سامانه مودیان چیست؟

سامانه مودیان چیست؟

یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است که سامانه مودیان چیست؟ اما قبل از صحبت در مورد این سوال نیاز است تا در مورد فرار مالیاتی اطلاعات کافی داشته باشیم. فرار مالیاتی برای دولت و سازمان امور مالیات، مشکلات زیادی ایجاد کرده و این مشکلات به نوبه خود باعث کاهش درآمدهای مالیاتی برای دولت شده است. از یک طرف دیگر، وجود فرار مالیاتی باعث فشارهای زیادی روی مودیان مالیاتی شده و دولت برای اینکه بتواند این موضوع را مدیریت نماید، سامانه مودیان رو راه اندازی کرده است. در ادامه بیشتر در مورد سامانه مودیان می پردازیم و در مورد ثبت نام در این سامانه به طور کامل توضیح می دهیم.

هدف اصلی از طراحی سامانه مودیان چیست؟

سامانه مودیان برای هر موردی یک کارپوشه مخصوص را در نظر می گیرد.  در واقع برای تبادل بین سازمان و مودیان نیاز به مراجعه به کارپوشه موردنظر می باشد. مودیان می توانند با هر دستگاهی که به حافظه مالیاتی وصل شده است به راحتی به سامانه مودیان و کارپوشه مربوط به خودشان وصل شوند.

وصل شدن به سامانه مودیان با هر نوع سخت افزار و نرم افزار و همینطور رایانه شخصی و ترمینال های فروشگاهی صورت می گیرد. حتی فضای ابری هم شرایط اتصال به این سامانه را دارد.  این سامانه مرجع اصلی صدور، استعلام و ثبت صورت حساب های الکترونیکی محسوب می شود و به رسمیت شناخته شده است.

گام اول در سامانه مودیان

نحوه ورود و بررسی سامانه مودیان اولین چیزی است که باید به آن پرداخت. این سامانه طبق آدرس tp.tax.gov.ir اجرا یم شود. وقتی که وارد این سایت شدید، نیاز به کد ملی یا شناسه ملی به همراه کلمه عبور را دارید و اگر بار اول است که وارد سایت مودیان می شوید، نیاز به ثبت نام دارید. برای ثبت نام کافی است تا روی گزینه ثبت نام کلیک نمایید و اطلاعاتی که از شما خواسته شده را با دقت وارد نمایید. سپس در نهایت از شما نام کاربری و رمز عبور خواسته می شود که باید در ذهنتون محفوظ بماند، چون هر چندبار که وارد سایت مودیان شوید باید نام کاربری و رمز عبور را وارد نمایید.

وظیفه مودیان پس از ورود به سامانه

مودیان مالیاتی بعد از وارد شدن به سامانه و وارد کردن رمز کاربری و رمز عبور نیاز است که اقدام به صدور صورت حساب الکترونیکی را داشته باشند. بنابراین نیاز است تا صورت معاملات فصلی ارسال شود. ارسال صورت معاملات فصلی به دو صورت الکترونیکی و در سامانه مودیان صورت می گیرد. این موضوع برای خرده فروش ها و سایر واحدهای صنفی هم در نظر گرفته شده و به این شکل می باشد که این افراد که مستقیماً با خریدارهای نهایی در ارتباط هستند، باید صورت حساب الکترونیکی و پایانه فروشگاهی را به ثبت برسانند.

منظور از پایانه های فروشگاهی، همان دستگاه های کارتخوان و همینطور درگاه های پرداخت الکترونیکی می باشند.

سامانه مودیان چیست

چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

در اینجا سوالی که مطرح می شود این است که، چه افرادی وظیفه دارند که حتما در این سامانه ثبت نام کنند. قانون برخی افراد را در این راستا مشخص کرده است و معمولا همه شاغلان صنعتی و غیر صنفی و افراد حقوقی مشمول ثبت نام در سامانه مودیان می باشند. افراد حقیقی که در لیست صاحبین مشاغل قرار دارند علاوه بر نام نویسی اظهارنامه مالیاتی باید در سامانه مودیان هم ثبت نام داشته باشند. البته فرقی نمیکند که افراد نامبرده صاحب شغل صنفی یا غیر صنفی باشند.

دسته دوم مربوط به همه ی افراد حقوقی است. شرکت های تجاری و غیر تجاری در همین لیست قرار گرفته اند و افراد حقوقی غیر تجاری بر اساس درآمد حاصل از فعالیت انتفاعی خود، مورد سنجش قرار می گیرند.

مزایای سایت مودیان

اکثر کسانی که مشمول به پرداخت مالیات هستند و از پایانه ها و درگاه های فروشگاهی و الکتریکی استفاده می کنند، باید از این سامانه استفاده نمایند. بنابراین با یک بررسی ساده مشخص می شود که پرداخت های مالیاتی به صورت روزانه در حال تغییر و تحول می باشد. از طرف دیگر دیده می شود که مراحل دریافت اظهارنامه مالیاتی و همینطور صدور صورتحساب مالیاتی به شکل الکترونیکی می باشد. همه موارد گفته شده تاکید می کند که ثبت نام سامانه مودیان نباید فراموش شود یه عنوان مثال اگر مشمولین مالیاتی نتوانند صورتحساب ها را طبق زمان مناسبی پرداخت نمایند با جریمه سنگین مالیاتی روبرو می شوند. از طرف دیگر هر سال شاهد کاهش تکمیل اظهارنامه مالیاتی به صورت دستی هستیم. این اظهارنامه ها برای فعالین اقتصادی در سایت مودیان به شکل صورت حساب های الکترونیکی صادر می شود. این سامانه از بهمن 99 راه اندازی شده و تاکید زیادی برای ثبت نام وجود دارد. اطلاعاتی که در سامانه مودیان به ثبت می رسد باید کاملا درست باشد و مسئولیت صحت اطلاعات به عهده مودیان می باشد. یک نکته مهم دیگر این است که مودیانی که به شکل مستقیم با مصرف کننده ارتباط دارند نیازی به استفاده از این سایت را ندارند.

نوع کاربری سامانه مودیان

سامانه مودیان در وهله اول باعث می شود که سیستم تشخیص مالیات به شکل یکپارچه عمل نماید و به طور کلی به صورت منظم اجرا شود. افزایش درآمد منابع مالیاتی در کوتاه مدت یکی از مهمترین مزایای سامانه مودیان محسوب می شود. سامانه مودیان نوعی بانک اطلاعاتی است، به طوری که شرایط ثبت اطلاعات بدون محدودیت زمانی و مکانی را فراهم می سازد.

این سامانه به صورتی طراحی شده است که امکان ارسال نامحدود اطلاعات را به همراه دارد و همینطور شرایطی را ایجاد میکند تا اطلاعات مالی و غیر مالی ترکیب شوند و ارتباط دهی منظم تر دنبال شود. همینطور شرایط به صورتی می باشد که افراد می توانند گزارش گیری متنوع از اطلاعات در حال جمع آوری و پردازش را داشته باشند. این اطلاعات به شکل یکپارچه و سریع و دقیق دنبال می شوند.

شناسه یکتای حافظه مالیاتی

در بررسی موضوع سامانه مودیان به نکته شناسه یکتای حافظه مالیاتی برخورد کرده ایم. این شناسه 16 کاراکتری است و به صورت کاملاً منحصر به فرد برای هر حافظه مالیاتی در نظر گرفته می شود. در واقع بعد از درخواست مودی در قسمت عضویت در کارپوشه تولید می شود و در اختیار شخص قرار می گیرد.  همچنین جزئیات این شناسه در درگاه سازمان امور مالیاتی کشور به طور دقیق ثبت شده است.

برای دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی نیاز است تا مراحلی طی شود که در ادامه به آن می پردازیم:

اول باید وارد کارپوشه سامانه مودیان شده و بخش عضویت را  انتخاب نمایید. گزینه ای به عنوان انتخاب درخواست شناسه یکتای حافظه مالیاتی وجود دارد که باید این بخش را انتخاب نمایید. نیاز است تا نحوه ارسال صورت حساب را تعیین کنید و همینطور در صورت نیاز باید کلید عمومی نیز تعیین شود.. شعب مرتبط با شناسه یکتا یکی دیگر از مواردی  است که باید مشخص شود.

تخصیص ابزار پرداخت با شناسه یکتا اختیاری می باشد و هر شخصی می تواند آن را انتخاب نماید. ثبت اطلاعات حافظه مالیاتی و پایانه فروشگاهی هم به شکل اختیاری در نظر گرفته شده است. در نهایت باید اطلاعات ثبت شده مشاهده شود و تایید دقیق صورت گیرد.

دقت نمایید که شناسه یکتای مالیاتی و شماره منحصر به فرد مالیاتی با هم متفاوت هستند. شناسه یکتا حافظه مالیاتی بخشی از شماره منحصر به فرد محسوب میشود، یعنی 6 کاراکتر اول را شامل می شود. این 6 کاراکتر توسط سازمان امور مالیاتی محرز شده است.

سامانه مودیان چیست

اطلاعات تکمیلی در مورد سامانه مودیان

وقت آن رسیده است تا یکسری اطلاعات راجع به سامانه مودیان داشته باشیم. اولین موضوع مربوط به امکان ارسال صورتحساب های الکترونیکی به شکل کلی و یکجا می باشد. صورت حسابهای الکترونیکی به شکل بسته های 100 تایی ارسال می شوند و در مورد شماره اقتصادی خریدار سوالات زیادی مطرح شده است. در صورتی که خریدار خود صاحب مشاغل و یا شخص حقوقی باشد، نیاز است تا شماره اقتصادی خریدار در صورتحساب الکترونیکی ثبت شود. اگه خریدار مصرف کننده نهایی باشد نیازی به درج شماره اقتصادی خریدار نمی باشد. همچنین نوع صورت حساب هم با توجه به نوع خریدار بررسی می شود.

دقت نمایید که پس از ارسال صورت حساب شرایط برای ویرایش آن وجود ندارد. مودیان می توانند در صورت نیاز صورت حساب اصلاحی و ابطالی و برگشت از فروش را صادر نمایند. همینطور امکان تایید یا رد صورتحساب الکترونیکی وجود دارد. در صورتی که خریدار، مصرف کننده نهایی نباشد و عضو سامانه مودیان باشد، به او اجازه داده شده تا 30 روز اقدام به تایید و رد صورتحساب الکترونیکی نماید. اگه خریدار واکنشی تا موعد مقرر از خودش نشان ندهد، صورت حساب به شکل الکترونیکی به تایید می رسد. شرایط تایید صورت حساب الکترونیکی به شکل کلی و گروهی هم امکان پذیر می باشد.

کلام آخر

سامانه مودیان چیست و چگونه می توان به آن دسترسی پیدا کرد؟ در این مقاله به طور کامل به این موضوع پرداخته شده است و همینطور بررسی هایی صورت گرفته تا اطلاعاتی در زمینه انواع پرداخت در صورتحساب الکتریکی بررسی شود. از سوی دیگر مشخص شده است که این سامانه چقدر می تواند به نظم اقتصادی و مالیاتی کشور کمک نماید. در واقع کار با سامانه مودیان چندان سخت نیست و افراد به راحتی می توانند کارپوشه مربوط به صنف خودشان را داشته باشند. همینطور شرایط به شکلی است که افراد می توانند موقعیت صورتحساب الکتریکی را مورد بررسی قرار دهند و به بهترین شکل موقعیت مالیاتی را بسنجند. به طور کلی صورت حساب الکترونیکی بر اساس نوع ثبت و شرایط صنف هر شخص به نسبت شخص دیگر فرق می کند و شرایط برای رد و تایید هم فراهم شده است.

4.5/5 - (2 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰