ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب کدام است؟
آشنایی با ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب برای افرادی که قصد انجام حسابداری برای شرکت ها و کسب و کارهای بزرگ و معتبر را دارند بسیار حائز اهمیت است، چراکه محاسبه ورودی و خروجی ها، سود و زیان ها و … همگی با حسابداری مشخص می شوند. البته حسابداری دیگر مثل سابق نیست و نرم افزارهایی که طراحی شده اند می توانند با قابلیت هایی که دارند بررسی و محاسبات را در مدت زمانی کوتاه و به شکل دقیق انجام دهند. اما اینکه کدام نرم افزار حسابداری برای بازار کار خوب است همیشه یکی از چالش های صاحبان کسب و کار بوده که ما تصمیم داریم در ادامه با اطلاعاتی که در اختیارتان قرار می دهیم این چالش را برطرف کنیم.
منظور از یک نرم افزار حسابداری خوب چیست؟
اولین موردی که باید درنظر داشته باشید این است که اصلا عبارت «نرم افزار حسابداری خوب» یک عبارت صحیح نیست، چراکه در میان نرم افزارهای مختلفی که وجود دارد نمی توان گفت یکی خوب و دیگری بد است. در حقیقت نرم افزارها هرکدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند و با توجه به همین ویژگی ها یکی نسبت به دیگری برتری پیدا میکند. البته بسیاری از افراد به دنبال نرم افزاری هستند که باکیفیت، سریع، جامع و ارزان باشد که چنین نرم افزاری سخت پیدا می شود؛ البته نشدنی نیست و ما در انتهای مقاله دو نرم افزار فوق العاده را به شما معرفی می کنیم که تمام ویژگی های خوب را دارند.
ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب
پیش از آنکه یک نرم افزار حسابداری را انتخاب و خریداری کنید، باید ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب را بدانید تا بتوانید با مقایسه میان این ویژگی ها و خصوصیات نرم افزار موردنظرتان بهترین انتخاب را داشته باشید. فراموش نکنید که حسابداری یک پروسه نیازمند دقت و سرعت است، بنابراین اگر انتخاب درستی نداشته باشید نمی توانید بررسی ها را به بهترین حالت انجام دهید.
- ارائه گزارش های مالی و کاربردی
کسب و کارها چه کوچک و چه بزرگ دارای اطلاعات مهم مالی هستند که ثبت و تحلیل آن ها در مدیریت و تصمیم گیری مدیران نقش دارند. این اطلاعات به قدری مهم هستند که اگر به شکل صحیح تحلیل و بررسی نشوند می توانند منجر به شکست کسب و کار شوند. از همین رو بکارگیری یک نرم افزار حسابداری مناسب می تواند به شما در تهیه گزارش های مالی و کاربردی کمک کند. درحقیقت نرم افزاری که توانایی ارائه گزارش های مالی را دارد از کیفیت مناسبی برخوردار است، زیرا می توان با کمک آن در مدت زمانی کوتاه یک گزارش مالی جامع تهیه کرد و بررسی های لازم را با آن انجام داد. از جمله اطلاعاتی که یک نرم افزار خوب باید در گزارش به آن بپردازد باید به مواردی چون مطالبات قابل دریافت، دارایی ها، بدهی ها، مالیات بر ارزش افزوده، حقوق کارکنان و … اشاره کرد.
- ویژگی های گرافیکی مناسب
دومین موردی که می توان آن را از ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب درنظر گرفت، ویژگی بصری یا گرافیکی مناسب نرم افزار است. همانطور که می دانید حسابداری یک فعالیت مربوط به ارقام و عدد است و حسابداران باید با کمک این آمار و ارقام نمودار و گزارش هایی را تهیه کنند. حال هرچه یک نرم افزار از لحاظ گرافیک و بصری بهتر باشد، می توان با آن گزارش و نمودارهای باکیفیت تری را آماده کرد. مسلما تحلیل نمودار و گزارش های تصویری با کیفیت کار را برای حسابداران ساده می کند؛ چراکه آن ها می توانند از طریق نمودارها و تصاویر با مدیران مالی ارتباط بهتری بگیرند و توضیحات لازم را در اختیارشان قرار دهند.
- یکپارچگی نرم افزار
همانطورکه می دانید، سازمان ها و شرکت ها فعالیت های متعددی دارند که برای مثال می توان به انبارداری، مدیریت فروش، کنترل حساب های بانکی و … اشاره کرد. مسلما در تمام این فعالیت ها اطلاعات مالی مختلفی وجود دارد که می توانند در نهایت روی موجودی های مالی سازمان اثر بگذارند. حال اگر نرم افزار حسابداری که انتخاب می کنید ویژگی یکپارچگی را داشته باشد، کسب و کار می تواند با استفاده از آن به تمام بخش ها تسلط داشته باشد و اطلاعات مالی را به درستی سازماندهی کند و هر زمان که خواست از اطلاعات استفاده کند.
- کاربری ساده و کاربرپسند
حسابدار باید حجم اطلاعات بالای مربوط به بخش های مختلف را تحلیل و بررسی کند، از همین رو سرعت حرف اول را در موفقیت یک حسابدار می زند. از طرفی نرم افزاری که در اختیار حسابدار قرار می گیرد باید کاربری ساده ای داشته باشد تا حسابدار بتواند بدون مشکل اطلاعات را وارد کند و خروجی لازم را نیز بگیرد. مسلما نرم افزاری که سادگی لازم را نداشته باشد زمان زیادی از حسابدار می گیرد و این موضوع باعث می شود که راندمان کاری کاهش پیدا کند و مشکلاتی نیز رخ دهد.
- امنیت بالای نرم افزار
امنیت بالای نرم افزار از دیگر ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب قلمداد می شود که نباید نسبت به آن بی توجه بود. این اطلاعات اگر در اختیار افراد غیرمسئول قرار گیرند ممکن است مشکلاتی در محاسبات رخ دهد که ادامه روند حسابداری را دچار مشکل کند. موضوع دیگر مربوط به حفظ و ذخیره کردن داده ها می شود. همانطور که گفته شد فعالیت های مختلف یک شرکت و سازمان اطلاعات متنوع و بسیار زیادی دارند که حفظ و ذخیره سازی آن ها بسیار حائز اهمیت است؛ از همین رو امنیت نرم افزار حسابداری شما باید به گونه ای باشد که اطلاعات از دست نروند و شخص غیرمسئولی نیز به اطلاعات دست پیدا نکند.
- سرعت بالا و مناسب
هیچ چیز بدتر از یک نرم افزار حسابداری کند نیست. تصور کنید که یک نرم افزار سرعت پایینی دارد و شما باید به عنوان یک حسابدار برای باز شدن هر بخش از برنامه و وارد کردن اطلاعات زمان زیادی صبر کنید. مسلما چنین پروسه ای شما را خسته می کند و راندمان کاری را پایین می آورد. از همین رو یکی از ویژگی های نرم افزار حسابداری خوب که باید حتما به آن توجه داشته باشید، سرعت بالا و مناسب آن است.
- قابلیت بروزرسانی
قوانین حسابداری ممکن است هرلحظه دچار تغییرات شوند؛ از همین رو نرم افزار حسابداری باید قابلیت بروزرسانی را داشته باشد تا بتواند با این تغییرات همسو شود. یک نرم افزار حسابداری خوب به گونه ای برنامه ریزی می شود که حسابدار و مدیر مالی بتوانند آن را با تغییرات هماهنگ کنند.
- پشتیبانی خوب و قوی
حسابداری یک فعالیت متمرکز بر آمار و ارقام است و همین موضوع باعث می شود که در بسیاری از مواقع مشکلاتی در محاسبات توسط نرم افزار رخ دهد. حال اگر شما نرم افزاری را انتخاب کنید که پشتیبانی قوی داشته باشد، دیگر نیازی به نگرانی بابت بروز مشکلات مختلف نخواهید داشت؛ چراکه می توانید مشکل پیش آمده را با تیم پشتیبانی در میان بگذارید تا تدابیر لازم صورت گیرد و مشکل در کوتاه ترین زمان حل شود.
بهترین نرم افزار حسابداری کدام است؟
اکنون شما با ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب آشنا هستید، اما امکان دارد برایتان سوال پیش آید که بهترین نرم افزار حسابداری کدام است که ما در پاسخ به این سوال دو نرم افزار سپیدار و نرم افزار راهکاران را پیشنهاد می دهیم. این دو نرم افزار حسابداری با ویژگی هایی که بالا به آن ها اشاره شد همخوانی دارند و می توانند نیاز شما به یک نرم افزار حرفهای را برآورده کنند. حال در ادامه توضیح مختصری در رابطه با هریک از این نرم افزارها را در اختیارتان قرار می دهیم تا بتوانید بهترین تصمیم را در رابطه با انتخاب و تهیه این نرم افزارها بگیرید.
نرم افزار سپیدار
این نرم افزار یکپارچه مالی و حسابداری برای شرکت های کوچک و متوسط مناسب است و می تواند نیازهای چنین شرکتی را برآورده کند. با نرم افزار سپیدار فعالیت های مختلفی را می توان انجام داد که برای مثال باید به کدگذاری مناسب، ایجاد دفاتر قانونی در زمان های مختلف، بروزرسانی های مختلف، دریافت گزارش های سود و زیان، آماده سازی صورت حساب ها و … اشاره کرد. البته این نرم افزار مزایای دیگری نیز دارد که شامل:
- طراحی بصری و گرافیکی مناسب
- رابط کاربری آسان
- امکان تهیه گزارش های مختلف
- پشتیبانی مناسب و 24 ساعته
- قیمت مناسب
نرم افزار راهکاران
دومین نرم افزار حسابداری که با ویژگی های گفته شده همخوانی دارد، نرم افزار راهکاران است. این نرم افزار دو مدل معمولی و ابری دارد و می توان از آن برای انجام امور مالی شرکت های متوسط و بزرگ استفاده کرد. باید گفت که بستر ابری این نرم افزار امنیت بسیار بالایی دارد؛ به طوری که اگر از آن استفاده کنید دیگر جای نگرانی برای از دست دادن اطلاعات وجود ندارد. از جمله مزایای این نرم افزار عبارتند از:
- دریافت گزارش های مالی و اظهارنامه های متفاوت
- امنیت بالا و حفظ داده ها به بهترین شکل
- کاربری راحت و آسان برای کاربران
- تهیه صورت مالی برای پایان دوره یا میان دوره
- اعلام زمان سررسید اقساط
کلام آخر
امروزه تعداد نرم افزارهایی که در دسترس هستند از آنچه فکر کنید بیشتر می باشند و همین موضوع شرایط را برای انتخاب و خرید یک نرم افزار سخت کرده است. از همین رو ما در این مقاله ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب را معرفی کردیم و با درنظر گرفتن آن ها دو نرم افزار را نیز به شما پیشنهاد دادیم. حال شما می توانید با درنظر گرفتن اطلاعاتی که در اختیارتان قرار گرفت بهترین تصمیم گیری را در رابطه با این موضوع داشته باشید و خرید بهترین نرم افزار را انجام دهید.