مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؟

مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؟

مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؟ بر طبق قانون، مالیات حقوق شغل دوم به کسانی که دارای دو شغل هستند، تعلق می گیرد. در واقع افراد شاغل باید به صورت مستقیم به دولت مالیات بپردازند که به آن مالیات بر درآمد یا مالیات بر حقوق گفته‌می‌شود. به همین دلیل بهتر است کارمندان و افراد شاغل، اطلاعات کافی در این مورد داشته‌ باشند. در حال حاضر برخی از کارفرمایان به دلیل ناآگاهی کارمندان و کارگران، با استفاده از ترفند های مختلف از حقوق آن‌ ها مبالغی را کسر می کنند.

به دلیل افزایش فشار های اقتصادی، افراد زیادی دارای شغل دوم هستند. بر اساس آمار، در حدود 30 در صد از افرادی که شاغل هستند، دارای شغل دوم می باشند. در این مقاله قصد داریم به صورت کامل شرح دهیم که مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؛ بنابراین با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

مالیات حقوق شغل دوم چیست؟

افرادی که دو شغل دارند، باید به دلیل شغل دوم خود به دولت مالیات پرداخت کنند. در این صورت از مجموع درآمد افراد حقیقی، مبلغی به عنوان مالیات حقوق شغل دوم کسر خواهد شد. اگر مجموع درآمد فرد دو شغله بیشتر از 100 میلیون تومان باشد، بر طبق ماده 131، نرخ مالیات تعیین می شود. در این حالت باید هزینه های قابل قبول نیز کسر شوند. باید به این نکته توجه کنید که برای سازمان امور مالیاتی تفاوتی ندارد که مجموع درآمد اشخاص حقیقی مربوط به دو شغل باشد یا یک شغل! بنابراین از مجموع حقوق باید مبلغی به عنوان مالیات توسط دولت کسر شود. امروز شرکت ها برای محاسبه مالیات حقوق از نرم افزارهای حسابدار مانند نرم افزار سپیدار استفاده می کنند.

مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؟

مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؟

اینکه مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق می گیرد، مبحث چندان پیچیده ای نیست؛ اما گاهی می تواند موجب سوء استفاده کارفرما شود. به همین دلیل آشنایی با این قوانین می تواند در جلوگیری از چنین مواردی، کمک کند.

مبلغ مالیات حقوق شغل دوم

تا این بخش از مقاله به این پی بردیم که مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد؛ اما مبلغ این مالیات چقدر است؟ باید بدانید که در طی چند سال گذشته، میزان مالیاتی که از حقوق کارمندان دولتی و خصوصی کسر می شد، متفاوت بوده‌ است. به عنوان مثال این میزان از مالیات بر حقوق، برای کارمندان دولتی در حدود 10 درصد در نظر گرفته‌شده‌‍‌بود؛ اما کارمندان خصوصی علاوه بر این 10 درصد باید تا 35 در صد دیگر نیز مالیات تصاعدی پرداخت می کردند! طبیعتا این قانون به دلیل ناعادلانه‌بودن، با اعتراض مواجه‌ شد. در نتیجه بعد از آن تصمیم بر این شد که از کارمندان دولتی و خصوصی، مالیات به صورت یکسان اخذ شود. نرخ مالیات بر درآمد افراد حقیقی بر اساس ماده 131 قانون مالیات مستقیم، عبارت است از:

  • معاف از مالیات با دریافت حقوق ماهانه قانون کار
  • اخذ 10 درصد مالیات برای حقوق بالاتر از قانون کار تا سقف مشخص ( بر اساس سقف تعیین‌شده همان سال)
  • اخذ 15 الی 30 درصد برای حقوق‌ های بسیار بالاتر از سقف تعیین‌شده در همان سال

به دلیل افزایش حقوق‌ ها به صورت سالانه، امکان ذکر مبلغ مالیات حقوق وجود ندارد و شما باید بر اساس سقف های تعیین‌شده همان سال، میزان مالیات حقوق شغل دوم را محاسبه کنید. شرکت ها با استفاده از آموزش حسابداری و نرم افزارهای آن، می توانند این مالیات را برای کارمندان خود محاسبه کنند.

چگونگی اطلاع سازمان امور مالیاتی از شغل دوم

به منظور استخدام در هر سازمان یا شرکت، باید مدارک هویتی خود را ارائه دهید. کارجو باید کد ملی و مدارک شناسایی خود را جهت استخدام ارائه کند. بنابراین شخص به عنوان یک کارمند رسمی، استخدام می شود و اطلاعات مربوط به وی باید جهت بیمه، در اختیار سازمان امور مالیاتی نیز قرار بگیرد. در نتیجه مالیات حقوق شغل دوم نیز با توجه به ثبت کد ملی فرد، به وی تعلق خواهدگرفت. درواقع این سازمان بدون نیاز به استعلام، از طریق مدارک هویتی جهت بیمه، به شغل دوم شما پی خواهدبرد. از این رو هر میزان درآمدی در شغل دوم داشته‌باشید، به همراه درآمد شغل اول برای اخذ مالیات محاسبه می شود. ما در ابتدای مقاله‌ی مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد، نیز به این موضوع اشاره کردیم که مجموع کل درآمد ها، برای اخذ مالیات بر حقوق در نظر گرفته‌می‌شوند.

آیا امکان معافیت از مالیات حقوق شغل دوم وجود دارد؟

آیا امکان معافیت از مالیات حقوق شغل دوم وجود دارد؟

در گذشته افراد دو شغله می‌ توانستند از معافیت های مالیاتی نیز برخوردار شوند؛ اما قانون کسر مالیات حقوق شغل دوم دچار اصلاحاتی شد. از این رو بر طبق تبصره جدید که به قانون اخذ مالیات از دو شغله ها الحاق شد، افراد حقیقی که دارای دو شغل یا بیشتر هستند تنها می توانند از یک نوع معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

بر اساس این قانون، یکی از مشاغل این افراد می تواند معاف از مالیات شود. این قانون برای افرادی که دارای چندین شغل هستند نیز صدق می کند. باید بدانید که این افراد باید اظهارنامه مالیاتی را به موقع به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. در این صورت می توانند از معافیت مالیاتی از یکی از شغل های خود بهره‌مند شوند. در ادامه به این موضوع اشاره خواهیم کرد که چه شغل هایی معاف از مالیات هستند.

شغل های معاف از مالیات کدامند؟

همانطور که گفته‌شد، به دلیل فشار اقتصادی بسیاری از افراد به دنبال شغل دوم هستند. باید بدانید که برخی از شغل ها معاف از مالیات هستند و به همین دلیل این افراد تمایل دارند که در این حیطه ها مشغول به کار شوند. اغلب شغل هایی که برای توسعه و پیشرفت جامعه مورد نیاز هستند، جزء این گروه دسته بندی می‌ شوند. به همین دلیل دولت برای تشویق افراد برای فعالیت در این مشاغل، آنها را معاف از پرداخت مالیات کرده‌ است. در نتیجه ضمن آگاهی از اینکه مالیات شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد، باید بدانیم که به شغل های زیر مالیات تعلق نخواهدگرفت.

فعالان فرهنگی معاف از مالیات حقوق شغل دوم

کسانی که دارای مشاغل فرهنگی هستند، مانند فعالان در مدارس غیر انتفاعی مقاطع مختلف، نباید مالیات پرداخت کنند. در این دسته‌بندی، آموزشگاه های فنی و حرفه ای نیز قرار دارند. در نتیجه کسانی که به عنوان شغل دوم خود در این حوزه‌ ها فعالیت دارند، معاف از مالیات هستند. سایر مشاغل فرهنگی مانند کتابخانه ها، مسئولان راه اندازی جشنواره، نمایشگاه، شب شعر و … نیز معاف از پرداخت مالیات می باشند.

انتشاراتی ها

تمامی ناشران و کسانی که در زمینه نشر کتاب فعالیت دارند، معاف از مالیات هستند. یکی از دلایل آن نیز تاثیر بسیار زیاد فعالیت این افراد در ارتقاء فرهنگ جامعه می باشد. به همین دلیل اگر شغل دوم یک شخص حقیقی فعالیت در زمینه نشر، صفحه آرایی، نویسندگی و … باشد، دولت وی را از پرداخت مالیات معاف خواهدکرد.

مشاغل هنری

یکی از شغل های پرطرفدار، کار در حوزه های مربوط به هنر است. این نوع فعالیت ها نیز به عنوان کارهای هنری، معاف از پرداخت مالیات هستند. شغل هایی مانند خوانندگی، آهنگسازی، فیلمنامه نویسی، تدوین و … جزو مشاغل معاف از مالیات دسته بندی می شوند.

مطبوعات

یکی از شغل هایی که نقش زیادی در آگاهی جامعه دارد، فعالیت در مطبوعات است. به همین دلیل این شغل نیز در دسته بندی شغل های معاف از مالیات قرار دارد. آگاهی از اینکه که مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد، می تواند به شما در انتخاب حرفه دوم کمک کند. شما می توانید در حوزه عکاسی، نویسندگی و گزارش نویسی مطبوعات فعالیت کنید و درآمد داشته‌باشید؛ اما معاف از مالیات باشید.

کلام آخر

مالیات بر حقوق و درآمد، از دیرباز مورد توجه کسانی بوده است که دارای شغل دوم هستند. به همین دلیل اطلاع از اینکه مالیات حقوق شغل دوم به چه کسانی تعلق میگیرد، از اهمیت زیادی برخوردار است. به دلیل ثبت اطلاعات هویتی در راستای بیمه افراد شاغل، امکان شناسایی دو شغله‌ ها توسط سازمان امور مالیاتی کشور، وجود دارد؛ البته همانطور که ذکر شد، در صورت فعالیت در شغل های معاف از مالیات، دیگر نیازی به پرداخت مالیات برای شغل دوم نیست.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰