بهترین نرم افزار حسابداری برای شرکت های پیمانکاری کدام است؟

بهترین نرم افزار حسابداری برای شرکت های پیمانکاری کدام است؟

در گذشته شرکت های ساختمانی اغلب در بخش حسابداری خود با چالش های زیادی مواجه بوده اند و به همین دلیل به دنبال بهترین برنامه های حسابداری پیمانکاری هستند. اجرای برخی پروژه ها با شرکت ها و شرکای تجاری مختلف باعث شده تا حسابداری در این شرکت ها اهمیت زیادی پیدا نماید. در این شرکت ها استفاده از نرم افزار های مختلف برای آموزش حسابداری که بتواند کلیه فعالیت های حسابداری را به صورت کلی و منظم مدیریت کند، یکی از بهترین راه حل ها برای واحد مالی و حسابداری می باشد.

در این مقاله به تعریف شرکت پیمانکاری و حسابداری پیمانکاری و همچنین به معرفی نرم افزار حسابداری برای شرکت های پیمانکاری می پردازیم.

شرکت پیمانکاری چیست؟

شرکت پیمانکاری مجموعه ای است که می تواند به صورت حقیقی و حقوقی فعالیت کند. بدین ترتیب برای انجام اموری از قبیل خرید، حمل، ساخت، نصب، اجرا و … با اشخاص حقیقی یا حقوقی قرارداد می بندد. شرکت طرف قرارداد نیز مسئولیت آن قراردادها را بر عهده دارد. شرکت پیمانکاری بر اساس توانایی شرکت بر اساس افراد، سوابق، سابقه کاری و توان مالی آنها رتبه بندی می شود.

انواع شرکت های پیمانکاری به ترتیب  گروه و رتبه بندی:

  • ساختمان
  • راه و ترابری
  • صنعت و معدن
  • امکانات و تجهیزات
  • کشاورزی
  • آب
  • مرمت بناهای تاریخی
  • اکتشافات زمین
  • پیوندها
  • نفت و گاز
  • قدرت

تعریف حسابداری پیمانکاری

برای تعریف حسابداری پیمانکاری میتوان گفت: سیستم اطلاعات حسابداری در شرکت های پیمانکاری به عنوان مهمترین زیرمجموعه این سیستم، اطلاعات مالی مختلفی را در اختیار استفاده کنندگان از این نوع اطلاعات به ویژه مدیران هر سازمان قرار می دهد. اطلاعات حسابداری باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا در فرآیند تصمیم گیری مورد استفاده قرار گیرد.
در واقع حسابداری پیمانکاری یک قرارداد معتبر بین صاحب کسب و کار و پیمانکار است. برای اتمام یک پروژه عظیم بین دو طرف بسته می شود و شامل چندین مرحله است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
مراحل قرارداد شامل طراحی اولیه، ارجاع به پیمانکار و … می باشد. این مراحل و اجرای آنها روش هایی دارد که رعایت آنها منجر به اتمام پروژه توسط پیمانکار می شود.
از زمان اجرای این قرارداد، شرکت موظف است در مقابل مبلغی که از دولت دریافت می کند (در زمان مشخص) پروژه را به اتمام برساند و تمامی این مراحل مربوط به پاسخگویی پیمانکار می باشد.

چرا حسابداری پیمانکاری مهم است؟

در قسمت قبل متوجه شدیم که بدون قرارداد مراحل پیمانکاری انجام نمی شود، بنابراین در این زمان یک قرارداد معتبر نوشته شده و تعهداتی نسبت به یکدیگر ایجاد می شود.

همانطور که می دانید با شروع پروژه پیمانکاری ممکن است در میانه پروژه هزینه های ناخواسته زیادی به شرکت پیمانکار تحمیل شود. این هزینه ها را هزینه های گارانتی می نامند. اگرچه در تعهدات پیمانکار قرار می گیرند، اما معمولاً ضمانت نامه در متن قرارداد درج می شود.

اعداد و ارقام هزینه های مختلف در قراردادهای پیمانکاری کاملاً مشخص نیست، بنابراین لازم است این هزینه ها در قالب گزارش های دوره ای به صاحب کسب و کار ارائه شود. این امر لزوم استفاده از نرم افزار حسابداری قراردادی را توجیه می کند.

اصول اولیه پیمانکاری

فرآیند انعقاد قرارداد از سه رکن ثابت و غیر قابل تغییر تشکیل شده است.
سه رکن اصلی پیمانکاری عبارتند از:
کارفرما: شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی که نام او طرف اول قرارداد است (این قسمت اصولا با نام دولت پر می شود).
پیمانکار: شخص حقیقی یا حقوقی که طرف دوم قرارداد و مسئول کل پروژه است.
قرارداد: وسیله ارتباط کارفرما و پیمانکار است که در آن نام دو طرف، تعهدات، مدت، مبلغ و … نوشته می شود.

چرخه پیمانکاری در سیستم حسابداری

یک نمونه از چرخه پیمانکاری در سیستم حسابداری در شرکت های پیمانکاری را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

بهترین نرم افزار حسابداری پیمانکاری

همانطور که در نمودار بالا نشان داده شده است، برای ایجاد یک سیستم پیمانکاری باید مراحل نشان داده شده در نمودار را طی کرد.

روشهای اجرای حسابداری پیمانکاری

موضوع مهم در پیمانکاری، جداسازی و خصوصی سازی هزینه ها و درآمدهای پروژه است. زیرا سود کسب شده باید در دوره مالی مشخص شده تقسیم شود.

دو راه برای انجام این کار وجود دارد. روشهای انجام حسابداری پیمانکاری عبارتند از:

  • پس از اتمام پروژه
  • روش درصد پیشرفت کار

حسابداری پیمانکاری بر اساس درصد پیشرفت کار

در روش پیمانکاری پیشرفت کار، همه چیز به صورت مرحله به مرحله انجام می شود و بر اساس درصد گردش کار، سود و زیان حاصل می شود. در این روش سود نهایی با توجه به هزینه های مورد انتظار محاسبه می شود.

البته توجه داشته باشید که از آنجایی که بهای تمام شده بر اساس سود و زیان محاسبه می شود، در صورت وقوع هزینه غیرمنتظره به هر دلیلی؛ پروژه به تعویق افتاده است. این مشکل یکی از کاستی های روش حسابداری پیمانکاری بر اساس میزان پیشرفت کار است.

حسابداری پیمانکاری پس از اتمام پروژه

این روش از نامش مشخص است، اما آنچه لازم به ذکر است این است که در روش حسابداری پیمانکاری، کلیه رویدادها اعم از سود و زیان و … پس از اتمام پروژه به حساب می آید. در این مرحله، تمام محاسبات بر اساس اسناد و مدارک است و نه بر اساس پیش بینی های قبلی.

ویژگی های استفاده از نرم افزار حسابداری پیمانکاری چیست؟

با نرم افزار حسابداری برای شرکت های پیمانکاری می توانید اجرای فرآیند حسابداری را برای یک شرکت پیمانکاری تسهیل کنید و توانایی مدیریت چندین پروژه را به صورت همزمان و تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی را در اختیار افراد قرار دهید. با نرم افزار حسابداری می توان حساب های شناور تفصیلی را در مدیریت چهار سطحی ایجاد کرد.

همانطور که می دانید مدیریت اشتباه و صورت های مالی می تواند ضربه مهمی به کسب و کار شما وارد کند. برای تیم های مالی و حسابداری، مسائلی مانند رسیدگی به تعهدات از دست رفته، تمدیدات ناخواسته و سایر اقدامات اشتباه، نه تنها در فرآیند بررسی و تایید قرارداد، بلکه در مدیریت کلی امور مالی نیز بسیار مهم است.

با یک سیستم حسابداری پیمانکاری، مواردی مانند مدیریت اسناد، تجهیزات، سرمایه گذاری ها، قراردادها، تعدیل هزینه های ساخت و ساز، گزارش های پیشرفته و موارد دیگر را می توان خودکار کرد.

بهترین نرم افزار حسابداری پیمانکاری چیست؟

با توجه به مطالب ارائه شده توانسته ایم یک سری اطلاعات مفید در مورد نرم افزار حسابداری پیمانکاری و مزایای داشتن نرم افزار حسابداری پیمانکاری در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری را برای کسب و کار خود انتخاب کنید. حال ممکن است این سوال پیش بیاید که بهترین نرم افزار حسابداری برای پیمانکاران چیست؟ برای پاسخ به این سوال به معرفی معتبرترین نرم افزارهای حسابداری پیمانکاری مانند سپیدار و هلو پرداخته ایم و به مزایای استفاده از آن اشاره کرده ایم.

نرم افزار حسابداری پیمانکاری سپیدار

اجرای پروژه های مختلف با شرکت ها و شرکای تجاری مختلف حسابداری در این شرکت ها را بسیار مهم کرده است. در این شرکت ها استفاده از نرم افزار حسابداری مناسب که بتواند کلیه فعالیت های حسابداری را به صورت یکپارچه مدیریت کند بهترین راه حل برای واحد مالی و حسابداری می باشد.

با استفاده از نرم افزار حسابداری پیمانکاری سپیدار، مواردی مانند مدیریت اسناد، تجهیزات، سرمایه گذاری ها، قراردادها، تعدیل هزینه های ساخت و ساز، گزارش های پیشرفته و موارد دیگر را می توان خودکار کرد. همچنین یک ابزار قدرتمند برای مدیریت مالی همزمان پروژه های متعدد پیمانکاری است که به شما امکان می دهد هزینه کل هر پروژه و قرارداد را در زمان واقعی محاسبه کنید. پکیج پیمانکاری سیستم سپیدار، در دسته نرم افزار حسابداری شرکتی قرار می گیرد که ویژه شرکت ها تهیه و طراحی شده است.

بهترین نرم افزار حسابداری برای شرکت های پیمانکاری کدام است

چرا نرم افزار حسابداری پیمانکاری سپیدار؟

  1. امکان ثبت پیشنهاد و کلیه هزینه های شرکت در مناقصه
  2. امکان ثبت انواع ضمانت نامه های پرداخت و دریافت برای شرکت در مناقصه، انجام تعهدات پیمانکاری علی الحساب یا پیش دریافت و انجام عملیات کاهش، ترخیص و تمدید.
  3. امکان دریافت فهرست بهای اعلامی از سوی سازمان برنامه و بودجه و استفاده از آن در قراردادها
  4. اصلاحات، اضافات، دستور جلسه و صورتجلسه قرارداد قابل ثبت است.
  5. امکان ثبت انواع داده های معمولی و متغیر مثبت و منفی وجود دارد.
  6. امکان ثبت انواع معاملات برای قراردادها و اعمال خودکار آنها به بند مربوطه
  7. گزارش پیشرفت هر پروژه بر اساس مفاد ثبت شده در قرارداد و گزارش وضعیت ارائه شده امکان پذیر است.
  8. ادغام سیستم پیمانکاری با سیستم های انبار، پرداخت و حقوق و دستمزد
  9. امکان ثبت صورت های نقدی و اعتباری
  10. امکان ثبت قرارداد پیمانکاران دسته دوم
  11. امکان پرداخت انواع کوپن و صورتحساب پرداخت علاوه بر صورت حساب اعتباری
  12. امکان دریافت گزارش ضمانت تاخیر، واریز آن نزد کارفرما، صورت وضعیت ارسالی و تایید شده و کل هزینه هر قرارداد یا پروژه.
  13. امکان گزارش درصد پیشرفت مادی و واقعی به تفکیک هر قرارداد
  14. امکان ثبت هزینه های انجام شده برای هر قرارداد به صورت جداگانه از جمله: هزینه های حقوق و دستمزد، هزینه های استهلاک دارایی های ثابت، هزینه های پیمانکاری کلاس II و هزینه مواد و مصالح مورد استفاده.

نرم افزار حسابداری پیمانکاری هلو

نسخه پیمانکاری نرم افزار هلو به همراه فیلم آموزشی تخصصی که به صورت اختصاصی تولید شده است. شما میتوانید دوره های آموزش نرم افزار هلو را در سایت حساب بین به طور تخصصی فرا بگیرید.

ویژگی های تخصصی نرم افزار پیمانکاری هلو:

  • امکان ایجاد پروژه های نامحدود برای تفکیک هزینه ها و بهای تمام شده هر پروژه (امکان مراکز هزینه)
  • امکان ایجاد سرفصل های هزینه پروژه مانند حقوق، دستمزد، اجاره ماشین آلات، بیمه پرسنل پروژه و سایر هزینه ها
  • امکان معرفی انبار مواد اولیه و مواد برای خرید ملزومات و مواد مصرفی برای هر پروژه به صورت جداگانه وجود دارد.
  • گزارش عملکرد محصول (یک محصول خاص یا به طور کلی محصولات یک گروه یا انبار خاص)
  • امکان دریافت گزارش سود و زیان هر پروژه برای بستن حساب
  • امکان صدور حواله خروج مواد اولیه و مواد از انبار برای هر پروژه به صورت جداگانه
  • امکان گزارش گیری یا خروجی به اکسل از دفاتر حسابداری مانند روزنامه، توتال، معین و تفضلی
  • گزارش مالیاتی (امکان محاسبه، تسویه، اصلاح و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، گزارش معاملات فصلی)
  • امکان بسته شدن خودکار حساب های هر سال مالی با درج اسناد بسته شدن و گشایش خودکار و…

تفاوت بین نرم افزار پیمانکاری و نرم افزارهای بازرگانی

در پایان به تفاوت نرم افزارهای پیمانکاری و بازرگانی نیز اشاره کنیم. نرم افزار حسابداری تجاری اغلب برای محاسبه سود و زیان، گزارش مالیات، مدیریت حقوق و دستمزد، کنترل موجودی و غیره طراحی شده است و در آن تخصصی وجود ندارد. اما نرم افزار حسابداری پیمانکاری باید بتواند سود و زیان و مانده حساب را به صورت جداگانه برای هر پروژه در اختیار مدیر و حسابداران قرار دهد. همچنین تمامی سوابق حسابداری باید این قابلیت را داشته باشند که مشخص کنند برای کدام پروژه هستند.

کلام آخر
اجرای برخی پروژه ها با شرکت ها و شرکای تجاری مختلف باعث شده تا حسابداری در شرکت های پیمانکاری اهمیت زیادی پیدا کند. در این شرکت ها استفاده از نرم افزار حسابداری برای شرکت های پیمانکاری که بتواند کلیه فعالیت های حسابداری را به صورت کلی و منظم مدیریت کند، یکی از بهترین راه ها برای واحد مالی و حسابداری می باشد. با استفاده از بهترین نرم افزار حسابداری برای شرکت های پیمانکاری می توان فرآیند حسابداری را برای شرکت پیمانکاری تسهیل کرد.

در این مقاله به تعریف حسابداری پیمانکاری و لزوم استفاده از آن و همچنین معرفی بهترین نرم افزار حسابداری پیمانکاری اشاره کردیم .

4.7/5 - (3 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰