افزارهای مربوطه و کمبود این نیروها در بازار کار، به علاقه مندان به این رشته به صورت حضوری و آنلاین و یا فروش نرم افزارهای کاربردی حسابداری، خدمات ویژه و استثنایی ارائه می دهد.

  1. تسلط بر قوانین حسابداری، حسابرسی، مالیاتی

گاهی قوانین حسابداری در کشورها به دلیل تغییر در عناصر زندگی و فرهنگ بشری در حال تغییر است. قوانین حسابداری ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و هر روز قوانین جدیدی جایگزین قوانین قبلی می شود. این در مورد قوانین مالیاتی نیز صدق می کند. بنابراین فردی که می خواهد وارد بازار کار حسابداری شود باید از تمامی قوانین حسابداری به روز، آگاهی کافی داشته باشد.

به عنوان مثال، دولت بخشی از بودجه کشور را از طریق مالیات به دست می آورد. با توجه به ماهیت سازمانی که در آن کار می کند، یک حسابدار باید بداند که مالیات شامل چه مواردی می شود؟ بدیهی است که هر چه بیشتر به مفاهیم، ​​تئوری ها، قوانین و استانداردهای حسابداری تسلط داشته باشید، موفق تر خواهید بود.

  1. یادگیری قوانین حسابداری

برای یادگیری اصطلاحات حسابداری و مالی، با مطالعه کتاب های درسی این رشته شروع کنید، فارغ از اینکه قصد دارید در دوره ها شرکت کنید یا نه، کتاب های مقدماتی حسابداری بهترین نقطه برای شروع است. به عنوان مثال، کتاب های درسی مدرسه، حسابداری را به زبان شیوا به شما آموزش می دهند.

پس از تسلط بر قوانین اولیه حسابداری، نوبت به شرکت در دوره های آنلاین و حضوری می رسد. با شرکت در دوره های آموزشی نحوه استفاده از اصطلاحات و فرمول های حسابداری را خواهید آموخت. با استفاده از دمو نرم افزار حسابداری رایگان می توانید تمام دانش و آموزش های خود را عملی کنید. انجام پروژه های حسابداری به صورت عملی در کنار آموزش حسابداری عملی، دوره های آموزشی مالیاتی و آموزش حسابرسی از دیگر دوره های مهمی است که می تواند شما را به یک حسابدار تمام عیار تبدیل کند.

چگونه وارد بازار کار حسابداری شویم؟

  1. تسلط بر بیمه تامین اجتماعی و قوانین کار

در دنیای تجارت امروز، منابع انسانی نقش مهمی در سازمان ها ایفا می کند. هر فردی که در یک سازمان کار می کند از نظر دولت دارای حقوق و قوانین خاصی است. حسابدار یک گروه باید با قوانین حقوق و دستمزد آشنایی کامل داشته باشد و با حسابداری بهای تمام شده سر و کار داشته باشد.

یک حسابدار می تواند با خرید افزونه حقوق و دستمزد و پیوند آن با نرم افزار حسابداری و بهینه سازی روند فعالیت شرکت، عدالت را در سیستم مالی برقرار کند.

  1. رزومه سازی

امروزه رزومه قوی حرف اول را در استخدام می زند و صرفا سواد و مدرک دانشگاهی در رشته حسابداری، کافی نخواهد بود. پس از گذراندن تمامی مراحل ذکر شده و یادگیری اصطلاحات و قوانین اساسی حسابداری و به کارگیری آنها در آموزش، نوبت به رزومه سازی می رسد. اگر می خواهید در موقعیت مناسبی برای اشتغال قرار بگیرید و از حقوق و مزایای مطلوب بهره مند شوید، باید رزومه قوی برای ارائه به مدیران سازمان ها داشته باشید.

  1. تقویت مهارت های ارتباطی موثر

ارتباط موثر یکی از مهم ترین مهارت های زندگی است که می توانید یاد بگیرید. اما در عین حال یکی از مهارت هایی است که بسیاری از افراد برای کسب آن تلاش زیادی نمی کنند.

مهارت های ارتباط موثر به معنای توانایی برقراری ارتباط دو طرفه سالم با نتایج برد-برد است. یک حسابدار برای رسیدن به موفقیت نیاز به مهارت های ارتباطی قوی دارد. بهتر است مهارت فنون مذاکره، مکاتبه و مهارت استفاده از ابزارهای کاربردی در این زمینه را بیاموزید تا مشکلات حوزه کاری خود را حل کنید.

کلام آخر

در این مقاله به شرایط ورود به بازار کار حسابداری پرداختیم. اگر به تازگی از دانشکده حسابداری فارغ التحصیل شده اید و تجربه ای ندارید، باید یاد بگیرید که چگونه دانش خود را به بازار کار حسابداری ارائه دهید. توانایی های خود را با آموزش اصول حسابداری بالا ببرید تا بتوانید به راحتی مدیران را تحت تاثیر قرار دهید. چیزی که یک حسابدار را موفق می کند تنها آنچه که می خواند نمی باشد، بلکه دانش و مهارتی است که با دریافت آموزش  دوره های حسابداری ویژه بازار کار در عمل به کار می برد.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰