کدام نرم افزار حسابداری برای کسب و کار مناسب است?
انتخاب نرم افزار حسابداری اولین قدم برای هر نوع کسب و کار می باشد. در این شرایط باید تحقیقات لازمه را انجام داد که کدام نرم افزار حسابداری برای کسب و کار مناسب است؟ و چه نرم افزاری می تواند نیاز های کاری را تامین نماید. در واقع تمامی این موضوعات جزو دغدغه های اصلی یک فرد در هنگام انتخاب نرم افزار است. برای انتخاب نرم افزار باید تمامی ویژگی های یک نرم افزار مورد بررسی واقع شود و نرم افزاری انتخاب شود که نیاز های مربوط به هر کسب و کار را شناسایی نماید تا بتوان برای نرم افزار حسابداری انتخاب درستی داشت.
در این مقاله به معرفی بهترین نرم افزار حسابداری برای کسب و کار می پردازیم تا با شناخت ویژگی های یک نرم افزار خوب، بتوان یک نرم افزار مناسب را برای کسب و کار مورد نظر خود انتخاب کرد.
کدام نرم افزار حسابداری برای کسب و کار من مناسب است؟
حقیقت این است، نرم افزارهای مختلفی برای حسابداری کسب و کارها طراحی و اجرا شده است و البته هر کدام شرایط مخصوص به خود را دارند. نکته ای که باید به آن توجه شود این است که یک سری ویژگی های ثابت برای همه نرم افزارها اجرا می شود یعنی شما هم برای انتخاب نرم افزار مورد نظر باید یکسری پارامترها را در نظر بگیرید. اصلا مهم نیست که کسب و کار شما چیست و در چه حوزه ای مشغول به فعالیت هستید زیرا پارامترهای مشترک در انتخاب نرم افزار حسابداری برای کسب و کارهای مختلف باعث می شود تا بتوان برای اهداف گسترده تصمیم گیری های لازمه را داشته باشید. یکی از مهمترین ویژگی های نرم افزار حسابداری، یکپارچه بودن آن است. نرم افزار سپیدار دقیقاً همین ساختار را جزو اهداف اصلی خود قرار داده است. یک نرم افزار ساده با تعداد آپشن کم برای جریان های حساب وسیع، مناسب و کافی نیست.
به عنوان مثال یک فروشگاه را در نظر بگیرید، هر کسی در این فروشگاه یک وظیفه ای را برعهده دارد. در این فروشگاه یک شخص به عنوان فروشنده با نرم افزار کار مشغول به کار است. شخص دیگر مسئول امور مارکتینگ است و نیاز دارد از فضای بازاریابی نرم افزار استفاده نماید. از طرف دیگه شخصی که مسئول فروش است، خدمات پس از فروش را هم باید دنبال نماید. همه این موارد نیاز به نرم افزار درست و کاربردی داشته تا بتواند بهترین نتیجه را فراهم آورد. بنابراین باید نرم افزاری را انتخاب نمایید که تمام نیاز های هر شغلی را بتواند پوشش دهد.
چگونه بهترین نرم افزار برای کسب و کار خود را شناسایی کنم؟
اول از هر چیز باید بررسی شود که کدام نرم افزار حسابداری برای کسب و کار مناسب است! یعنی باید نرم افزارهای مختلف را شناسایی کنید و مزایا و معایب هر کدوم را بدانید. این موضوع باعث می شود تا بتوانید بهترین عملکرد را داشته باشید. مرحله بعدی، مربوط می شود به شناخت کسب و کار. برای شناخت کسب به مشاوری نیاز دارید تا بتواند پیش نیازهای کاری، وظایف کاری، سطح فروش، نوع شغل و شرایط کارمندان را مورد بررسی دقیق قرار دهد. این کار هرچه بهتر صورت بگیرد نتیجه درست تری هم به همراه خواهد داشت.
معمولا نرم افزاری که انتخاب می کنید شامل یک سری بسته های مخصوص می باشد. مثلاً بسته های بازرگانی، بسته های فروشگاهی، تولیدی، خدماتی و بسته های ترکیبی. هر کدوم از موارد نامبرده به نوبه خودشان شرایط مخصوصی دارند. تفاوت بین انواع بسته های نرم افزاری باید از دید شما کاملاً شفاف بوده باشد.
از آنجایی که اندازه و حجم کسب و کارها با هم متفاوت است بنابراین گاهی دیده می شود حوزه های کسب و کار یکسان است اما به طور کلی اندازه و حجم کسب و کار متفاوت می باشد. یک شرکت بازرگانی می تواند کسب و کاری دو نفره و یا صد نفره باشه و قطعاً در این راستا نمی شود از نرم افزارهای محدود استفاده کرد. نرم افزار سپیدار با قابلیت ارتقا برای حجم بالای کاری توانسته این مشکل را تا حدود زیادی برطرف سازد.
مثلا یک کسب و کار بازرگانی باید بتواند محاسبات دقیقی را روی حقوق و دستمزد داشته باشد، پس این موضوع هم در انتخاب نرم افزار بسیار مهم می باشد.
اگر کسب و کار شما متوسط یا کوچک است به شما پیشنهاد می کنیم تا از نرم افزار سپیدار استفاده نمایید و اگر بیش از 200 پرسنل دارید می توان از نرم افزار راهکاران استفاده کرد.
مهمترین ویژگی های نرم افزار حسابداری
کدام نرم افزار حسابداری برای کسب و کار مناسب است و چطور می توان مدیریت دارایی های ثابت را به نرم افزار سپرد؟ در پاسخ به این سوال پیشنهاد های زیادی وجود دارد اما اگر تمرکز روی مدیریت مالیات و دارایی های ثابت باشد، شرایط متفاوت است. بنابراین به کمک نرم افزار سپیدار شرایطی فراهم می شود تا مدیریت دارایی های مالی ساده تر صورت می گیرد. همچنین صورت حساب های معوق و جریان های نقدینگی از مواردی است که معمولاً در این زمینه مورد بررسی واقع می شود. راهکارهای مدیریت مالی بخش های مهم نرم افزار حسابداری محسوب می شود و می تواند ساختار مخصوصی داشته باشد.
مدیریت رسید و مدیریت مالیات یکی دیگر از مواردی است که باید مورد بررسی قرار گیرد. مدیریت رسید کمک می کند تا با استفاده از تلفن همراه بتوان از رسیدها عکس برداری کرد و سپس بارگذاری مجدد صورت می پذیرد.
خدمات پشتیبانی نرم افزار حسابداری
هر شخصی برای هر نوع کسب و کاری به یک نرم افزار حسابداری که نیاز هایش را تامین نماید، احتیاج دارد. در این شرایط یکی از سوالاتی که ممکن است برای او مطرح شود این است که کدام نرم افزار حسابداری برای کسب و کار مناسب است؟
برای انتخاب نرم افزار، باید به وضعیت پشتیبانی نرم افزار هم دقت داشته باشید. همچنین نرم افزار حسابداری باید بتواند از اعتبار کافی برخوردار باشد. بنابراین نیاز است که نوع نرم افزار سنجیده شود. برخی از نرم افزارها کپی از مدل های خارجی و یا نمونه های دانشجویی هستند و پس از مدتی از عملکرد اصلی خودشان خارج خواهند شد. پس باید به موضوع خدمات پشتیبانی برای نرم افزار حسابداری دقت و توجه زیادی داشت. مثلاً شما با انتخاب نرم افزار سپیدار به راحتی می توانید هر نوع مشکلی را با تیم پشتیبانی مورد بررسی قرار دهید. پشتیبان یک نرم افزار می تواند کمک های بسیار زیادی برای شما داشته باشد.
خدمات پشتیبانی نرم افزار حسابداری باید به شکل تخصصی و فنی صورت گیرد. این موضوع باعث می شود تا بهترین نتایج حاصل شده و عملکرد درستی ایجاد شود.
یکی از مواردی که مربوط به خدمات پشتیبانی نرم افزارها می شود ردیابی هزینه هاست. پروسه ردیابی هزینه ها باید با دقت بالایی صورت گیرد. این کار باعث می شود، تهیه صورت حساب بدون هیچ مشکلی ایجاد شود. از سوی دیگر مدیریت جریان پول باید به شکل دقیق و اصولی باشد. همچنین مدیریت امور مربوط به مالیات هم بخش مهمی از آپشن نرم افزار حسابداری محسوب می شود.
کدام نرم افزار حسابداری برای کسب و کار مناسب است و پرونده های مالیاتی را پوشش می دهد؟
می خواهیم توضیحاتی را در مورد انتخاب نرم افزار حسابداری برای امور مالیاتی داشته باشیم. به طور کلی ارزیابی پرونده های مالیاتی کار ساده ای نیست. مثلاً تکمیل خودکار اظهارنامه های مالیاتی یکی از ویژگی های مهم نرم افزار محسوب می شود و این روند کمک می کند تا صورت حساب های سود و زیان به شکل دقیق مشخص شود. مورد بعدی بهبود فرآیندهای بانکی است که باید نرم افزاری انتخاب شود تا به حساب های بانکی دسترسی آنلاین داشته باشد. نرم افزار حسابداری مناسب برای پروژه های مالیاتی قطعاً باید برنامه زمانی مخصوص به خود داشته باشد. مثلاً باید جدول های زمانی مخصوص بر اساس تاریخ وجود داشته باشد و امور حسابداری در این جدول ها به شکل اصولی مورد بررسی قرار بگیرد. هزینه ها و جریان پول هم یکی دیگر از بخش های مهم نرم افزار است.
برای پرونده های مالیاتی نیاز است تا مدیریت فاکتور هم مورد بررسی قرار گیرد. یعنی با استفاده از نرم افزار حسابداری همه فاکتورها باید به شکل دیجیتالی بارگذاری شوند. این روند باعث می شود تا مشکل گم شدن مدارک و فاکتورهایی که مربوط به فعالیت های تجاری هستند به حداقل برسد و حذف شدن رسید های کاغذی انجام شود.
مدیریت هزینه هم از مهمترین مزایای نرم افزار حسابداری تخصصی محسوب می شود. طبقه بندی و هزینه ها در این زمینه بسیار مهم است و نرم افزار مورد نظر باید بتواند به داده های مربوط به هزینه دسترسی درست داشته باشد و ارتباط صحیحی با حساب های بانکی ایجاد نماید. ردیابی زمانی هم موضوعی است که بارها در موردش صحبت شده و به طور کلی امور مربوط به مشتریان باید بر اساس زمان بندی درستی صورت گیرد تا سطح رضایت بالایی فراهم شود.
نرم افزار مناسب حسابداری مبتنی بر کلود
برخی کسب و کارهای کوچک وجود دارد که مبتنی بر کلود اجرا می شود. در این شرایط باید دسترسی دقیقی به اسناد مالی صورت گیرد. همچنین نیاز است تا امور مربوط به مالیات به طور دقیق پیگیری شود. بنابراین نرم افزاری که انتخاب می کنید باید در بررسی مدیریت حقوق و دستمزد دقیق به طور اصولی عمل کند.
یکی از مهمترین شاخص های مربوط به نرم افزار حسابداری، مدیریت حقوق و دستمزد می باشد. یعنی بهتر است تا درخواست های مالی مختلف مورد بررسی قرار گیرد و موقعیت مربوط به حقوق و دستمزد سنجیده شود.
مدیریت جریان وجوه نقد از سایر مواردی که برای نرم افزارهای حسابداری مطرح می شود و نحوه گردش پول برای سال های مالی بعدی هم پیش بینی خواهد شد.
به طور کلی نظرات مدیریت از موارد مهم محسوب شده یعنی باید به کاربر این امکان داده شود تا قیمت ها و برآورد قیمت دقیق برای مشتریان فراهم شود. در نرم افزار سپیدار خوشبختانه این سیستم اجرا شده و شرایط به شکلی می باشد که به راحتی موقعیت قیمت گذاری برای فروشنده و مشتری در نظر گرفته خواهد شد.
کلام آخر
نرم افزار حسابداری جزو اصلی برای همه ی کسب و کارهاست و همین موضوع دغدغه ای شده است تا صاحبان کسب و کار و مدیران مالی در مورد اینکه کدام نرم افزار حسابداری برای کسب و کار مناسب است، بیشتر تحقیقات و بررسی های لازمه را انجام دهند.
بنابراین در این مقاله به شما کمک کرده ایم تا بهترین نرم افزار های حسابداری را به شما معرفی نماییم و در مورد نرم افزار هایی که بهترین ویژگی برای حسابرسی و برطرف کردن نیاز های مدیران و صاحبان کسب و کار دارند را بیشتر صحبت کردیم تا از این طریق بتوانید در مدت زمان کمتری بهترین نرم افزار حسابداری را برای کسب و کار خود استفاده نمایید.