نحوه ارائه اعتراض به میزان حق بیمه

نحوه ارائه اعتراض به میزان حق بیمه

اعتراض به میزان حق بیمه از طرف کارفرما از طریق اداره تامین اجتماعی قابل پیگیری می باشد. در این خصوص اغلب مواردی مانند متن اعتراض به بیمه تامین اجتماعی، فرم اعتراض به میزان حق بیمه و درخواست بازنگری محاسبات، نحوه اعتراض به بیمه تامین اجتماعی و نمونه متن اعتراض به بدهی برآوردی تامین اجتماعی نیز مطرح می شوند.

کارفرما ممکن است در مواردی مانند اختلاف در مزد ارسال شده از حیث تعداد افراد بیمه شده، مقدار مزد و … با سازمان تامین اجتماعی اختلاف داشته باشد. با توجه به بروز این اختلاف این حق برای وی در نظر گرفته شده است که بدین منظور اعتراض خود را ثبت کند. در این خصوص شکایات زیادی بر سر اختلاف نظر سازمان تامین اجتماعی و کارفرما بر سر مسائل مختلف ارائه می شوند. مزد ارسالی کارفرما، تعداد بیمه شده ها، میزان دستمزد و حقوق و … از جمله اصلی ترین این مسائل هستند.

سازمان تامین اجتماعی باید در صورت وجود اختلاف این موضوع را به کارفرما ابلاغ کند. در این صورت ممکن است بین دو طرف سازش شود. گاهی اوقات نیز کارفرما تصمیم می گیرد که این مسئله را به صورت جدی تر دنبال کند. در این صورت هیئت بدوی می تواند در این خصوص کاربرد داشته باشد. حسابداری شرکت یکی از بخش های مهم مرتبط با این بحث است و اهمیت آموزش حسابداری اصولی به این صورت مشخص می شود.

انواع اعتراض به حق بیمه تامین اجتماعی

در راستای طرح اعتراض به میزان حق بیمه که یک اختلاف بین سازمان تامین اجتماعی و کارفرما می باشد، باید به انواع آن اشاره شود. در این خصوص می تواند گفت انواع اعتراض به این مورد عبارتند از:

  • شکایت و اعتراض از بیمه یا مزد
  • اعتراض به درصدهای مورد محاسبه
  • اعتراض کارفرما به بیمه مقطوع در نظر گرفته شده
  • طرح اعتراض در خصوص شمارش اشتباه تعداد کارگران
  • اعتراض به اشتباه در حساب کردن درصد جرائم بیمه ای

باید گفت که اغلب در خصوص این موارد اعتراض ثبت می شود. در این خصوص باید به اداره تامین اجتماعی مراجعه شود و نسبت به ثبت اعتراض اقدام شود. بدین منظور باید یک شکایت تنظیم شود که در ادامه روش تنظیم این نوع اعتراض را ذکر خواهیم کرد.

انواع اعتراض به حق بیمه تامین اجتماعی

روش تنظیم اعتراض به حق بیمه به چه صورت است؟

به منظور اعتراض به میزان حق بیمه باید این مورد با ثبت در فرم های مربوطه دنبال شود. اعتراض باید به صورت کتبی به تامین اجتماعی یا شعبه های آن ارائه شود. شعب وظیفه دارند که نسبت به ثبت اعتراض ها در سیستم اقدام کنند. به منظور رسیدگی به این اعتراضات یک زمان معین تعیین می شود که در آن زمان نتیجه به کارفرما اطلاع داده می شود. در این خصوص و برای ثبت اعتراض باید نکاتی را مد نظر قرار داد که عبارتند از:

  • اعتراض که از طریق پست سفارشی ارسال شود دارای تاریخ قبض پستی است که تاریخ اعتراض نیز همان در نظر گرفته می شود.
  • اعتراض به میزان حق بیمه باید دارای اطلاعات اعتراض کننده مانند نام و نام خانوادگی، اثر انگشت و یا مهر و امضاء باشد. در غیر این صورت نمی توان به این اعتراض رسیدگی کرد و در واقع اعتبار ندارد.
  • در صورتی که کارفرما به عنوان اعتراض کننده یک نماینده مانند وکیل را برای اعتراض انتخاب کند و ادعای وی احراز نشود، به آن رسیدگی نخواهد شد.
  • در صورتی که کارفرما بخواهد حق بیمه برایش قسط بندی شود و این اقساط را در زمان مورد نظر پرداخت نکند، باید باقی مانده اقساط را به صورت کامل پرداخت نماید. این موضوع بر اساس ماده 46 قانون تامین اجتماعی اجرا می شود.

روش ثبت اعتراض کارفرما به سازمان تامین اجتماعی

سازمان تامین اجتماعی یک مبلغ مشخص را به عنوان حق بیمه به کارفرما ابلاغ می کند. اگر وی به این مبلغ اعتراض داشته باشد، مهلت دارد که در یک بازه زمانی 30 روزه اعتراض خود را در این خصوص ثبت کند. بدین منظور باید از طریق شعبات یا نمایندگی ها فرم های مخصوص به اعتراض به حق بیمه را تهیه کند.

این روند بر اساس آیین نامه اجرا می شود که در ماده 1 به آن اشاره شده است. بر این اساس باید فرم اعتراض کارفرما به نمایندگی و شعب تسلیم شود. هیئت های تشخیص نسبت به اقامه دعوا بر اساس همین فرم ها اقدام می کنند.

در ادامه اعتراض کارفرما به حق بیمه در دفاتر شعب ثبت می شود. هنگامی که اعتراض ثبت می شود مهلت 30 روزه نیز آغاز خواهد شد. بعد از ثبت یک تاریخ دقیق برای رسیدگی به کارفرما ابلاغ می شود. در زمان تعیین شده یک جلسه برای رسیدگی تشکیل خواهدشد.

مرجع رسیدگی به اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی

همانطور که ذکر شد در راستای اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی مراجعی مانند هیئت های بدوی تشخیص مطالبات وجود دارند. این هیئت ها اولین مرجع رسیدگی به این نوع اعتراض محسوب می شوند. اختلاف طرح شده کارفرما در مدت مهلت تعیین شده در این هیئت مورد بررسی قرار می گیرد. در این خصوص یک رای صادر می شود که قطعی یا عدم قطعی بودن آن بستگی به مبلغ مورد مطالبه دارد.

رسیدگی شکلی و ماهوی بعد از ارجاع دعوی صورت می گیرد. در این خصوص آخرین مرحله صدور رای به نفع یکی از طرفین این اختلاف می باشد.

مرجع رسیدگی به اختلاف کارفرما و سازمان تامین اجتماعی

دلایل اثبات دعوا در اختلاف کارفرما و تامین اجتماعی

در راستای اعتراض به حق بیمه دلایلی وجود دارند که در اثبات دعوا در اختلاف بین کارفرما و سازمان تامین اجتماعی اهمیت دارند. در این خصوص این دلایل در هیئت های تشخیص مطالبات باید بررسی شوند و شامل موارد زیر هستند:

  • از طریق اقرار
  • ارائه سند کتبی
  • شهادت دادن
  • امارات
  • قسم و سوگند
  • انجام معاینات و تحقیق محلی
  • مراجعه به کارشناس

کلام آخر

ما در این مطلب در مورد اعتراض به میزان حق بیمه صحبت کردیم. همانطور که ذکر شد بین کارفرما و سازمان تامین اجتماعی اختلافات زیادی وجود دارد. یکی از این موارد حق بیمه است که در این خصوص اختلاف نظر بسیار زیادی ممکن است پیش آید.

در این خصوص باید گفت که یک هیئت تشخیص مطالبات به اعتراض رسیدگی می کنند. در این خصوص کارفرما می تواند در مهلت زمان 30 روزه به حق بیمه اعتراض کند. دلایل مختلفی برای اثبات دعوا می توانند استفاده شوند مانند سند و مدرک، اقرار، شهادت، قسم و … که در هیئت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰