چگونه عدم فعالیت رد کنیم؟ آموزش ثبت عدم فعالیت شرکت

چگونه عدم فعالیت رد کنیم؟ آموزش ثبت عدم فعالیت شرکت

چگونه عدم فعالیت رد کنیم؟ سامانه ثبت عدم فعالیت شرکت چیست؟ استعلام عدم فعالیت شرکت به چه شکل است؟ اینها سوالاتی هستند که در مورد عدم فعالیت شرکت ممکن است پرسیده شوند. به همین دلیل در این مطلب سعی داریم در مورد نحوه ثبت عدم فعالیت شرکت، صحبت کنیم.

رکود اقتصادی گاهی موجب می شود که شرکت ها در جهت تهیه و ارسال نامه عدم فعالیت اقدام کنند. در طی پروسه فعالیت شرکت ممکن است شرایط و اتفاقات مختلفی پیش آید که برخی از آنها موجب زیان مالی می شوند. در نتیجه فعالیت های اقتصادی شرکت در یک مقطع به طور ناگهانی قطع می شود؛ زیرا که دیگر امکان ادامه فعالیت با وجود زیان مالی نیست.

با اعلام عدم فعالیت به دارایی، عملا شرکت دیگر فعال نیست. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا نکات بیشتری در خصوص اینکه چگونه عدم فعالیت رد کنیم، بازگو کنیم.

ثبت نامه عدم فعالیت شرکت به چه شکل است؟

به منظور اعلام عدم فعالیت یک شرکت به دارایی یا همان سازمان امور مالیاتی، باید نسبت به ثبت نامه عدم فعالیت شرکت، اقدام شود. این نامه نشان می دهد که شرکت فعالیت مالی ندارد و در نتیجه از پرداخت مالیات نیز معاف خواهد شد.

ثبت نامه عدم فعالیت شرکت به چه شکل است؟

این موضوع تنها در مورد شرکت هایی صدق می کند که دچار ورشکستگی نشده اند و تنها در یک مقطع مالی نتوانسته اند هزینه ها را تامین کنند و همین امر موجب به بار آمدن زیان برای شرکت شده است. قبل از صحبت در مورد اینکه چگونه عدم فعالیت را رد کنیم، باید به دلایل عدم فعالیت واحد های صنفی به صورت کامل تری اشاره شود.

دلایل عدم فعالیت یک واحد صنفی

یک شرکت به عنوان یک واحد صنفی ممکن است به دلایل مختلف فعالیت نداشته باشد. در این صورت به منظور عدم پرداخت مالیات باید نسبت به ثبت عدم فعالیت شرکت اقدام شود. در این بخش به برخی از دلایل عدم فعالیت یک واحد صنفی اشاره خواهیم کرد:

  • بروز مشکلات اقتصادی
  • عدم محقق شدن اهداف شرکت
  • اختلاف بین شرکا
  • عدم فعالیت شرکا به دلایل مختلف
  • بروز اتفاقات و رویداد های خاص در بازار

می توان گفت که مواردی که به آنها اشاره شد از اصلی ترین دلایل عدم فعالیت ها شرکت ها هستند. عدم فعالیت یک واحد صنفی باید به صورت قانونی در سازمان امور مالیاتی ثبت شود. در راستای اینکه چگونه عدم فعالیت رد کنیم، باید با انواع اظهارنامه مربوط به اشخاص حقوقی در این رابطه آشنا شویم؛ پس با ما همراه باشید تا با این موارد بیشتر آشنا شوید.

اظهار نامه عدم فعالیت اشخاص حقوقی

مالیات از شرکت هایی که فعالیت ندارند، دریافت نمی شود؛ اما ارسال اظهارنامه مالیاتی برای این شرکت ها نیز در طول دوره مالی الزامی می باشد. حداکثر تا 4 ماه بعد از پایان دوره مالی باید اظهارنامه به سازمان امور مالی ارسال گردد. هر شخص حقیقی یا حقوقی برای شفافیت امور مالی خود باید نسبت به رد اظهارنامه به امور مالی اقدام کند. در اظهارنامه مالیاتی باید گردش مالی یک سال و همچنین کل فعالیت های مالی درج شود.

برای اینکه بدانیم چگونه عدم فعالیت رد کنیم، باید در مورد اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی بیشتر بدانیم. شرکت ها به عنوان شخص حقوقی نیز باید برای ثبت عدم فعالیت، اظهارنامه ارسال کنند. این کار به نفع شرکت است و با توجه به اظهارنامه ارائه شده، دیگر مشمول پرداخت مالیات نخواهد بود. اینکه مالیات شرکت منحل شده چگونه محاسبه می شود، نیز در مقاله ای جداگانه شرح داده شده است.

چگونه نامه عدم فعالیت شرکت را رد کنیم؟

شرکت ها برای فعالیت اقتصادی باید ثبت شوند. اگر شرکتی در ثبت شرکت ها ثبت شده باشد اما به هر دلیلی قادر به ادامه فعالیت نباشد، باید نسبت به رد عدم فعالیت شرکت اقدام کند. در این خصوص مراحل مشخصی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • تنظیم و ارائه دفاتر قانونی و اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی
  • ارائه نامه عدم فعالیت شرکت های غیر فعال در اوایل چهار ماه سال مالی (عدم ارائه در زمان مقرر مشمول جریمه خواهد بود)
  • ارائه اظهارنامه به منظور نشان دادن ارزش افزوده صفر در موعد مقرر
  • عدم امکان فعالیت برای سال مالی آینده
  • ممنوع بودن خرید و فروش توسط شرکا در صورت غیر فعال بودن شرکت
  • عدم خرید های شخصی برای شرکت در زمان غیر فعال بودن
  • عدم کافی بودن اعلام غیر فعال بودن شرکت در یک سال مالی
  • فسخ شرکت در صورت غیر فعال بودن در مدت زمان طولانی
  • عدم امکان تنظیم نامه عدم فعالیت شرکت بدون ارائه پرونده مالیاتی یا دارایی
  • جریمه سنگین برای شرکت هایی که فاکتور خرید و فروش را برخلاف مدارک ارائه دهند.
  • در صورت گنجاندن وجه نقد در اساسنامه باید در حساب بانکی شرکت سود و زیان نمایش داده شود.

برای اینکه بدانیم چگونه عدم فعالیت رد کنیم، باید با مراحل آن به خوبی آشنایی داشته باشیم. در صورتی که دقیقا طبق نکات گفته شده مراحل طی شوند، مشکلی از نظر مالیاتی برای شرکت ایجاد نمی شود. بدین منظور باید در جهت ثبت عدم فعالیت شرکت آموزش دیده باشیم و نکات مهم را بدانیم. اغلب برای انجام امور مالی شرکت از نرم افزارهای حسابداری مانند نرم افزار سپیدار استفاده می شود و این کار موجب می شود که رد عدم فعالیت شرکت نیز با نظم بیشتری انجام شود.

استعلام نامه عدم فعالیت شرکت توسط سازمان امور مالیاتی

تا این بخش به اینکه چگونه عدم فعالیت شرکت رد کنیم، اشاره شد. حال قصد داریم به موضوع استعلام نامه عدم فعالیت شرکت بپردازیم. این مرحله بعد از ارائه نامه عدم فعالیت شرکت انجام می شود. کارشناسان در سازمان امور مالیاتی باید در مورد صحت درخواست شرکت ها تحقیق کند. در این صورت بررسی دفاتر مالی و حساب های شرکت در اولویت قرار دارد. با درخواست عدم فعالیت شرکت در صورتی موافقت می شود که شرایط زیر وجود داشته باشد:

  • عدم ثبت حسابداری در دفاتر قانونی
  • عدم ثبت خرید و فروش در حساب شرکت
  • عدم وجود تراکنش بانکی
  • عدم وجود فاکتور خرید و فروش یا اطلاعات مالی در حساب شرکت

با طی کردن این مراحل توسط کارشناس سازمان امور مالیاتی، از عدم فعالیت شرکت اطمینان حاصل می شود و در واقع با درخواست موافقت می شود. تنها یک مورد خرید و فروش می تواند موجب رد شدن درخواست عدم فعالیت شرکت شود و در نتیجه نیاز به پرداخت مالیات وجود داشته باشد.

نمونه نامه عدم فعالیت مغازه به دارایی

باید گفت که عدم فعالیت اقتصادی تنها مربوط به شرکت های بزرگ نیست. ممکن است یک فروشگاه یا مغازه کوچک نیز تمایل به ادامه فعالیت به دلایل مختلف را نداشته باشد. در این صورت باید نامه عدم فعالیت خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد.

به منظور اعلام تعطیلی یک واحد تجاری مانند مغازه، نامه عدم فعالیت ارائه می شود. بدین منظور باید به نزد رئیس واحد مالیاتی رفت تا تعطیلی مغازه اعلام گردد و در نتیجه درخواست حسابرسی ارائه شود. اگر مغازه اجاره ای است باید با کپی فسخ قرارداد به اداره مالیات مراجعه شود. در اینجا یک نمونه از نامه عدم فعالیت مغازه به دارایی را مشاهده می کنید.

نمونه نامه عدم فعالیت مغازه به دارایی

نکات قانونی در مورد عدم فعالیت شرکت ها

به منظور اینکه بدانیم چگونه عدم فعالیت رد کنیم، باید با مراحل و نکات مهم در این خصوص آشنا باشیم. با توجه به اینکه مراحل این کار با زبانی ساده بیان شدند، حال نوبت به ذکر نکات مهم قانونی در این خصوص می رسد.

طبق ماده 184 قانون شرکت ها و کلی واحد های صنفی موظف هستند در پایان هر ماه فهرستی از تغییرات شرکت را ارائه دهند. در این راستا باید اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی نیز که نسبت به ثبت دفتر حقوقی اقدام کرده اند نیز ثبت شود. ( به منظور داشتن لیستی از شرکت های ثبت شده به صورت ماهانه) در ادامه برخی دیگر از نکات مهم ذکر می شوند.

  • ارائه اظهارنامه در جهت ارائه عملکرد و ارزش افزوده
  • امکان ردیابی خرید تجهیزات مانند مبلمان برای شرکت
  • عدم فعالیت حساب بانکی شرکت
  • عدم امکان فعالیت در سال آتی

کلام آخر

به منظور اینکه بدانیم چگونه عدم فعالیت رد کنیم، مطالبی را در این مقاله ذکر کردیم. ثبت عدم فعالیت شرکت موجب می شود که این واحد صنفی از پرداخت مالیات معاف باشد. در نتیجه بهتر است در صورتی که شرکت به هر دلیل قادر به ادامه فعالیت نیست، نسبت به ارائه و ثبت نامه عدم فعالیت شرکت اقدام کند. در غیر این صورت شرکت مشمول جریمه مالیاتی می شود.

به این مقاله امتیاز دهید post
دیدگاه‌ها ۰