مدیر عامل کیست؟

مدیر عامل کیست؟

مدیر عامل کیست؟ بعضی از افراد رویای تبدیل شدن به یک مدیر عامل را دارند اغلب افراد این گونه فکر می کنند که مدیر عامل کارهای کمی انجام می دهد اما پول زیادی دریافتمی کند در این مقاله قصد داریم در مورد  شغل مدیر عامل و وظایف آن صحبت کنیم پس این مقاله را تا آخر مطالعه نمایید.

مدیر عامل کیست؟

مدیر عامل بالاترین مقام اجرایی یک شرکت می باشد که مدیریت کسب و کار را بر عهده دارد. در ایران معمولا مسئولیت مدیر عامل بر عهده رئیس شرکت است اما در کشورهای خارجی آن ها کارمند هستند.

مدیر عامل به صورت مستقیم گزارش هایی به شرکت می دهد که ممکن است مسئولیتی که مدیر عامل بر عهده دارد در شرکت های مختلف، متفاوت باشد. گاهی اوقات مدیر عامل به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب می شود. مدیر عامل مسئولیت بخش های مختلف سازمان را بر عهده دارد هر زمان که شخصی به عنوان مدیر عامل انتخاب می شود باید تمام اطلاعات لازم مثل نام و مشخصات او در یک قرارداد ذکر شود.

مدیر عامل کیست؟

وظایف مدیر عامل شرکت شامل موارد زیر می باشد:

بر اساس فعالیت های شرکت، مدیر عامل وظایف مختلفی خواهد داشت در شرکت های کوچک ممکن است تمام مسائل شرکت بر عهده مدیر عامل باشد اما در شرکت های بزرگ اینوظایف تقسیم می شود.

مهم ترین وظایف مدیر عامل شامل موارد زیر است:

  • حفظ اموال و اسناد
  • ثبت اسناد شرکت
  • مشاوره به اعضای هیئت مدیره
  • استخدام پرسنل و نظارت بر عملکرد آن ها
  • ارائه راهکارهای مناسب به تیم
  • نظارت بر اجرای درست قوانین
  • رهبری مجموعه جهت رسیدن به اهداف شرکت
  • نظارت بر امور مالی
  • ثبت و مگه داری حساب ها
  • نظارت بر اجرای قرارداد ها
  • فراهم کردن فضای مناسب برای توسعه

چگونه مدیر عامل انتخاب می شود؟

اعضای هیئت مدیره و سهام داران، مدیر عامل را انتخاب می کنند. ممکن است شخصی که به عنوان مدیر عامل انتخاب شده عضو هیئت مدیره نیز باشد. طبق قانون، اعضای هیئت مدیره می توانند هر زمان که لازم شد مدیر عامل را از سمت خود عزل کنند و همچنین اعضای هیئت مدیره می توانند بیشتر از یک مدیر عامل را برای شرکت خود انتخاب کنند ودر این صورت اختیارات هر کدام تعیین می شود تا مشکلی در آینده پیش نیاید.

تفاوت مدیر عامل با رئیس هیئت مدیره:

اعضای هیئت مدیره رئیس را انتخاب می کنند و فرد انتخاب شده وظیفه دارد امور و جلسات هیئت مدیره را مدیریت کند و می تواند به صورت پاره وقت یا تمام وقت انتخاب شود. همانطور که گفته شد وظیفه اصلی رئیس هیئت مدیره مدیریت تیم است ولی وظایف دیگری را نیز بر عهده دارد مثل تشکیل جلسه و دعوت از اعضا برای شرکت در آن.

مدیر عامل کیست؟

مدیر عامل چه ویژگی ها و مهارت هایی دارد؟

شخصی که دارای سمت مدیر عامل می باشد باید مهارت های زیادی داشته باشد تا یک شخص تاثیر گذار به شمار آید. باید بتواند شرکت را برای رسیدن به اهدافش هدایت کند درپایین به مهم ترین ویژگی ها و مهارت های مدیر عامل اشاره خواهیم کرد.

قدرت ریسک پذیری:

در اکثر مدیر عاملان دیده می شود و زمانی که مدیر از این قدرت خود استفاده کند می تواند به نفع شرکت قدم بردارد.

قدرت انجام کار های بزرگ:

مدیر عاملی موفق است که جرات ادامه دادن به مسیرش را داشته باشد چه بسا از دید بعضی از افراد سخت به نظر بیاید. اما مدیر عامل باید تصمیم بگیرد و با جرات قدم بردارد تابتواند به مسیرش ادامه دهد و به موفقیت بیشتر برسد.

مدیریت و رهبری:

توانایی رهبری از مهم ترین مهارت های مدیر عامل به حساب می آید مدیر عامل باید منابع انسانی خود را به خوبی مدیریت کند و بتواند برای یادگیری و آموزش   آن ها، راه حل پیدا کند.

واقع نگری:

مدیر عامل باید دارای تفکر سیستمی باشد و باید به جای خیالات، واقع بین بوده و از افکار غیر قابل دسترس خودداری کند.

یادگیری بالا:

مدیرعامل باید برای یادگیری مباحث جدید همیشه آماده باشد و برای درک مطالب از قدرت فهم بالایی برخوردار باشد.

مهارت های ارتباطی:

از آنجا که مدیر عامل باید بین اعضای هیئت مدیره و کارمندان کار کند پس باید از مهارت های ارتباطی بالایی برخوردار باشد.

نتیجه

می توان گفت مدیر عامل یکی از اصلی ترین نقش ها را در کسب و کار دارد. یک مدیر عامل ماهر و کار بلد تاثیر زیادی بر سازمان دارد یعنی می تواند سازمان را به طرف موفقیتو سود هدایت کند یا آن که آن را با شکست  مواجه کند. به همین دلیل است که مدیر عامل را مهم ترین سمت در یک سازمان می دانند زیرا با همه بخش ها در تعامل است.

پس فهمیدیم مدیر عامل باید نیاز های مشتریان و سرمایه گذاران و کارمندان و سهامداران دیگر را جنبه اجرایی دهد و از این بابت مطمئن گردد که همه چیز به خوبی پیش می رود.

 

به این مقاله امتیاز دهید post
دیدگاه‌ها ۰